Efter de graverande avslöjandena om centerpartisten och EU-parlamentarikern Fredrick Federley ska han nu fått polisbeskydd på sin gård i Dalarna.

Det var för två veckor sen som bomben om Federley briserade då det uppdagades att han bott tillsammans med en dömd pedofil. Efter avslöjandet valde Federley att sjukskriva sig.

Sedan dess har Federley visat sig ha kopplingar till ytterligare två pedofiler. Även C-ledaren Annie Lööf visade sig vara inblandad i härvan.

Vill du fortsätta läsa Samnytt?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Polisinsats

I helgen kom uppgifter om en stor polisinsats på Federleys gård i Björbo i Dalarna. Nu visar det sig att det var för att upprätta ett skydd för Federley som enligt sajten Stoppa Pressarna ska ha mottagit dödshot efter att skandalerna avlöst varandra.

– Men det han är utsatt för nu är tio resor värre. Det är flera riktigt otäcka hot som på olika sätt har letat sig fram. Polisen tar det på stort allvar, det är väldigt många som är upprörda nu och hotbilden är bekymmersam, säger en uppgiftslämnare till Stoppa Pressarna.

Turerna kring Federley ska ha orsakat starka känslor bland invånarna i Björbo.

Även mannen som bodde med Federley ska ha ett visst polisskydd. Vittnen har vid flera tillfällen sett civila polisbilar i närheten av dennes nuvarande bostad, ett sambopar i trakten som är goda vänner till Federley.