trump vita huset

Faksimil Twitter

Utrikes

USA stoppar alla flyg från Europa

Publicerad 3/12/2020
Annons

USA:s president Donald Trump införde ett flygstopp från flyg från Europa i ett försök att stävja spridningen av coronaviruset. Förbudet ska dock ej gälla Storbritannien, som har 460 fall av viruset.

Senare tydliggjordes att endast passagerare från de 26 länder som ingår i schengenområdet omfattas, vilket lämnar flera europeiska länder opåverkade av beslutet, till exempel Irland, rapporterar bland andra Fox News.

– För att hindra att nya fall kommer till vårt land kommer vi suspendera alla resor från Europa, sa Trump i ett uttalande från Vita huset på onsdags morgon. Reglerna kommer träda i effekt på midnatt till fredagen, la han till.

Trump tydliggjorde sedan att beslutet omfattar inte amerikanska medborgare.

– Det kommer göras undantag för amerikaner som gått igenom lämplig undersökning och detta förbud kommer inte gälla den stora mängd handel och varor, utan flera andra saker när vi får tillstånd, sa han. Allt som kommer från Europa till USA är vad vi talar om, fortsatte han.

Enligt en tjänsteman gäller förbudet endast människor, inte varor. De som transporterar varorna kommer inte släppas in i landet, men varorna tillåts, rapporterar Fox News.

Just nu är det över 1 135 bekräftade coronafall i USA, med 38 dödsfall.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
837Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons