På torsdagsmorgonen gick TV3:s Efterlyst ut och vädjade om tips om en man som misstänks för överfallsvåldtäkter på kvinnor i det invandrardominerade och ’utsatta området’ Rågsved söder om Stockholm.

Enligt Efterlyst ska mannen sedan i mars ha attackerat fyra kvinnor och vid två av dessa tillfällen lyckats fullborda våldtäkter. En gemensam faktor för alla överfallen är att gärningsmannen utgått från tunnelbanestationen i området och därefter förföljt kvinnorna.

LÄS ÄVEN: Kartläggning: 85% av överfallsvåldtäkter begås av invandrare

Enligt polisens geografiska profilering handlar det om en gärningsman som har koppling till Stockholmsförorten. Inför kvällens tv-program klockan 20.00 går Efterlyst ut med polisens fantombild på den misstänkta våldtäktsmannen. I tv-programmet kommer även en övervakningsfilm från tunnelbanan att visas där gärningsmannen syns.

Gärningsmannen är mellan 18-35 år, 170-185 cm lång, har smal kroppsbyggnad samt talar engelska och svenska med brytning.

”Tur vi flyttade från Stockholm”
I Efterlysts inlägg på Facebook är det många som kommenterar och hoppas att våldtäktsmannen nu grips.

En person uttrycker också en lättnad över att ha lämnat huvudstaden.

Tipsa
Nu vädjar Efterlyst efter tips. Om du vet vem mannen eller har gjort andra iakttagelser från Rågsved kontakta polisen på telefonnummer 114 114 alternativt Efterlyst på 08-702 00 90 eller genom e-post [email protected].

https://www.facebook.com/EfterlystSE/posts/10157944440337214

LÄS ÄVEN: Efter helgens våldtäktsvåg i Uppsala – ung afghan begärs häktad