Våldtäktskultur bland elever i lågstadiet – rektor på Södertäljeskola anklagas för passivitet

253 Shares

På kort tid har Polisen i Södertälje fått in ett flertal anmälningar om sexuella övergrepp begångna på en lågstadieskola i Södertälje. Det är föräldrar till elever som utsatts som anmält och förövarna uppges vara andra elever på skolan i 8- till 9-årsåldern. Det rapporterar Länstidningen (betalartikel 18-06-08).

I minst ett av fallen handlar det om ett långt gånget gruppvåldtäktsförsök. De anmälande föräldrarna uttrycker frustration över hur skolan valt att hantera problemen.

Rektor anklagas för att ”sticka huvudet i sanden” och avfärda händelserna som pojkstreck och ”pojkars nyfikenhet”. Även skolans verksamhetschef sägs ha velat släta över problemen.

Det är oklart om det i samtliga fallen rör sig om samma pojkgäng. Såväl flickor som pojkar på skolan ska ha utsatts för övergreppen. Många elever uppger att de är rädda för att gå till skolan.

Ärendena har av polisen överlämnats till Socialtjänsten på grund av förövarna låga åldrar. Det är oklart om några åtgärder har vidtagits av de sociala myndigheterna för att få stopp på övergreppen, exempelvis omplacering av de elever som begått övergreppen.

Det framgår inte på vilken skola de anmälda övergreppen ska ha begåtts. I Södertälje finns ett flertal så kallade utsatta områden med i huvudsak asylinvandringsrelaterad demografi där man brottas med omfattande antisociala problem och kriminalitet.

253 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.