pitea dansar 5 (1)

Piteå dansar och ler våldtäkt

Inrikes

Polisen om våldtäktsmännen i Piteå: ”mörkhåriga och mörkhyade”

Publicerad 7/31/2019
Annons

Under festivalen ”Piteå dansar och ler” blev en kvinna i 20-årsåldern utsatt för vad polisen beskriver som ”en handling som enligt lagen är att anse som våldtäkt”. Nu ber de allmänheten om tips som kan kopplas till händelsen.

Det var mellan klockan 23.00 och 23.55, på ett datum som polisen av någon anledning inte uppger, som den målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, befann sig i Piteå centrum vid korsningen Uddmansgatan/Prästgårdsgatan.

Detta är under tiden som gatufestivalen ”Piteå dansar och ler” pågick.

Nu går polisen ut med ett pressmeddelande där de lämnar ett signalement på de misstänkta gärningsmännen som beskrivs som ”mörkhåriga och mörkhyade”:

När hon står där kommer det fram tio män fram till henne och börjar prata med henne. Männen ska enligt uppgift vara mörkhåriga och mörkhyade.

Efter en stund tar två av männen tag i hennes handleder och leder henne mot ett garage som finns på Prästgårdsgatan, de går då från Uddmansgatan efter Prästgårdsgatan och i riktning mot Lillbrogatan.

De övriga åtta männen är helt passiva, men följer ändå med. Inne i garaget utför en av männen en handling mot kvinnan som enligt lagen är att anse som våldtäkt. Kvinnan lyckas därefter ta sig därifrån.

Polisen i Piteå är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha sett denna kvinna tillsammans med de tio männen eller har information som kan kopplas till händelsen.

Ring 114 14 och lämna tips.

På festivalens hemsida beskriver arrangörerna evenemanget som en ”återkommande folkfest som med öppna armar välkomnar alla oavsett bakgrund”.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons