225771
Inrikes

Våg av bilbränder i Skåne

Publicerad 5/3/2018
Annons

Natten mot torsdagen brann åter bilar i området Klostergården i Lund. Polisen misstänker att det rör sig om anlagda bränder. I Eslöv Fick brandkåren rycka ut för att släcka ännu en i raden av garagebränder.

Det var vid kvart i två, natten mot torsdagen, som räddningstjänsten larmades till bilbränder på Sunnanväg i Lund. Två bilar totalförstördes och flera intill parkerade fordon fick också skador. Det rapporterar Sydsvenskan (18-05-03)

Sunnanväg i Lund var så sent som söndags föremål för en annan bilbrand. Vid fyratiden på morgonen tvingades räddningstjänsten rycka ut och släcka ett brinnande fordon.

Även i Eslöv har räddningstjänsten fått rycka ut vid flera tillfällen den senaste tiden för att släcka brinnande bilar, i dessa fall rör det sig om fordon parkerade i garage.

Strax efter midnatt, natten mot torsdagen kom larm om brand i en garagelänga på Storgatan i Eslöv. Två bilar brann och rökdykare måste användas för att bekämpa elden som hotade sprida sig.

Det var den andra bilbrandsutryckningen på bara några dagar i området. Natten mot måndagen brann det på liknande sätt i en garagelänga på Rönnebergavägen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
660Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons