Foto: Chief Photographer/MOD.

Utländska män bakom ökat antal fall av gromning i Finland – polisen varnar unga flickor

Delningar

Polisen i Uleåborg har dussintals fall där män med utländsk bakgrund och dåliga språkkunskaper i finska kontaktar betydligt yngre flickor i området som sedan slutat med sexuella övergrepp.

Situationen har gjort att polisen nu varnar unga flickor och deras föräldrar och råder dem att vara försiktiga på nätet.

Varningen utfärdas samtidigt som totalt tre fall av övergrepp på barn under 15 av utländska män utreds i Uleåborg, varav ett gäller en 10-årig flicka. Statsministern, inrikesministern och presidenten har alla uttalat sin avsky. I samtliga fall är de misstänkta flyktingar eller asylsökande.

LÄS MER: Finland: 7 utrikes födda män misstänks för gruppvåldtäkt av 10-årig flicka

Markus Kiiskinen på finska polisen säger samtidigt att han hoppas att varningen inte ska resultera i mer rasism och att det inte är alla personer med utländsk bakgrund som är kriminella.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

106 KOMMENTARER

 1. När blev finnarna lika mesiga och menlösa som oss svenskar? Vågar inte finnarna försvara sina kvinnor?

 2. ”han hoppas att varningen inte ska resultera i mer rasism och att det inte är alla personer med utländsk bakgrund som är kriminella”

  Där kom PKsmörjan. Fattar inte politikerna att det är just dom som skapar folkets missnöje. Samtidigt röstar en stor majoritet för att kvinnor och barn ska råka illa ut av importerade menamän.

  • Nej de fattar inte att det är de som skapar rasism och elände i samhället med sin idiotpolitik,vet inte vad de tänker med om de tänker,denna katastrof måste bort från makten igår.

  • Alla myndighetsanställda vet att de måste avsluta med PK-floskeln för att inte riskera sitt jobb. ”Sad but True” som Metallica sjunger.

 3. Nägon som har en aning om hur stort mörkertalet är här i Sverige, med tanke på att Finlands mottagande är i stort sett obefintligt med Svenska mått mätt?

 4. De säger åtminstone någonting. Min dotter är ännu liten, men jag har redan börjat varna /förbjuda henne att ge sig i lag med MENA och liknande. Hon ser själv redan mönstret med kaozen i skolan.

  • Det är ingen avundsvärd situation att vara förälder till tonårsdöttrar, personligen har jag lämnat det bakom mig, men jag har barnbarn och även andra i min omedelbara närhet som man hela tiden får ha i åtanke och hoppas ska klara sig från att råka illa ut.

    • Att försöka förklara någonting för en tonårstjej är i de flesta fall en omöjlighet, för dom vet alltid bäst om allting och vuxna är idioter i alla lägen, samt att den som försöker sig på lite tuffare beskyddande av sina döttrar riskerar att få en anmälan på halsen!

     • Om många föräldrar agerar för flickornas bästa så är det inte möjligt att anmäla.
      Vi måste samlas för att visa vår kärlek för våra barn.
      Fransmännen tog på de gula västarna ( som är obligatoriska att ha i sin bil), kan tänka mig att de styrande nu ångrar det beslutet.
      Vad är obligatoriskt att ha i svenska hem och bilar, – ta det som vapen !
      Brandvarnare fungerar inte, inte heller alkoholmätare, inte heller brandsläckare ,så vad ?

 5. Kanske borde Finland ta sig en allvarlig funderare på om man ska fjärma sig från länder som Sverige & Tyskland och ”våra” galna idéer såsom massinvandring och samhällsomstörtande mångkulturalism och istället söka sig till Ryssland. Sverige utgör inte endast ett potentiellt existentiellt hot mot oss själva utan även mot våra grannländer.

  Lördagsintervju 13 del 1. Professor Paul Lillrank om den hotfulla utvecklingen i Sverige: https://www.youtube.com/watch?v=2-SdLCCDPww

  • Håller med, Finland borde skippa EU och samarbeta med Ryssland istället. Ryssland har enorma naturtillgångar dessutom !

 6. Inte alla vargar dödar får, men nog fan vill fårägare inte ha vargar i närheten av får pga risken. Om sanningen är rasism, ska vi förbjuda sanningen?

 7. Markus Kiiskinen hoppas, att inte rasismen ska breda ut sig nu.
  Rasistiska tankar och beteenden kanske är det bästa sättet för de västeuropeiska ursprungsbefolkningarna att skydda sig nu i det Europa, som våra beskäftiga politiker har skapat åt oss.
  Att inkräktarna är rasistiska är uppenbart, och situationen kommer att förvärras allt fortare framöver.

 8. Bojkottar normalt TV4 men råkade se att de uppmärksammade att det är Finlands nationaldag idag. De ringde upp sportprofilen Kaj Kunnas och han ombads att berätta vad som karakteriserade dagens Finland. Han beskrev ett land med en fantastisk skola och sjukvård, ett land där människor känner tillit till varandra och där samhällskontraktet är starkt. Friheten värderas högt då minnena från kriget lever färskt i minnet. Steffo verkade missnöjd med beskrivningen så han avslutade intervjun med ”men ishockey kan ni inte spela iallafall”

   • Och reklamen är så vidrigt dålig och PK idag så man får ångest. Tacka vet jag ”Iprenmannen” och ”ring Poolia”.

  • Kan strö salt i såren på Steffo genom att berätta att hjältarna från kriget uppmärksammas varje nationaldag. Det tänds ljus vid hjältegravarna och filmen Okänd Soldat visas på tv, allt för att vi inte ska glömma dom som kämpat för friheten- bl.a min farmorsfar och min morfar.

 9. Men det finns ingen gruppvåldtäktsfara i Finland!! Så försäkrade finska polisen och de skulle säkert aldrig säga något som inte stämmer ….

 10. Läste just på Aftonbladets eller Expressens förstasida att Lööfs väljare vill ha Löfven framför Kristersson som statsminister. Det är alltså som jag sagt tidigare att Centern är det nya vänster Miljöpartiet.

 11. Samma fenomen finns säkerligen även i Sverige, men politiker och media lägger locket på så det inte avslöjas…

   • I Storbritannien var polisen och socialtjänsterna så rädda att anklagas för rasismen att de inte vågade ingripa i tusentals fall där muslimska män våldtog unga engelska flickor.

 12. Om någon har en påse godis och bjuder dig, när du vet att 1 av karamellerna i påsen dödar dig, 2 invalidiserar dig för livet!
  Hur många tar du?
  Alla är ju inte farliga eller dödliga!

 13. Ja, i Sverige är säkerligen problemet mycket värre men döljs av de stupida psykopater som utgör Sveriges tvångsfinansierade journalistkår.

  • Dessa ”journalister” har blod på sina händer.

   Dom har försatt flickor och deras föräldrar i en falsk trygghet genom att inte rapportera sanningen.

   Dessa individer kommer att släpas ut på gatan vart det lider..

  • Presstödet borde avskaffas, vill folk inte läsa en tidning tillräckligt mycket, låt då tidningen gå i konkurs. Det är kommunism att stödja konkursfärdiga tidningar !

 14. Har på känn att MENA vansinnet ifrån Finland kommer att bli en följetång för all framtid.

  MSM kommer att mörka så mycket dom kan..

  • Polisen i Finland har varnat för gäng av utländska män som groomar unga flickor och MSM har rapporterat om det. Jag tror inte att polisen och MSM i Sverige skulle göra liknande.

 15. Det finns inget rasistiskt i att beskylla Islam för att vara en våldtäktsreligion, faktan finns på bordet inte minst i Sverige. Att alla muslimer kanske inte är våldtäktsmän gör ingen skillnad, alla nazister i Hitlertyskland hatade inte judar, resultatet blev ändå vad det blev. Det är den allmänna synen, handlingarna och riktlinjen (strävan & målet) som är allt. Tar vi emot muslimer får vi leva med konsekvenserna av deras handlingar. Som sagt, resultatet av Islam i Sverige är det våld och kaos som betecknar dagens nya Sverige.

  • Inte helt omöjligt.

   Nysvenskarna har ju gjort sig kända för att dra igång en våldtäktsvåg på färjorna..

 16. Folks bild av muslimer handlar inte om fördomar, snarare erfarenhet. Muslimer är överrepresenterade på en global skala vad gäller en väldig massa usla beteenden. Hela länder är under ytan på grund av deras muslimska invånare. Stereotypbilden av en terrorist är en muslim, även för de som inte vill se det och försöker lura sig själv och andra till att tro annat. Inte för att muslimer är utsatta för propaganda, utan för att muslimer utsatt- och utsätter världen för terror oräkneliga gånger. Hur islamvänlig någon än må vara så kommer den få rysningar av skräck om den sitter på ett flygplan och hör orden ”allah akbar” yttras. Inget land får en oförändrad brottsstatistik när antalet muslimska invånare ökar – man kan nästan förutspå ökning av brott genom ökning av muslimer. Hela världen lider av islam, men den är mer brydd om att inte få det att se ut så än att se sanningen i vitögat.

  • Ja det räcker väl med att sätta sig ner och börja skriva upp de muslimskt styrda länder som lever i fred och välstånd. Hur långt kommer man…?

 17. Vi vet att inte alla asylsökande är kriminellt lagda. Men dessa pedofilhärdar
  kan vi skicka tillbaka dit de hör hemma. Pedofilin ökar i världen genom
  nätverk som många gånger beskyddas av elitpolitiker och kungahus(brittiska).
  8 miljoner barn i världen har försvunnit genom b l a pedofilhärdar. Stoppa
  pedofilin, starka krafter inom dessa kretsar vill lagändra, så att pedofilin ska
  vara fri och lagstadgad.

  • Ingenstans är alla antingen goda eller onda. Men bland de okränkbara, där man blir rasist bara man antyder att det finns våldsverkare inom den gruppen, är det dessutom helt förbjudet att med statistik eller fakta ta reda på hur det förhåller sig. Situationen blir lika omöjlig som den är förödande för förtroendet för samhället. Och det har gått långt nu.

 18. De som kritiserar utlänningar, för deras unkna uppfattningar om t.ex. kvinnor, bemöts ofta med påståendet: INTE ALLA är sådana.
  Så, när tjejer träffar på någon utländsk yngling, som verkar vara trevlig, så klickar påståendet ’INTE ALLA’ igång inne i hennes huvudet….Och så tycker tjejen att det är förfärligt rasistiskt att vara misstänksam, mot en utländsk person, när hon inte skulle ha varit det i samma situation, mot en svensk.
  Men jag säger så här – Varför blir människor lurade? Jo, det beror på att någon slug och lömsk person framställer sig som rekorderlig och sympatisk, fast han/hon inte är det….
  Folk blir lurade för att någon annan är bra på att luras.

  • Håller med dig, självbevarelsedrift är inte samma sak som rasism. Om man känner misstro eller risk för fara då spelar det ingen roll , man måste lita på sin känsla och gå därifrån snabbt!

  • Följande citat från en okänd
   källa är ett utmärkt exempel på detta:
   ”De väljer
   istället ofta att lyfta fram enstaka händelser som allmängiltiga,när
   händelserna är positiva om utrikesfödda och andra med invandrarbakgrund, men är
   däremot noga med att tillägga i huvud- eller bisatser,att negativa händelser
   inte gäller alla utrikesfödda och andra med invandrarbakgrund”.

  • Folk och främst kvinnor har inte lärt sig läxan att
   utsidan stämmer inte alltid med insidan
   det står inte i pannan vad folk har för avsikter

 19. VÄLDIGT tyst från ”MeToo” om detta. Man vill ju helst gnälla på vita män och nu var det ”fel” män….

 20. Okey vi importera barnvagnar av ett visst märke som vi inte hafts i landet innan och helt plötsligt börjar småbarn att klämma sig svårt i dessa barnvagnsmodeller … då uppstår frågan … vad beror detta på och vad skall vi göra åt detta ?

  Vi fortsätter så klart att importera denna vanskliga modell. De flesta exemplaren av modellen klämmer inte barn svårt. De flesta är okey, troligtvis, samt att det kan finnas en ökad anmälningsbenägenhet angående detta problem, utöver det har barn alltid klämt sig i barnvagnar, detta fenomen har oxå minskat de senaste åren och inte ökat som det nu hävdas. Det har absolut inget med importen av just denna barnvagnsmodell att göra.

  Många föräldrar är väldigt misstänksamma mot nya barnvagnsmodeller och har förutfattade åsikter om deras kvalitet och funktionalitet. Detta beror oftast på dålig kunskap och att dom är oinformerade.
  Eller att dom helt enkel har aversioner mot barnvagnar överlag.

  Vi tror på alla barnvagnars lika värde och att man måste ha rätt barnvagnsvärdegrund, först då förstår man att det inte är barnvagnarna som är problemet att barn klämmer sig svårt i dessa, det kan helt enkel bero på strukturella orsaker som har sitt ursprung i dessa föräldrar.

  Barn har alltid klämt sig svårt i barnvagnar, så har det alltid varit i vårt land detta är inget nytt. Jag köper inte bilden av att detta skulle explicit ha att göra med importen av denna barnvagnsmodell, så funkar det inte i mitt land.

  Ja så kan det låta … men som vi alla vet läser man då och då om barnvagnsmodeller som skall totalförbjudas eller att man helt stoppar importen av en viss modell då ett barn har skadad sig. Konstigt att detta inte gäller för farliga människor.

 21. För att vara ärlig struntar jag i om 80% skulle vara bra av invandrarna, Jag är inte redo att utsätta människor för den där 20%… Dvs hellre 0% invandrare… Inte skulle detta då hänt i Finland…. Den dagen dessa förespråkare är beredda att gå prata med offren och säga vi tar in fler…. Skulle vilja se t.ex er Stefan L. prata med denna 10åriga flicka om hur bra det är med invandring

 22. Igår var den en Yazidisk kvinna som åkte jorden runt och till FN och berättade om hur IS krigare mördade och gruppvåldtog alla kvinnor och barn över 9 år. Politiker-patrask böla när dom hörde henne.

  I Europa gruppvåldtas barn och kvinnor dagligen. Ingen bryr sig.

  De folk som gruppvåldtar i Europa, har samma bakgrund som de som gruppvåldtar Yazidiska barn och kvinnor.

  Det känns som att det finns en röd tråd här…
  Kriget i Europa håller på .. Kriget Europa är redan här…

  • Och yazidiska kvinnor kan fördömas av sin familj för att det är en skam att bli våldtagen, för allt som spelar roll är visst kvinnans sexualitet.
   Islam är värst men hela Mellanösterns värderingar verkar vara helt åt helvete.

 23. I Sverige hade det blivit en kärleksmanifestation. Men finnarna är nog inte tillräckligt indoktrinerade för att det ska ske där. Detta här är så vidrigt så att man saknar ord. Är det människor vi har att göra med?

 24. I Sverige I dag….

  Varannan kille i NIAN är utsatt för Bott, typ rån o dyligt och varannan Tjej i NIAN är utsatt för div Sexuella handlingar….

  I Sverige Idag 2018…..

  Sverige Finland Norge Danmark ÄR under HOT från oidentifierbara Individer …
  När skall Vi Slå tillbaka tillsammans??

 25. Om vi ska kunna rädda Skandinavien plus Finland bör vi starta en union!
  Men först måste 7-klöverns partier att upphöra i vår riksdag!
  Hur det ska gå till har jag inte något svar på när Norge vägrar att ingå i en sådan pakt för att de är NATO styrda! Tyvärr även Sverige som hölls hemligt!

 26. Lycka till Finland , det kan ni komma att behöva.

  Mvh / En som vet då han kommer ifrån Sverige.

 27. Ja det är inte alla men om man skulle ge dessa som utför alla dessa brott rätt straff och (inte stackars lilla invandrare sätt att man får inte göra så) sättet så hade alla som med utländsk bakgrund som sköter sig och svenskar inte blivit så hatiska mot invandrare som kommer hit. Det utdelas ett allt för slappt straff eller inga alls och alla dessa rabatter skall bort. Dessa personer skall utvisas med omedelbart från Sverige och dom med PUT skall fråntas sina upperhål, Och sluta med allt daltandet med alla dessa för efter som dom kan inte integreras i svenska samhället så är dom inte någon tillgång utan en belastning för Sverige.

 28. Finskor är av nån anledning också mer mottagliga för inviter från arabiska män. Eller hur? Eller är det bara en fördom?

  • Ja, de har inte löst alla problem genom att klokt prioritera sin befolknings grundutbildning. Finnar föredrar utländskor – finskor utlänningar…”a serious NO-NO”.

LÄMNA ETT SVAR