Foto: privat

Tysk brandman ihjälslagen av ungdomsgäng – efter besök på julmarknad

3.9K Shares

En tysk brandman blev på fredagskvällen mördad i bayerska Augsburg av ett ungdomsgäng med utländsk härkomst. Sju unga män slog ihjäl honom – framför ögonen på hans fru, skriver Die Welt.

På fredagskvällen besökte två tyska par en julmarknad tillsammans. Sedan åt de på restaurang. När de lämnade marknaden gick de över Königsplatz i Augsburg. Där hamnade de i en verbal dispyt av okänd anledning.

Gänget angrep de två männen i gruppen med flertalet slag mot deras huvuden. Den ena mannen, en 49-årig brandman, föll till marken. Han avled senare i en ambulans. Den andre mannen som är 50 år gammal fick allvarliga skador i ansiktet men överlevde.

De två kvinnorna skadades inte i attacken men bevittnade mordet på 49-åringen som var den ena kvinnans make. Hon befinner sig i chocktillstånd och har inte kunnat förhöras.

Gärningsmännen flydde platsen men har identifierats

Ungdomsgänget flydde från brottsplatsen innan räddningen hann dit. På söndagseftermiddagen hade polisen lyckats spåra två av dem. Båda är 17 år gamla och födda i Augsburg. Den ena har dubbla medborgarskap och den andra har ”sydeuropeiskt” medborgarskap. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

Enligt Bild har den förstnämnda, som tros vara den huvudsakliga gärningsmannen, turkiskt och libanesiskt medborgarskap utöver det tyska. Den andra ska ha italienskt medborgarskap.

Senare på söndagskvällen kunde polisen arrestera ytterligare fyra personer. Polisen prioriterar ärendet högt och fler än tjugo utredare arbetar med fallet.

Hyllningsceremoni av brandmän

På söndagsförmiddagen höll brandmännen i Augsburg en minnesceremoni för den mördade kollegan.

Tysklands inrikesminister Joachim Herrmann (CSU) säger att ”den fruktansvärda attacken har skakat många människor inom och utanför Augsburg”.

3.9K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.