Under natten till söndag larmades polisen till ett HVB-hem i Örebro. Personalen hade låst in sig i rädsla för våldsamma ungdomar som tagit sig in på boendet. Väl på plats attackerades polisen med sparkar och spottloskor.

Enligt NA hade en av de boende på hemmet bjudit in ett antal vänner under kvällen. Allt fler anlände och till slut upplevde personalen situationen som hotfull. De låste då in sig i ett rum och tillkallade polis.

– Det är flera som hotar personalen och de blir tvungna att låsa in sig, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen i Bergslagen, till SVT.

LÄS ÄVEN: Hot och våld mot vårdpersonal i Region Örebro län: ”Helt oacceptabelt”

Spottade och sparkade på polisen

Larmet inkom klockan 00.22. När polisen anländer till HVB-hemmet blir ungdomarna våldsamma. Situationen beskrivs som ”stökig” av polisen, bland annat spottar och sparkar ungdomarna på polisen. Ingen polis ska dock ha skadats allvarligt vid ingripandet.

HVB-hemmet uppges vara inriktat på missbruksbehandling. Ett antal anmälningar upprättades efter insatsen, enligt polisens händelsenotis, bland annat våld mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman.

LÄS ÄVEN: Migrant vandaliserade HVB-hem till ”ett inferno” – skador för 178 440 kronor