balazs-eu

Tibor Vermes, Demokrata, CC BY-SA 4.0 / MPD01605, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Ungern slår tillbaka efter EU:s attack

Publicerad 07:00
Annons

Efter att EU förklarat Ungern som en icke-demokrati slår nu en ungersk EU-parlamentariker tillbaka och menar att unionens anklagelser inte har något med verkligheten att göra.

I förra veckan röstade EU-parlamentet för att förklara Ungern som en icke-demokrati, som man numera i stället betecknar som en ”hybridregim med parlamentariskt envälde”. I och med beslutet riskerar landet bland annat att förlora finansiellt stöd.

LÄS ÄVEN: EU slår fast: Ungern inte en demokrati

EU:s attacker har inget med verkligheten att göra. Det hävdar den ungerske parlamentsledamoten Balazs Hidveghi i ett uttalande till Breitbart, samtidigt som han betecknar det som en skam att vänsteraktivister i unionen ägnar så mycket tid åt att attackera Ungerns konservativa regering snarare än att hantera de olika kriser som den europeiska kontinenten står inför.

– Det är synd att vänstern i den nuvarande situationen ägnar tid och energi åt att tillverka ett dokument som detta, säger Balazs.

– Vår kontinents östra gräns är härjad av ett krig som vi trodde att vi aldrig någonsin skulle få se. Miljontals flyktingar söker asyl. Europeiska medborgare måste möta praktiskt taget outhärdliga energipriser, mest på grund av EU:s totalt missriktade sanktioner.

Vänsterattacker

Medan många i Bryssel har hållit fast vid att attacker mot den ungerska regeringen är berättigade, avfärdar Balazs ansträngningarna att stämpla landet som antidemokratiskt då de varit föranledda av hårda vänsteranhängare som är missnöjda med hans partis framgångar.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Ungern visar vänsterns antidemokratiska värderingar”

– Ser inte dessa politiker att vi har mycket viktigare saker att göra? Alla som någonsin varit där med öppna ögon vet att Ungern är en demokrati.

– Denna rapport har ingenting att göra med verkligheten, fortsatte Fidesz-parlamentarikern.

Kan inte acceptera ungrarnas val

Vidare menar han att de helt enkelt inte kan acceptera det faktum att det ungerska folket har valt en konservativ regering för fjärde gången i rad – en regering som vågar försvara sin nations intressen och som står i vägen för extremvänsterns ideologi.

Uppmaningen att frånta Ungern EU-stöd kommer att gå till omröstning i Europeiska rådet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons