Foto: Pixbay

Tyskland: Migrant knivhögg gravid kvinna – dödade det ofödda barnet

5.7K Shares

Den 25-åriga polska kvinnan var inlagd på sjukhus i staden Bad Kreuznach då hon blev attackerad. Gärningsmannen, en asylsökande afghan, besökte offret då de hamnade i ett ”våldsamt gräl”.

Attacken skedde i fredags. De upprepade knivhuggen orsakade livshotande skador på kvinnan som fick opereras akut. Medan kvinnan överlevde och hennes läge är stabilt, dog det ofödda barnet av skadorna.

Gärningsmannen överlämnade sig själv till polis på en tågstation kort efter att ha flytt sjukhuset. Han arresterades och sattes i förvar.

I dagsläget är mannens motiv okänt. Han häktades på lördagen och har åtalats för försök till mord, grov misshandel och olaglig avveckling av en graviditet.

Kommenteras på högsta politiska nivå
Fallet har väckt uppmärksamhet även i Polen där parlamentsledamoten Dominik Tarczyński från det nationalkonservativa regeringspartiet Lag och rättvisa säger att ”det är dags för Europa att slåss för sitt liv” och att ”de kommer döda oss alla, en efter en”.

5.7K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.