Media har skrivit mycket om att El Paso-terroristen Patrcik Crusius har en högerextrem bakgrund. Rapporteringen om gärningsmannen bakom helgens andra masskjutning i USA, i Dayton Ohio, har varit mer knapphändig. Det visar sig nu att han i sociala medier profilerat sig själv som en ”stolt vänsteraktivist” och deklarerat sitt stöd till våldsbejakande vänsterextrema grupperingar som Antifa.

Skytten som dödade nio och skadade 16 när han öppnade eld mot matgäster på en restaurang uppges ha kopplats till Twitter-kontot @iamthespookster. Där har en rad tweets och retweets postats med stöd till bland annat Antifa. Kontot följs också av ett antal välkända vänsteraktivister.

Kontots senaste följare är @accelerbot, ett konto som retweetar allt där termen ”accelerationism” nämns. Termen står för idén att med våldsdåd driva västerländska kapitalistiska länder till kollaps för att sedan kunna ta över och skapa en ny vänsterradikal samhällsordning.

Den misstänkte skyttens Twitter-konto har fungerat som ett nav för spridande av hat mot kongressledamoten Ted Cruz som i en resolution pekat ut Antifa som terrorister. @iamthespookster ger också den man martyrstatus som för en tid sedan sköts ihjäl efter att ha gått till väpnad attack mot poliser och vakter vid en uppsamlingsanläggning för illegala migranter i Taccoma.

Dayton-skytten avled efter dådet själv i eldstrid med polisen.