Det uppges nu att tidigare EU-parlamentarikern och centertoppen Fredrick Federley fortsätter att träffa sin tidigare sambo – den pedofil som dömts för 22 fall av grova våldtäkter mot barn. En granne till politikern har vid flera tillfällen uppmärksammat en vinröd Toyota på Federleys gård. Bilen är registrerad på pedofilens mor.

Det var i november månad förra året som skandalen kring Federley rullades upp. Sajten Stoppa Pressarna var först med uppgiften att Federley på sin gård i Björbo belägen i Gagnef kommun i Dalarna levde med en 42-årig man som Linköpings tingsrätt den andra juli 2014 dömde för en lång rad grova sexualbrott mot barn. Vidare kopplades Federley även till flera andra dömda pedofiler.

LÄS ÄVEN: Federley ljög om pedofildomen – visste ALLT

Uppges fortsätta träffa pedofilen

Nu skriver kändissajten Stoppa Pressarna att Federley fortsätter att träffa pedofilen på sin gård i Björbo belägen i Gagnef kommun i Dalarna. Enligt en granne i området har en vinröd Toyota Avensis årsmodell 1998 vid flera tillfällen stått parkerad bredvid Federleys Audi E-Tron 55 Quattro.

Stoppa Pressarna skriver att bilen är registrerad på pedofilens mor. Vidare kan sajten visa en bild som ska vara tagen av en granne i samband en tidig hundpromenad söndagen den 18 juli.

– Jag har sett den bilen där flera gånger tidigare, ofta på konstiga tider och undrat över den, det var därför jag tog en bild och hörde av mig till er, säger grannen till Stoppa Pressarna.

Toyota-bilen kopplas till pedofilen. Foto: Stoppa Pressarna 

Federley ljög att han inte kände till domen

Samnytt har tidigare uppmärksammat att toppolitikern i ett antal olika intervjuer förnekade att han hade läst domen från Linköpings tingsrätt och menade att det är ”naturligt” att man i sådana fall medvetet undviker att ta till sig mer detaljerad information om övergreppen.

Tidigare i vår bjöd statstelevisionen in Federley för att på bästa sändningstid låta svenska folket höra hur han mår efter blåsvädret i pedofilhärvan. I intervjun med statsreporter Carina Bergfeldt berättade Federley att pedofilen ”var väldigt viktig” för honom och sade återigen att han inte alls kände till domen.

Samtidigt har Federley själv, genom en intervju i Avesta Tidning, berättat att han har haft kännedom om brotten under en längre tid. Men trots detta valde Federley att påstå annat intervjun med Bergfeldt i statstelevisionen.

Vidare har Expressen publicerat en SMS-konversation med Federley. Politikern ska i de chattarna bekräftat att han hade läst domen.

Skärmdump. Foto: Expressen

Efter tv-intervjun hos statstelevisionen meddelade plötsligt Federley att han skulle kandidera i kyrkovalet vilket resulterade i många kritiska reaktioner. Det skulle därefter inte dröja lång tid innan Federley drog tillbaka sin kandidatur med hänvisning till att han var utsatt för ett drev.

Flera C-politiker kopplas till pedofili

Vid sidan om Federleys samröre med barnvåldtäktsmannen har flera andra politiker i Centerpartiet kopplats till pedofili.

I mitten av juni i år dömdes småländska centertoppen Erik Paulsson till fängelse för systematiska barnvåldtäkter mot en flicka. Övergreppen ska enligt rättshandlingarna ha pågått under flera år när flickan gick i mellanstadiet.

I slutet av förra året kunde Samnytt avslöja hur den skånska kommuntoppen Christer Yrjas huserade två dömda pedofiler på sin gård i Tomelilla. Yrjas lämnade sina politiska uppdrag efter våra artiklar.

Vi har även uppmärksammat att centerpartisten Niklas Wellholt i slutet på oktober förra året dömdes för två fall av sexuellt ofredande mot barn nio och elva år gamla som åkte rullskridskor i Kungsbacka. Detta efter att ha blottat och klämt på sitt könsorgan framför barnen.

I april förra året rapporterade vi om 63-årige Denny Olofsson i Lindome som vid sidan om sitt uppdrag som centerpartistisk nämndeman och värdegrundsexpert våldtog en minderårig flicka flera gånger.

År 2018 kunde vi rapportera att 44-årige Bo Gunnar Hedlund, bosatt i Grythyttan och invald i kommunfullmäktige i Hällefors sedan flera mandatperioder tillbaka, sexuellt utnyttjat en minderårig flicka som var inneboende i familjen som fosterhemsplacerad, ett brott som han dömdes till fängelse för.

LÄS ÄVEN: Federley vän med ytterligare en pedofil – som vill våldta spädbarn