Vad Sjuklöverns anpassning till SD visar – och varför det är viktigt att inte glömma

Delningar

➤ KRÖNIKA Idag kom så beskedet – en utredning föreslår att straffrabatten för unga tas bort. Det är bra för Sverige och något jag kämpade för i alla åtta år jag satt i Riksdagen. Men det finns ett stort problem som inte försvinner med denna förändring och som man måste minnas.

Under mitt första år i riksdagen, 2010/11, hann jag lägga sammanlagt 16 motioner. Åtta av dessa lades direkt efter riksdagsvalet, på hösten 2010. Resten tillkom under riksdagsåret i form av ändringsyrkanden på lagförslag från regeringen.

Sju av dessa åtta motioner som jag la direkt handlade om kriminalpolitiken. Och en av dem, inskickad den 27 oktober 2010, handlade om…att straffrabatten för unga skulle tas bort! Så här skrev jag då:

Det är även så att lagen om särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare måste reformeras. I Sverige idag blir en person myndig vid 18 års ålder och i och med denna ålder ska han eller hon betraktas som fullt ansvarig för sina handlingar. Dock tar svensk lag ändå särskild hänsyn till personer som är över 18 år men under 21 år gamla. Detta förhållningssätt är orimligt eftersom de som är över 18 år är myndiga och därmed ansvariga för sina handlingar och därmed bör denna hänsyn upphöra.

Samma förslag, även om texten uppdaterades genom åren, la jag vartenda år sedan dess. Alltså i åtta års tid.

Nej, nej och återigen nej
De första fyra åren föreslog jag det under Alliansregeringen 2010-2014. Ingen stödde då mitt förslag, vare sig regeringen eller de rödgröna. Under denna tid satt Morgan Johansson som ordförande i justitieutskottet.

De andra fyra åren la jag det under en rödgrön regering. Med samma resultat. Nej, nej och återigen nej.

Först senaste året eller två har de andra vaknat till liv. Först M och nu S.

Jag vill hävda, föga förvånande kanske, att det varit SD som tryckt på i frågan och lyft den vartenda år. Det i samklang med verkligheten som till slut även kryper på sjuklövern, har tvingat dem att omvärdera sina tidigare fatala misstag.

Total avsaknad av verklighetsanalys
Vissa frågar då ”men är du inte nöjd att du fått som du vill?”. Jo, absolut. Men för Sveriges framtid är långsiktighet den kanske viktigaste aspekten. Och sett i relation till det – vad har vi egentligen?

Jo, något jag tjatat om tidigare, här men även i riksdagens talarstol:

Det faktum att Sveriges samlade sjuklöver, från de rödgröna till de borgerliga samt svensk media, har en grundmurad oförmåga att förstå och analysera verkligheten omkring dem.

Deras vidmakthållande av ungdomsrabatten är ett sådant exempel. Den villkorliga frigivningen (där en brottsling kommer ut efter 2/3 av straffet) är ett annat, massinvandringspolitiken, energipolitiken (där de lägger ner bra kärnkraft och ersätter med usel vindkraft), strafflängderna generellt sett, vägran att utvisa kriminella utlänningar, hur de stoppade polisen från att hitta illegala invandrare, hur de ger illegala invandrare billigare vård än svenskar, hur de negligerade gränskontrollerna, hur de gemensamt monterande ner vårt försvar – och mycket mer.

I princip alla större avgörande beslut som sjuklövern tagit i över 40 års tid har mer eller mindre varit fel – och lett Sverige in i fördärvet.

Anledningen till att de gång på gång gjort dessa enorma misstag är det jag nämnde ovan: en total oförmåga att förstå verkligheten.

Oförmågan kvarstår
Och här framkommer det problem jag nämnde inledningsvis.

Att de nu sakta inser att vi haft rätt förändrar inte det faktum att deras oförmåga kvarstår. Det är ju samma strukturer, feghet, mentalitet, kultur och i mångt och mycket samma personer.

Så ja, de slår sig för bröstet när de lägger förslag vi sa åt dem att lägga för snart ett decennium sedan (över ett decennium om vi räknar med att en del av våra förslag faktiskt föreslogs innan vårt riksdagsinträde).

Men det borde egentligen, vid rationellt tänkande, inte utmynna i större förtroende för dem, utan mindre. För nu har vi ju svart på vitt den enkla sanningen: de hade fel.

Och vem bör man lita mest på? De som alltid haft fel…eller de som alltid haft rätt?

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

159 KOMMENTARER

 1. SD borde ha fått egen majoritet, Jimmie Åkesson borde ha blivit statsminister och Kent Ekeroth borde ha blivit justitieminister. Det är en mardröm att Sverigeförstörarna och globalistextremisterna nu under ytterligare fyra år kan fortsätta att förstöra vårt en gång så fina land som nu är så skadeskjutet att jag undrar om det kommer att överleva.

  • Jag undrar om Kenth vågat genomföra utvisningar av kriminella men tanke på att Kenths mamma är invandrare och dömd för grova bokföringsbrott.

   Men skulke Kenth utvisat.sin mamma och övriga kriminella är det hatten av för Kenth.

     • Jag kan inte uttala mig om vad det är för bokföringsbrott du skriver om. Jag anser dock att det är grovt kriminellt att förstöra ett land i grunden som globalistextremisterna i sju riksdagspartier har gjort. Jag anser vidare att det är grovt kriminellt att använda sig av människor som försöksdjur, vilket har förekommit och förekommer i Sverige. På Karolinska sjukhuset har det försiggått märkliga saker, dels har plaströr opererats in i halsen, vilket har lett till kvävningsdöden, dels har mikrochips opererats in i hjärnan, vilket har lett till hjärnkontroll.

      ”Magnus Olsson Mind Control Victim
      The Apprentice of Honor”:
      https://m.youtube.com/watch?v=fhCTNlmVvkI

      ”Magnus Olsson Mind Control Lecture
      The Apprentice of Honor”:
      https://m.youtube.com/watch?v=mSCCO3K40cA

     • Jepp , Skatteverket har väldigt krångliga krav på hur bokföring skall göras. Om man har ett AB där man själv är ende ägare och ende anställde tror man kanske att man kan göra lite som man vill , bokföra när man får tid , betala räkningar från AB kontot -tänka att det är ju faktiskt mina pengar – – //+-Om man inte har någon verksamhet skall ändå bokföring inlämnas , osv..det är ganska lätt att råka illa ut. –Och när det gäller företagare och skatter är staten stenhård. !! Polis stormar in – husrannsakan , förs bort i handbojor inför grannar , —-inte tal om överslätande medkänslor , ” mått dåligt ” som när unga sparkar ihjäl tiggare osv.
      Tips;
      Den som har ett AB –eller firma måste ha hjälp av en bokföringsfirma –om man inte själv är kunnig .

     • Om det inte går att utvisa så bör de få somna in för gott. Det skulle gå rätt snabbt att genomföra utvisningar efter ett par insomningar kan jag garantera er. Även om landet ifråga inte ville ta mot dem så skulle individen ifråga hellre lämna landet frivilligt än behöva somna in permanent i Sverige.

     • Det är bara en socialist som anser det vara ett grovt brott om staten går miste om lite rövarbyte. Samhällskontraktet är brutet så fiffla med skatten så mycket ni kan!

   • Är det inte denna inställning som hitintills rått i Sverige? Har du lurat skatteverket så sitter ditt uppehållstillstånd löst. Därmot om du våldtagit och mördat så finns det alltid en möjlighet att inte åka ut med huvudet före, vilket vore rätt praxis. Det har t.o.m. hänt att mördare o våldsmän fått medborgarskap trots begånget brott.

 2. Du gjorde och gör ett mycket bra arbete.
  Brukar ofta kolla dina debatter i riksdagen på youtube, du behövs verkligen i kammaren, nån som kan läxa upp dom tröga politikerna inom 7-klövern och SD.

  • De tröga förstår tyvärr ändå inte innebörden i vad Kent säger…
   Det är de alldeles för korkade för, det har de ju bevisat under 8 års tid…
   Även nu när Kent återigen får rätt så förstår de ändå inte.

  • Kommer i håg när Ekeroth varnade för den arabiska våren och de andra partiledarna kallade honom för det ena och det andra. Men Ekeroth fick rätt och hade de lyssnat på honom så hade de inte behövt säga att de varit naiva när den stora flyktingvågn kom 2015.

  • Intressant intervju med en före detta trader inom banksektorn.
   En person som har insider information och vet vad han talar om är naturligtvis värd att lyssnas på.

   Har själv aldrig hört talas om Mads Palsvig,men det var värt tiden att lyssna på honom.

   Tack för den länken!

 3. Jag har röstat SD sedan 2002 och då var Vi 1,44%, eller 76.300 tappra av valmanskåren som vågade rösta. Jag har under åren 2007 till 2010 varit lokalt engagerad i SD och vad ”skit” jag har fått för detta.
  Jag tillhör också en av de ”400” vilka förföljts p.g.a Våra åsikter av Expo och deras ”stormtrupper” AFA, samt Robert Aschberg & Co.
  Detta har hänt och sker dagligen i yttrande – och åsiktsfrihetens Sverige?????
  Jag ger inte så mycket som en gammal svensk femöring, gjord av järn, för svensk yttrande – och åsiktsfrihet.
  Jag skäms som svensk för denna enorma förstörelse som pågår av Sverige uppbyggt av knotiga händer av Våra förfäder och förstörs av ett gäng syltryggar och mesproppar vilka aldrig gjort ett nyttigt handtag under hela sitt liv!
  Sverige kommer att gå ”käpprätt” åt helvete tillsammans med ett antal andra mespropps länder i Europa!
  Sverige behöver en ”The Donald” men detta är väl en total utopi i mespropparnas och idioternas förlovade rike, kallat Sverige!

 4. Till Ekeroth:
  Om vi ska kunna förstå deras ”totala oförmåga att förstå verkligheten” måste vi studera dessa politikers situation. Vem arbetar de åt? Varför springer de på Bilderbergmöten så fort de får en ”inbjudan”? Varför tilltalar de Soros som en hovman tilltalar en kung? Hur kom det sig att Reinfeldt plötsligt blev 22 miljoner rikare?
  Sådana här frågor borde ställas men i så fall åker du väl ur Partiet?

 5. Problemet är att politikerna i Sverige är amatörer. Vi låter ett gäng amatörer ta en mängd viktiga beslut och vi får lida för det i förlängningen eftersom dessa beslut i efterhand måste finansieras med skattepengar. Nuon-affären och den naiva inställningen till invandring och integration är ett par exempel. När amatörer har hand om frågor får man heller inga svar eftersom de inte kan vad de håller på med. Om det går åt skogen gör man sig oanträffbara och får man avgå dyker man upp på en ny post efter ett tag med hjälp av någon annan amatör. Den ENDA möjliga vägen att reversera den dåliga utvecklingen är att ta ifrån amatörerna makten och låta folket bestämma i ALLA viktiga frågor.

  • Bra skrivet !

   Massa folkomröstningar behövs och dessa skall vara beslutande !

   Inför yrkesbevis för politiker.
   Arbetslivs och livserfarenheter bör vara grundläggande för att ens komma på tal.
   Politiker skall man bli/vara för att man vill vara med att förändra och styra samhället till något bättre och inte såsom nu, dvs. pengakåtheten som lyser ur deras ögon.

   • Om nu politiker ska vara ett yrke?

    De är ju inte det för då skulle de få lön för utfört arbete (då skulle beloppet vara betydligt lägre) som vi alla andra utan de får ett sk arvode.

    Förr var det inget yrke utan riksdagsmännen försörjde sig själva.

  • Det är likadant med journalister som hjärntvättar befolkningen.. Nu på morgonen hörde jag Anders Lindberg (Aftonbladet) i morgonstudion i P1 och han borde inte få kallas för expert.

  • Jag utesluter inte korruption som du inte tar upp.
   Rent statistiskt så torde det vara omöjligt att välja fel så många gånger som våra politiker gjort, sådan otur kan i te ens amatörer ha hela tiden.

 6. Tack Kent. För det fantastiska jobb du har gjort. Men har du fått tack. Nää den kommer i efterhand igenom att dom går med på dina motioner. Det är som IS krigarna som kommer till Sverige hur Göteborg o Stockholm kan göra så olika jobb är fantastiskt. Tolka lagen varför utan det handlar väl om medborgarnas bästa. Så man kan lugnt säga att Stockholm skiter totalt i om det dör ett par hundra i ett terrordåd. Göteborg försöker åtminstone käringmakten där man har moderskänslor för livsfarliga människor är livsfarlig för Sverige. Och man kan lugnt säga att människan förändras inte utan det är en maktfråga mellan man o kvinna. Där bryr man sig inte om att tusentals kvinnor får livet förstört genom våldtäkt. Så vanligt att inte ens media bryr sig utan man blundar bort det.

 7. Det är bedrövligt och väldigt sorgligt att inkompetenta och ansvarslösa 7-klövern behöver flera år på sig innan de antar SD:s samhällsvälgörande motioner och förslag.

  Det är bedrövligt och väldigt sorgligt att 7-klöverväljarna inte förstår att värna om sig själva, sin familj, sitt land och värna om ökad samhällstrygghet. Helt obegripligt.

  Det är hög tid att 7-klöverväljarna börjar förstå att riksdagens viktigaste parti är SD.

 8. Total oförmåga….. är kanske en förmåga att blunda för en opassande verklighet. Kent är den i SD som oftast fått stå i snålblåsten, med åsikter som framförts som andra endast vågat tänka. Stort tack för det, otack är ju oftast som ordspråket säger, världen lön, men inte av alla. Fler och fler har börjat inse det orimliga med den invandrings politik som pågår, en dag vänder vinden och de kommer att byta åsikt, men med internet är det svårt att förneka det som man sagt och gjort tidigare.

 9. Problemet är dock att man inte åtgärdar grundproblemet istället. Nämligen att det finns massa folk i landet som inte hör hemma här. Hur långt ska vi anpassa landet o våra lagar efter dem? Det fungerade bra med de lagar vi redan hade när vi bara var svenskar..

 10. För att få till någon förändring till det bättre i samhället så måste SD få inflytande över politiken. Det tror jag att dom andra har förstått, men dom vill inte erkänna att dom har fört en destruktiv politik i decennier.

  • Sverige ska göras tandlöst och styras av EU/FN och andra globalistorganisationer som NWO, Trilaterala komissionen m.fl.

 11. Jag tror att ”oförmågan” hos 7klöverpolitiker beror på att alla som inte löper med i den marxist-globalisiska agendan blir brunstämplade i en samlad och korrupt systemmedia. Politiker med integritet och som vill göra det som är rätt för Sverige riskerar att rasera sina karriärer.

 12. SD har haft stort inflytande på hur politiken utvecklats i Sverige och det är bra. SD och politiker som Kent Ekeroth har varit pådrivande.

  Den politiska korrekthetens många skumma och dumma idéer har dock fortfarande sitt grepp om de flesta andra politiker. Men som Ekeroth påpekar så tränger sig verkligheten på och då blir det uppenbart för dessa att de måste retirera.

  Landets väl och ve måste gå före alla destruktiva pk-dogmer.
  You just wait and see.

 13. Ett exempel : I Sverige kallar man istadigt män som torterat , bränt andra människor levande , skurit av halsar , våldtagit & förslavat barn …för ” Återvändare ”

  Men Svenskar som inte vill låta sig utnyttjas av asylmissbrukare kan utan vidare kallas för skällsordet ” Nazister ”

  Ett bevis för hur inpyrt det offentliga är med röd rök.

  För dj*vligt !! Och dom ” borgerliga ” har inte gjort ett skvatt för att upprätthålla ett uns av anständigt samtal i det offentliga.

  • Jag blir vansinnig,när jag ser,hur man nu cementerat nyordet ”återvändare”! I Växjö har man visst dagar som man kallar återvändardagarna eller liknande! MEN DÅ handlar det om helt andra personer!

  • Än värre tycker jag när dessa mördare kallas i media för ”IS krigare”. Låter heroiskt som om de fajtas och slåss för sitt lands frihet och oberoende! Detta kräker de ur sig i tv ”nyheter” utan ens blinka eller känna sig obekväma. Hur är de funtade? Hur kan man låta sig hjärntvättas till den milda grad att man tappar helt sin mänskliga stolthet och moral?
   Men som Leif GW sa, kokar man ner allting till mat och potatis då vill man inte förlora det.

 14. Och hur många gånger har inte Morgan Johansson stått i riksdagen och sagt att skärpta straff fungerar inte, titta bara på USA har han sagt. Nu när skottlossningarna haglar så har han flera gånger i pressen förespråkat skärpta straff. Det är hyckleri från hans sida för att locka till sig väljare.

 15. Ekeroth har varit ett föredöme när det gäller att trycka på i olika politiska frågor.
  SD behöver en ledning som satsar på framgångsrika politiker som Ekeroth och Thoralf Alfsson. Det räcker inte med bara Åkesson.
  Misslyckandet i valet vill man inte erkänna utan fortsätter matcha fram menlösa feministliberaler.

 16. NU, nu är det dax att steppa upp Jimmie, nyval hägrar, dax att göra avtryck.
  Att 150 islamiska terrorister går lösa utan att fångas, förhöras, bindas till brott, skickas tillbaka till Syrien är en katastrof, SYSTEMKOLLAPS i kommunerna om det nu är dom som ska hantera detta.
  JAG BARA FRÅGAR MIG, HUR ÄR DET MÖJLIGT.
  När smäller det??????????????????
  Dax att agera SD, dax att ta dirigentpinnen

 17. Politikerna o dom så kallade journalisterna har genom sin ideologiska utopi, förvandlat Sverige o samhället till ett
  inferno av våld.

  Dessa sitter i sin politiska box med förbundna ögon o ser inte det kaos man skapar tillsammans ute i människors vardag.

  Inatt omkom en polis i tjänsten o kollegor från andra delar i Sverige skrev interna meddelanden till sina kollegor i Malmö, för att stötta sina kollegor i Malmö.

  Dessa meddelande offentliggör den anarkistiska msm-median i sina reportaga, samtidigt som man mörklägger våldsverkarnas identitet o skyddar dessa med alla medel.

 18. ”Vi socialdemokrater kommer aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång att göra oss beroende av Sverigedemokraterna”.

  Fifflaren och den evigt misslyckande Mona Sahlin om SD-förslag som lades fram i riksdagen. Det gick in hos den enkelspåriga Sjuklövern och bet sig fast.

  Först när verkligheten, med skenande brottslighet gjort att S förlorar väljare och SD ökar, läggs Kent Ekeroths förslag om avskaffad straffrabatt fram – som om de trögtänkta själva tänkt ut det…

 19. SD kör med en helt fel linje med att sparka dom som verkligen kämpar för landets rätta väg och sunda förnuft.Den väg landet går mot nu är dömt att misslyckas.

 20. Till listan av idiotiska saker de styrande har gjort lägg till utförsäljning av strategiska Svenska bolag till främst Kina, allt från Volvo och Saab till den senaste nyheten om halvledarbolag som sålt av staten. För Volvo och Saab saknades stöd för att ha kvar ägandet inom Sverige och ingen konsekvensanalys av försäljningarna.

  Plus Mauds idiotiska köp av Nuon som kostade svenska skattebetalare hundratals miljoner.

  • Tror förlusten stannade vid 65 tusen miljoner.
   För en engagerad Centerpartist är det väl felräkningspengar.
   Hur de å resten av Riksdagen gjort med invandringen, ja det handlar om en nolla till minst.

 21. Annars har ju ideerna vart många , allt från armband till att skylla på dom som klipper sig o åker taxi för 50 kronor, tända ljus på något torg med en nalle i handen , kaffetermosar o mysprat ,, inte ens en dagisfröken på 18-19 år skulle komma med så korkade lösningar

 22. Kent är den endaste som skulle sagt detta rakt ut i Riksdagen.
  Sju(k)klöverns feghet för att bli sammankopplade med SD och bli kallade rasister mm av de PK var total och är det fortfarande
  Nu kan även SD hatartidningen DN göra en 180 sväng och ge att SD haft rätt.
  J-a hycklare är dom.
  SD 2019 vid extraval

 23. Hjärnan på en individ är inte komplett förrän vi 25 års åldern?
  Det här ställer frågan ”vad menas då med att vara vuxen” när bevisligen att massor av politiker har aldrig blivit vuxna?
  Det innebär att våra hjärnor utveckling har inte med att bli vuxen!
  Man skulle kunna påstå att var och en av oss måste gå igenom livets skola som tar minst 50 år att genomföra och vi kan påstå alla så gott som under 50 år får inte räknas in som vuxna sin hatt!

 24. Efter att den sista tiden som åskådare set partiernas tafatta
  försök till regeringsbildning, utan att ens reflektera över
  demokratiska spelregler, har jag inga större förhoppningar
  för några förbättringar i vårt land.
  Deras inkompetens överträffar vida mitt mest pessimistiska
  scenario.

  • Idag kunde man läsa att Annie Lööf är den enda partiledaren som har tagit och tar ansvar för regeringsbildningen. Hennes parti har backat 3 % i senaste ipsosmätningen så visst kostar det att ta ansvar. Ibland undrar man om Lars Bern inte har rätt i sina antaganden om just denna persons verkliga ambitioner att verka sig fram till uppdraget som statsminister, vilket Gud förbjude. Själv skall jag be för att detta aldrig kommer till stånd.

 25. Ja,du Kent.

  Verklighetsuppfattning och konsekvensanalyser lyser illrött med sin frånvaro.

  Och de etablerade medierna hjälper till med att dölja bedrägeriet mot det svenska folket.

  När fan ska Svensson vakna och se sig omkring?

 26. Mobbningen av SD är verkligen kontraproduktiv. Oavsett ideologisk läggning så borde ju de flesta inse att deras politik är avsevärt mindre ideologisk än andra partiers politik. Politiken är tvärtom konstruktiv och ämnad att åstadkomma lösningar på verkliga problem. MSM lär mörka det mesta som åstadkoms i t ex Sölvesborg, därför vore det bra om SN kunde lyfta fram detta och vad folk som bor där tycker – i kontrast till alla ”katastrofreportage”.

 27. Bra Kent, du pratar klarspråk nu liksom du hela tiden gjorde med sådan ackuratess i riksdagens talarstol.
  Ditt idoga motionsarbete där, kunskap och patos när de du gav uttryck för dem i plenisalen saknar jag något enormt. Det var du (och kanske i viss mån även nu likaledes helt avpolletterade Thoralf Alfsson) som lade den goda grunden för den, om än försiktiga och senkomna, förändring vi nu ser. Det smärtar enormt när man ser hur ni båda ”belönats” och behandlats efter det.
  Hoppas du/ni är tillbaka i de stora sammanhangen en vacker dag. Även sd bör väl ha ett slutdatum på ”karensen” som de andra partierna är så generösa med mot de som gjort betydligt större övertramp än du/ni. Se bara på den grova försnillaren i centern som nu står som andranamn på partiets EU-lista.
  Den Sverigevänliga folkrörelsen har inte råd med att slarva bort unika förmågor som du/ni.

 28. Samhället har blivit en curling förälder, utan normer o krav.
  En ideologi, som fått utvecklas med medias hjälp.

  Konsekvenserna ser vi idag, mord o öppen droghandel o ett kaos i både skolor o ute i samhället.

 29. Potatisskalmonarkin är en tilltagande diktatur där vääääääärdegrunden tillämpas godtyckligt.
  Rabatten är en skam.
  Enda utvägen är bluffarnas hemgång och islamförbud.

 30. Hur fan kan folk rösta på en notorisk lögnare och tillika storkapitalets dräng Stefan Löfvén.

  Samtliga vallöften har brutits.

  Och Sverige har blivit ett mycket sämre land att leva i för de skatteslavande svenskarna.

  Men idioten Löfvén biter sig fast vid köttgrytan och vägrar att släppa greppet.

  Desperationen når nya nivåer var gång FN,EU och globalist-lakejen öppna sin mun,som formligen spyr ut hat mot svenska medborgare och nationen Sverige.

  Kan inte SÄPO föra bort mannen från maktens korridorer och åtala Löfvénskrället för maktmissbruk och förskingring av allmänna medel.

  Eller ska Löfvéns så kallade sverigebygge fullständigt rasa ihop och bara ruiner återstå?

  Allt har blivit sämre.

  Och Löfvén är den högst ansvarige.

  Omval nu!

   • Jo det kan man för ärlighet har inte med intelligens att göra. Han kunde varit trög men ärlig i sitt uppsåt ju.

  • Så du menar Löfven är mer ansvarig än Reinfeldt? Att löfven går globalisternas ärenden mer än Kristersson eller Lööf?

   Naivt om det är vad du tror.

   Jag förstår inte ärligt talat en del personer här, tror ni seriöst att Löfven är värre än Kristersson, att det blir minsta bättre med M? ”Öppna” era hjärtan, har ni redan glömt bort det? Kristersson applåderade det varmt.

 31. Man ska undersöka om samma metoder används på samma problem. För att se om samma problem fortsätter… och fortsätter…

  EU-delstaten Sverige behöver rösta SWEXIT, för att kunna sätta gränser!

  Landet Sverige kommer att lyckas bättre, med olika problem, för att Landet Sverige är grunden för sammanhållning.

  Fostra till goda medborgare, är inte samma sak som att fostra till flumliberalism.

  Landet Sverige kommer att innebära:

  +Svensk kulturell identitet som norm
  +Lika värde utan strukturell rasism
  +Gränser för sådant som behöver kontrolleras
  +Kraftigt minskad ”social oro”

  +Ett varmare klimat mellan människor
  +Att barn mår bättre
  osv

  SWEXIT!

 32. Både ekroth och jeff ahl mmm är sådana personer som inte passar in i SD normaliserade tillstånd som de andra när partipiskan viner inte ens global compact klarade de av att protestera i tid ,

 33. Det blev ett riktigt kattrakande från kommunist hålorna, efter förändringarna presenterades. SVT/SR mobiliserade med sin vänsterliberala arsenal med snicke snacki i spetsen. Han var så säker på sin sak att detta kommer att öka ungdomsbrottsligheten. Media släppte bara fram dem som var kritiska till lagändringarna och fick till och med riksåklagaren Petra Lundh att säga att hon själv inte trodde på lagskärpningarna. Vi vet att de som representerar vänsterliberala politiska åskådningen har en naiv förenklad världsbild. Vi har sedan 60 talet byggt in vänsterliberalismen i våra offentliga institutioner och kallas numera i folkmun the swamp. De som sitter på makten i dag är så fast och tröga i sina politiska värderingar att förändringar likt borttagande av straffrabbaten är unikt. Hela domstolsväsendet behöver reformeras med skarpare tolkning av lagarna men att byta ut vänsterliberala domare kommer att ta årtionden, men det förutsätter ju att de som tillsätts inte är indoktrinerad av denna förgörande vänsterflum, vilket blir svårt då vänsterpolitikerna har skapat en vänsterliberal plantskola SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA.

 34. Man saknar det klarspråk och den kraft som finns bakom det Ekeroth brukar säga. Jag saknar det jättemycket. Den stafettpinnen har tappats bort sen han fick sluta. Kan man inte göra om och göra rätt hos SD?

  • Sett inifrån ”blöder” SD av interna stridighter och många har uteslutits på grund av makt kamper. Senast Alfsson Skåne och Ahl (Värmland).

   SD mår inte bra som parti, utåt ser folk partiet som enda hoppet, men inuti blöder man hejvilt. Tyvärr.

   • Då kanske folk ska vakna ur den håglösa dvalan och ställa krav på SD?Det finns ju numer ett svenskvänligt patriotiskt alternativ.

    • Du vet väl det att ”hoppet” är sista som överger människan. Och vad ska de gå till om inte SD är rätt? De flesta trodde att SD skulle förändra något, att de är nationalister et c.

     Den representativa demokratin är oerhört förrädisk då det är oerhört långt mellan folk och de verkliga makthavarna. Medierna ges ett avgörande inflytande, och de som sitter högt upp får oerhörda förmåner.

     Kan säga dig att det skrattats åt skattebetalarna av höga SD folk. ”Det här står staten för” hö hö hö. Det är inga lantis fyllon vi snackar om. Märk väl S och M är inget bättre, men SD folket är numera väldigt lika de övriga, och har till stora delar glömt bort kampen då man själv lever i överflöd. Pengar köper nästan alla i det här samhället. Systemet korrumperar, även SD folk.

 35. Det handlar inte om vad som står i en motion utan vem som lägger den. Vad som är bäst för landet är helt ointressant för dem.

 36. Kent Ekeroth togs bort från Riksdagslistan av nyliberala krafterna i SD. Fel person som verkligen vill förändra, inte bra tycket moderaterna och Kent plockades bort.

  SD röstade för M talman fick inget.

  SD röstade för M budget, vad fick man?

  Löfven är inte ett dugg bättre än Kristersson, eller vice versa. Men att tro att M någonsin öppnar dörren för verkligt nationalistiska krafter- glöm det!

  M kommer heller aldrig göra det, utan bara ge retoriska finter utan mening.

  Det är svårt att nå till målet ensam, men inget parti i sjuklövern är närmare verklig nationalism, inget. Det är i sådana fall bara skönmålning för att slå dunster i ögonen på nationalister.

 37. KENT: Jag kryssade dig två gånger och du levererade.
  Din motioner avslogs av ett enda skäl – Du/SD var avsändare. Hade M lagt dessa motioner hade det kanske blivit annorlunda. Tack för allt du gjort och allt du gör!!
  Vi ger ALDRIG upp.

 38. SD har haft rätt i mycket som sjuklövern nu börjar ta till sig.
  Hatpredikanten Anders Lindberg på ”oberoende” ha ha AB. Vars ledartjänst sponsras och bestäms av LO. Ha ha. Lindbergs ledare benäms som ”åsikt” men som är ett direkt propagandavapen för att omvända arbetare till kommunister/betongsocialister. Skriven av en välbetald lyxlirare som bor i det vita segregerade Lidingö. Med noll koll på den arbetande massans vedermödor och behov.
  Han anser fortfarande och antyder bestämt att SD är nazister och kommer ta över hela landet som Adolf Hitler gjorde.
  Anders riktar nu sitt hat mot Ebba och KD och menar att om man samarbetar med SD kommer Jimmy Åkesson ta makten och det blir en repris på trettiotalets Tyskland.
  Det börjar bli pinsamt nu LO. Era medlemmar röstar till stor del på SD. Jag föreslår att ni tar in några sverigedemokrater på ledande poster. Annars kommer ni inte ha någon plats i debatten eller inflytande på politiken. Demokrati handlar om att samarbeta och lyssna på medlemmar samt vara lyhörda för tidens strömningar och folks behov.
  Anders Lindberg är det största trollet i svensk historia. Som vrider och vänder på orden som en ond rådgivare till en medeltida kung. Han verkar ha eget rum på SVT/SR där han sprider sitt gift. För att splittra och söndra. Att nära en sådan gynnar varken LO eller socialdemokraterna.

  • när hitler hade makten då slickade sossarna hans rumpa.. då fans inte äns ngn som finns med på sd valsedeln född!! att påstå ngt sådant att sd är nazister .. ja tja.. nää orkar inte kommentera.. kanske senare efter mer kaffe hahaha

    • jo.. o massa annat som jag inte orkar nämna.. så simpelt lövfen borde bara vara tyst o sluta att klaga på högerextrema krafter.!!! för sådana finns inte i sverige..
     sd ligger till vänster om sossarna..
     afs ligger vid kd
     nmr ligger där moderater borde ….

     ingen ligger på sin plats.. förutom VP dom tjänar ju mest på det då alla går deras väg..

  • A Lindberg är den mest osmakliga
   hycklare som finns i mediavärlden.
   Karln saknar dessutom all förmåga
   till verklighets analys.Med en dåres
   envishet tillbaka visar han all form
   av saklig kritik.
   Men låt sosse lakejen fortsätta att
   spy ut sitt etter,allt han säger och
   skriver blir ändå kontra produktivt.

  • Pansargeneralen är oxo en bra kandidat för några första platser. De är rätt lika de två. Med några gemensamma defekter.

 39. KENT !
  VI ÄR MÅNGA SOM SAKNAR DIG I RIKSDAGEN !
  Du är den orädde mannen som vågade säga sanningarna och visade alla vad civilcurage är för något.

 40. I Sverige tycks det mig pågå en tävlan bland politiker i vem som är godast och snällast. Denna tävlan har spårat ur fullständigt – resultatet har blivit horribelt inom invandringspolitiken och inom kriminalpolitiken. Var det inte någon sjuttonårig mördare som fick tre års sluten ungdomsvård. 30 år på Alcatraz vore mer i linje med vanliga människors rättsuppfattning.

 41. Såg hur beröringsskräcken för SD lyste skrämmande i ögonen på den orkeslöse talmannen.
  Han är färdig, kan avsäga sig uppdraget.

   • Ens utseende skall inte användas till politiskt slagträ …. men i detta fall måste jag säga att han ser mesig ut och hans utstrålning (om han har nån) är mesig, och hans agerande som tänkt regeringsbildare är otroligt mesigt.
    Varför välja honom med tanke på detta? En tänkt orsak?……allt är politik.

 42. Lyssnade på talmannens tal. Sen gjorde Marmorstein en analys av det politiska läget i Sverige. Där det riktigt lös igenom att problemet är inte L eller C utan den grupp människor som röstar på SD. Som journalist verkar hon inte klara av sin roll. Och inte kunna förstå hur Sverige ska styras med ett växande parti Som heter Sverigedemokraterna. Dom borde ju verkligen lyssna på en grupp människor som är växande och emot EUs liberalism. Allas rätt till Sverige och dess skattepengar. Dom kan ju fortsätta som nu och SD växer fortare. Kan inte en svensk journalist analysera och titta bakåt varför blev det så här. Eller är det bara att uppfostra medborgarna i politikerna och medias riktning av Sverige.

 43. Nu är det hög tid att ändra på valsystemet. Efter ett riksdagsval ska ett nytt val ske där de tre största partierna går till val om regeringsmakten. Så får väljarna utse regeringen efter varje val.

  • Det är inte bara valsystemet som behöver ändras. Hela området runt politik och politiker behöver reformeras totalt. Det system vi har nu – garanterar bara några få saker – och inga är bra för landet och befolkningen – nämligen korruption och vanstyre.

 44. Sveriges politiker är ängsliga och rädda för att inte uppfylla PK-normen och likt en flock följer de ”ledarna”, som lika ängsligt anpassar sig till journalisterna som också ängsligt sneglar på kollegorna. En rundgång som inte går att bryta – då åker man ut i kylan. Alltså kommer denna fars att fortgå till dess att de (7-klövern) blir bortröstade och tappar makten. Fler och fler av det tröga svenska folket får upp ögonen och SD växer trots att 7-klövern gör allt för att skrämma den rädde svensken med rasist-, extremist- och brunspöket. Vår statsminister – som har samma IQ som sitt skonummer – kan inte börja ett anförande utan han slänger ur sig någon skit om SD. Detta blir till slut kontraproduktivt vilket avspeglar sig på röstsiffrorna. Just nu är de livrädda för ett extraval och vi kommer förmodligen att se en märklig kombination i en ny regering om extravalet uteblir.

 45. Suck! Det är ju så som Kent beskriver det som vi tänkande upplever det. Oförmögna till analyser och reflektion hos våra politiker, oförmögna att dra logiska slutsatser och gå till konkret handling.
  Inte underligt att politikerföraktet växer då de faktiskt förtjänar det.

  En inríngare i Ring P1 i går menade att hon ville byta ut alla rikspolitiker, de är inte rätt personer. Det är bara at hålla med men vi kan undanta SD.

  Svenska väljare vill inte ha någon av rikspolitikerna i beslutande ställning som påverka vår vardag. Vissa undantag finns men är absolut inte i majoritet.

  Och… vad sysslar skatteförsörjda ministrar, partiledare och riksdagspolitiker med just nu? Gör de skäl för den goda ersättning de får, utför de något vettigt arbete eller fikar de och pratar skit om varandra på heltid?

  Jo, en stor och viktig fråga har de tagit beslut om. en fråga liggandes på deras fattningsförmåga uppenbarligen, rökförbud på uteserveringar f o m 1 juli nästa år.

  Där ligger tydligen nivån på deras begreppsförmåga så det är inget konstigt med att politikerföraktet frodas och vi inte har någon regering efter 3-4 månader.

  När får vi politiker som väcker beundran och respekt för deras kloka beslut???

 46. Jag gillar ett helt annat område som handlar om vår uppmärksamhet på dem som skriver bra inlägg och ger adekvata svar på de kommentarer som ges!
  En besvikelse är att höga vederbörande som har skrivit något bra, svarar inte på de kommentarer som ges??
  Antingen läser vi bara det skrivna och knappt det, alternativt provocerar vi fram en liten debatt och de som fungerar så (är mina favoriter) så tillvida att de vill få fram en dialog oss emellan som skriver här!
  Så mitt vuxna jag, bottnar i att svara på de kommentarer ni får för era inlägg!
  Att jag inte själv svarar på vissa kommentarer beror på om de har markerat ett gillande eller inte för vad man har skrivit!

 47. Visst kan man ge en viss straffrabatt beroende på ålder, tidigare kriminella aktiviteter m.m., allt naturligtvis beroende på vilken typ av brott det rör sig om. Det är ju en viss skillnad på mord och sälja brännvin inom en bekantskapsgrupp.

  När det gäller den s.k. 2/3 dels principen så har den vart helt utspårad sedan 50 år tillbaka (förr var det t.o.m. 1/2 tiden). Jag är dock för straffrabatt för de som visar ordentliga framsteg (beroende på brott). Principen i Sverige har dock vart att det skall vara lika för alla, där bara det riktigt tungt kriminella inte har fått straffrabatt. Det naturliga vore att sätta upp vissa kriterier de straffade skall uppnå och sedan tycker jag de kan få en viss straffrabatt, allt detta för att uppmuntra gott uppträdande, studier, inte använda droger m.m..

 48. Ska vi börja prata om regeringshus-syndromet? Människor som tänker samma saker har samma verklighetsfrånvända verklighetsuppfattning och hindrar debatten så mycket att samhället blir lidande? I kombination med grupptryck över partigränser? Det är skrämmande!

  Tack Kent för att du ständigt orkar vara en blåslampa i deras betongarslen!

  Blir det omval nu se till att SD väljare kan registrera sin röst hos er i sin valkrets så slipper vi den obehagliga känslan att våra röster slarvats bort och tystats ned. Tack för ordet! ❤❤❤❤❤

 49. Det är ju det att allt går så otroligt långsamt. Sverige hinner ju totalt implodera innan minsta motåtgärd beslutas. Den enda anledningen till att Kents enträgna förslag sågades beror enbart på att han är sd, eller helt enkelt bara ett parti utanför sjuklöverpartiet. Så tätt är det där, de vill ha sin sandlåda för sig själva. Sskpolitiken har noll betydelse.

 50. Bra jobbat, 10 år för sent är inte okey. De ser inte verkligheten för de styrs av en totalt urartat ideologi vid namn liberalism. Den har gått helt över styr. De blir alltmer dumliberala. När allt gått över styr och de snart riskerar åka ur riksdagen. Då kryper de till korset.

 51. Tack Kent, för du är så klarsynt!
  Att sju-juntan nu börjar sniffa på det du länge stridit för, sker under galgen och på tok för sent. . .
  Och tyvärr kvarstår för dem ”en total oförmåga att förstå verkligheten”. . . de ser fortfarande inte något av det de ställt till med.
  Det enda som har gått upp för dem, är att de håller på att tappa greppet om makten och med sitt (icke-)handlande dukat bordet åt de förhatliga SD.
  Deras uteslutningsmetoder har haft motsatt verkan s.a.s.

 52. Sverige är otrygg för vanligt folk, främst för svenskar och andra vita grupper, och på längre sikt för alla grupper. Ingen är väl heller så dum som tänker att det drabbar nog inte en själv. Det är att också svika barnen som blivit kriminella när vuxenvälden sviker. Sveket drar ju inte bort barnen från kriminalitet. Men framför allt är det ett svek mot vanligt folk när man främjar kriminalitet

  Bl.a. skyller man på ”samhällets fel”. Politikernas fel är det som ordnat ett sådant samhälle. Och som jag befarade för länge sedan att det kommer att bli vanligt också med kriminella som bryter sig in i människors villor och rånar familjer. Senast
  skedde det igår kväll i Skåne.

 53. Vaddå oförmåga att se verkligheten…? Omställningen/nedmonteringen av Sverige till det globalistiska mångkulturella världsherraväldet harskett och sker fullständigt medvetet.

 54. Jag saknar också Kent i riksdagen. Det var så skönt att se en påläst, orädd politiker som inte backar i debatterna och inte heller låter de omdömeslösa slingra sig så som bara politiker kan..

 55. Underskatta inte motståndarna. Systemet är uppbyggt av genier som gjort ett system som kan drivas av dårar. Till synes korkade ideer fungerar som dammar i en flod, förr eller senare tar vattnet eller verkligheten sig förbi. Det fienden gjort är att man vunnit tid och det är en vara som vi som vill rädda Sverige inte har i överflöd.

 56. FÖRDRÖJNING inom Alla Områden i Sverige och framför allt hos de Folkvalda POLITIKERNA i 7KLÖVERN…kan man KLART konstatera….
  Och det forsätter och ÄR FÖRÖDANDE för den inhemska Svenska Befolkningen…

  Finns INGET med 7 Klövern som kan bli bättre med denna FÖRDRÖJNING som samtliga har som MÅL att låta BESLUT Ta 8- 12 år innan man Vågar Ta Beslut om avgörande Lagar för Folket och sej själva…och framförallt för den Kriminalitet som härjar FRITT

 57. Oviljan hos 7 klövern beror främst på att man ogärna vill tappa valboskap ! Därför låter man också mena invandrarna komma undan med våldtäkter och annan kriminalitet . Allt för makten !

  • Just så! De flesta av missförhållandena i dagens Sverige hänger på ett eller annat sätt ihop med massinvandringen och med de astronomiska kostnaderna för denna.

 58. Tack, Kent! Du har naturligtvis rätt. Vissa lär dig långsammare än andra. Vissa lär sig aldrig. Snickisnacki (Studio Ett, P1, igår) sade i denna fråga att det var fel beslut och att hjärnan utvecklas till 25-årsåldern. Underförstått bör det finnas rabatt upp till denna ålder. Han menade att om någon gör ett misstag bör det inte straffas så hårt. Ingen upplyste honom om att (i) det inte är misstag och (ii) vi talar om serieförbrytare och förhärdade brottslingar. Det hela var lätt surrealistiskt.

 59. OT men viktigt. Uteslutningen av Thoralf Alfsson har antagit groteska former. SD som parti tycks ha en officiell hållning till Islam och islamister, men en annan när det gäller att bedöma Thoralf. SD-väljare behöver få ett besked, kanske blir det ett extraval.

 60. Ingen kan ifrågasätta effektiviteten av en blåslampa i baken, SD har genom sitt engagemang sett till att utvecklingen går sakta men säkert till förnuftets fördel.
  Att sen de naiva partierna inte fattar detta är en helt annan historia.

LÄMNA ETT SVAR