Ett bankomatrån i centrala Helsingborg fick en oväntad vändning när tre förbipasserande övermannade rånaren och tog tillbaka hans byte, enligt HD.

När Suzanne Skoglöf skulle ta pengar från en bakomat i centrala Helsingborg dök en man upp bakom henne och tog hennes plånbok. Suzanne blev chockad och skrek. Detta hörde Hassan El-malli, Mohamed Kurdiya och Yousef Hamid som tog upp jakten efter rånaren.

När de hann ifatt mannen uppstod ett handgemäng då han inte ville skiljas med bytet. När han dock insåg att han inte kommer att vinna konfrontationen kastade han plånboken till de rådiga ingriparna mot att de skulle låta honom gå.

Brottslingen var våldsam samt det var oklart om han hade några vapen – därför lät ungdomarna honom att gå.

-Det gick snabbt när vi väl fångade honom. Och då kändes det som han gav upp. När han reste sig upp efter det så tänkte han ju springa, och då fick han sparken av mig – då fick vi väskan, säger Hassan i en kommentar för Samhällsnytt

Kort därefter ringde de Suzanne som blev glad över att få sin plånbok med allt innehåll tillbaka.

– Och jag ville ge killarna en rejäl belöning. Det var det minska jag tyckte jag kunde göra men trots att jag insisterade vägrade de att ta emot det, säger hon.