Burgwedel_-_foto_losch_wikimedia_commons

Den lilla tyska staden Burgwedel, där en ung kvinna i helgen knivhöggs av en ”ensamkommande” migrant. Foto losch.

Utrikes

Ung kvinna svävar mellan liv och död efter ’ensamkommande flyktingbarns’ knivattack

Publicerad 3/27/2018
Annons

En 24-årig kvinna i Tyskland kämpar för sitt liv på sjukhusets intensivvårdsavdelning efter att i helgen ha knivhuggits av ett så kallat ensamkommande flyktingbarn från Syrien.

Attacken uppges ha ägt rum på gatan i staden Burgwedel i närheten av Hannover. Förutom knivmannen ska enligt tysk polis ytterligare två unga asylsökare från Syrien har varit inblandade.

Den knivhuggna kvinnan och en 25-årig väninna till henne uppges ha hamnat i meningsskiljaktigheter av något slag med de andra två syriska asylsökarna som enligt egna uppgifter är 13 respektive 14 år gamla. Detta skedde i det lokala köpcentrat.

På väg hem stötte de två unga kvinnorna åter ihop med ynglingarna som nu förstärkts till en trio med den enligt egen uppgift 17-årige yngling som strax senare ska ha gått till attack mot kvinnorna med kniv. Det var när den 24-åriga kvinnan gick emellan sin väninnan och den asylsökande trion som den äldste i gänget ska ha dragit fram sin kniv och huggit henne.

Polisen är dock inte helt säker på att det var ”17-åringen” som höll i kniven. Man undersöker också om det i stället kan ha varit ”14-åringen”.

De tre ynglingarna flydde efter knivattacken från platsen. De kunde dock snabbt gripas av polisen.

Det är inte klarlagt vad det var som de två unga tyska kvinnorna och de unga migranterna kom i dispyt om.

En studie som gjorts av den tyska förbundsregeringen visar en tydlig ökning av våldet i samhället som direkt kan kopplas till landets exceptionellt höga asylrelaterade invandring. I synnerhet kan en markant ökning ses i spåren av 2015 års asylkaos.

Invånare i Burgwedel uppger efter helgens knivattack att de är rädda för att promenera runt i staden. En kvinna uppger i en intervju med NDR att hon känner så stor otrygghet att hon hädanefter kommer att välja andra sätt att ta sig fram i staden än att gå. En annan kvinna uppger däremot att hon inte tänker låta sig skrämmas till att stanna hemma: ”Jag är rädd, men inte så att jag inte längre tänker gå utanför hemmet”.

För en vecka sedan dömdes en annan syrisk migrant, 20 år gammal, för förberedelse av en stor terrorattack i Tyskland, ett attentat som bedöms skulle ha kostat flera hundra människor livet om det satts i verket. Nyligen mördades också en ung tysk kvinna av sin asylsökande pojkvän.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons