Abu Raad Abdel-Nasser El Nadi

T.v. Imam Abu Raad. T.h. Imam Abdel-Nasser El Nadi. Faksimil Facebook

Inrikes

Misstänkt islamist släpptes fri med anmälningsplikt – nu spårlöst försvunnen

Publicerad 11/6/2019
Annons

En av de sex misstänkta islamister som hållits i förvar och fått utvisningsbeslut av regeringen, vilket sedan stoppats på grund av påstådda risker för hot och förföljelser i hemlandet, var en vd för en friskola. Enligt SR P4 Göteborg har mannen inte anmält sig till polisen på en månads tid.

Abdel-Nasser el Nadi är tidigare vd och huvudman för den muslimska friskolan Vetenskapsskolan och beskrivs som centralgestalt inom den islamistiska miljön i Göteborg och Västsverige.

LÄS ÄVEN: SVT i hyllningsreportage för islamistimam: ”Kramkalas” och ”rockstjärna”

Sedan en månad tillbaka är det oklart var el Nadi, som påstås utgöra ett hot mot rikets säkerhet, befinner sig. Uppgifterna som SR P4 Göteborg tagit del av vägrar Säpo som drev igenom utvisningsbeslutet för mannen att kommentera fallet.

– Anmälningsplikt innebär att man ska infinna sig på en polisstation vid en given tidpunkt ett antal gånger under en tid, till exempel en vecka, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säkerhetspolisen.

Enligt dokumenten upphör mannen att anmäla sig hos polisen i början av oktober. En källa uppger att han ska befinna sig utomlands.

LÄS ÄVEN: Jubla inte över imamernas utvisning

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
582Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons