På fredagsmorgonen rapporterade CNN att Biden-administrationen öppnar för att ge grönt ljus åt länder som vill skicka stridsflygplanet F-16 till Ukraina.

Den senaste tiden har diskussionen huruvida Nato-länder ska skicka stridsflygplan till Ukraina fått ny fart. Tidigare är det bland annat Nederländerna och Storbritannien som har flaggat för att skänka flera av sina stridsflygplan.

LÄS ÄVEN: Nato-chefen: Vi tolererar inte att Ukraina förlorar kriget

För att det ska bli möjligt att skicka iväg det amerikanska stridsflygplanet F-16 måste USA först godkänna det. Enligt uppgifter till CNN ska president Joe Biden vara öppen för att ge grönt ljus om något Nato-land kommer med en sådan förfrågan.

Det finns tusentals F-16 i omkring 25 länder och flera av länderna håller just nu på att byta ut dessa stridsflyg mot nyare modeller. New York Times rapporterar att fyra EU-länder står redo att skicka F-16. Det ska bland annat handla om Danmark, Belgien och Nederländerna som uppges ha 125 stycken F-16 redo. Det finns även uppgifter att Norge ska ha öppnat för att skicka F-16 till Ukraina.

LÄS ÄVEN: Pensionerad Viggenpilot: Korkat skicka Gripen till Ukraina