Ahmed från Afghanistan langade alkohol, cigaretter och narkotika till minderåriga flickor för att sedan utnyttja dem sexuellt. Tre av flickorna var 14 år gamla, en var 15 år och den äldsta var 16 år vid gärningarna. Ahmed dömdes av tingsrätten till fängelse, skadestånd och utvisning. Nu överklagar han domen till hovrätten för att bli frikänd och få stanna i Sverige.

Bevisningen mot Ahmed bestod av bland annat förhör med målsägande, fotografier och filmsekvenser från Ahmeds mobiltelefon, skrev bland annat Sveriges Television.

Bilder från flickornas mobiltelefoner visar fester hos Ahmed. Bild: Polisen.

Utnyttjade flickans påverkade situation

En 16-årig flicka har berättat i polisförhör att hon natten till den 27 juni 2019 var tillsammans med en vän hemma hos Ahmed. Alla tre drack alkohol och ”rökte på”. Efter att flickans vän kräkts på toaletten och ”däckat” bäddade Ahmed åt vännen som låg på golvet.

När flickan själv lagt sig på sängen kom Ahmed över henne när hon låg på rygg. Sedan våldtog han henne medan hon knappt kunde röra på sig på grund av berusning och drogpåverkan, och hon kände att det snurrade i huvudet. Vid 06:00-tiden väcktes hon av vännen och märkte att hon var naken.

Våldtog flickan analt när hon hade mens

Vid ett annat tillfälle, någon gång i juli, var hon och två vänner hemma hos Ahmed. Han ville ha sex med henne igen, vilket hon tackade nej till och förklarade att hon hade mens. Han sa att det inte var något hinder, eftersom de kunde ha analsex istället. Efter att hon sagt ”absolut inte” kontrollerade Ahmed att hon verkligen hade mens, vilket han kunde konstatera.

När han dragit av flickans byxor och trosor vände han på henne och la henne på alla fyra. Sedan tog han fram en kondom, glidmedel och våldtog henne analt. Flickan sa ”nej, jag vill inte” och minns att det gjorde ont och att Ahmed tryckte ned hennes huvud i kudden. Efter två till tre minuter var han klar och hon tog på sig kläderna och gick på toaletten. Ahmed släppte därefter in de två andra flickorna.

På toaletten berättade hon för de två andra flickorna om våldtäkten och kände sig äcklad. Hon hade ont och inte kunde sitta.

Ryktet om Ahmeds langningar

En 14-årig flicka blev, mellan den 1 februari 2019 till 31 maj 2019, vid tre tillfällen våldtagen av Ahmed. Under polisförhör har flickan berättat att hon träffade Ahmed i samband med att en kompis berättat om hans langningar. Enligt ryktet fick man gratis cigaretter om man hånglade med honom.

När flickorna väl kom till hans lägenhet skulle den ena gå in själv mellan fem till tio minuter, medan de övriga väntade utanför.

Från domen:

Ibland fick de vänta ute, ibland i trapphuset och ibland på toaletten. Ibland bestämde Ahmed vem som skulle gå in och ibland valde de själva och turades om. Hon fick kanske gå in fem gånger. Mest ville han ta på hennes kropp och hångla.
Efteråt fick hon skriva till sina kompisar att de kunde komma upp. När de kommit upp i lägenheten drack de och rökte hasch och cigaretter.

Första våldtäkten skedde en morgon när hon ville få cigaretter till skolan. Hon trodde att han endast skulle ”ta på henne” som förr. Men den här gången drog Ahmed ner henne på sängen. När han tog henne mellan benen sa hon ”jag vill inte” och blev paralyserad. Ahmed grep tag i hennes handled, drog av hennes byxor och trosor, samtidigt som hon försökte ta sig upp ur sängen. Hon tror inte att han använde kondom när han våldtog henne vaginalt.

Den andra våldtäkten skedde några veckor senare när flickan var tillsammans med en kompis hos Ahmed och rökte hasch. Efter att kompisen lämnat lägenheten för att handla passade han på att tjata om sex. Han blev arg när hon sa nej.

Flickan var påverkad och rädd när hon satt i soffan. Ahmed knuffade ner henne så att hon blev liggande och höll sedan fast henne. Flickan tror att han våldtog henne utan kondom även den gången. Efter att Ahmed fått utlösning märkte han att flickan grät. Han sa åt henne att sluta gråta och klä på sig.

Den tredje våldtäkten skedde även den i Ahmeds lägenhet. Han höll fast flickans händer och tilltvingade sig ett vaginalt samlag.

Gav 14-årig flicka cigaretter i utbyte mot sex

En annan 14-årig flicka har under polisförhör berättat att hon i slutet av 2017 eller början av 2018 via Snapchat fick kontakt med Ahmed. Han erbjöd sig köpa cigaretter åt henne, vilket han sedan började göra ungefär varannan vecka. När flicka besökte Ahmeds hem fick hennes vänner vänta utanför.

När hon satt på sängen eller soffan brukade Ahmed ta på henne. Vid ett flera tillfällen tog han av hennes kläder och masserade henne. I chock och rädsla såg hon honom ta av sig byxorna och underkläderna. Hon berättar vidare att han onanerade framför henne, vilket gjorde henne äcklad.

Hon nekade till samlag, men ”han var på” och började ”hålla på med henne”. Han tog på henne och kysste henne på halsen. Första gången använde han en kondom och sa att hon måste ställa upp ifall hon ville ha cigaretter. Hon hade ofta endast tröja på sig och brukade väntade på att mardrömmen skulle gå över och det skulle ta slut. Han använde papper för att torka sig själv och henne efter att han kommit.

Från domen:

Hon tror att de hade sex mellan fyra och sex gånger från april / maj, juni / juli 2019.

Ville inte att hennes mamma skulle få veta

En 15-årig flicka har under förhör berättat att hon första gången, i maj 2018 utanför McDonald’s, var med när hon och kompisen köpte cigaretter av Ahmed. I december 2018 gick en flicka först till Ahmed medan de andra väntade utanför.

Vid ett tillfälle, i mars 2019, gick hon upp till honom och kände press. När hon satt i sängen ville Ahmed ha samlag, men hon nekade till det. Han sa ”snälla” flera gånger och kommenderade henne att klä av sig och lägga sig på mage på sängen. Han förde in sitt könsorgan mellan hennes skinkor. Efter det vände han på henne och gjorde samma sak framifrån mellan henne ben.

Hon hade tröja på sig, men inga byxor eller trosor. Ahmed var naken, men det förekom aldrig något regelrätt samlag eller penetration. Efter ett tag fick han utlösning på ett papper. Flickan minns att Ahmed inte hade något skydd. När han var färdig tog hon på sig kläderna och de andra vännerna fick sedan komma in. De drack vodka som Ahmed bjöd på.

Hon känner även de övriga målsägandena. Anledningen till att hon inte berättade något i de första polisförhören var att hon inte ville att hennes mamma skulle få veta.

Ahmed åtalades vid sidan av de sexuella övergreppen för ringa narkotikabrott. Enligt åtalet har han innehaft 0,66 gram cannabis den 13 september 2019. Han greps och anhölls den 28 september och häktades den 1 oktober. Han har under rättsprocessen haft tolkbehov på dari.

Uppgifter från Migrationsverket visar att Ahmed sökte asyl i Sverige i september 2015. Han registrerades som född 1999-09-24, vilket senare under asylprocessen justerades till 1999-12-15. I december 2017 avslogs hans ansökan om uppehållstillstånd och statusförklaring och han fick beslut om att han skulle utvisas till Afghanistan. På grund av gymnasiestudier, den så kallade ”gymnasielagen”, beviljades han dock ett tidsbegränsat uppehållstillstånd från januari 2019 till februari 2020.

I Kriminalvårdens personutredning står att Ahmed gått endast fyra år i skolan i hemlandet. Han började trots det i årskurs nio i Sverige och valde sedan att inte fullfölja gymnasiet i enlighet med reglerna. Han har uppgett att han istället skulle söka jobb.

Den 23 december 2019 meddelade Nyköpings tingsrätt sin dom.

Ahmed Nazari (1999-12-15), medborgare i Afghanistan, dömdes för två fall av våldtäkt, sex fall av våldtäkt mot barn, sju fall av köp av sexuell handling av barn och ett fall av ringa narkotikabrott.

Påföljden blev tre år och sex månaders fängelse samt utvisning till 2034-12-23. Ahmed dömdes även att betala skadestånd på sammanlagt över en halv miljon kronor till flickorna han förgripit sig på.

Från domen:

1. Ahmed ska betala skadestånd till Sekretess A med 140 000 kr jämte ränta på
beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 30 juli 2019 till dess full betalning
sker.
2. Ahmed ska betala skadestånd till Sekretess B med 125 000 kr jämte ränta på
beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 30 juni 2019 till dess full betalning
sker.
3. Ahmed ska betala skadestånd till Sekretess C med 130 000 kr jämte ränta på
beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 31 maj 2019 till dess full betalning
sker.
4. Ahmed ska betala skadestånd till Sekretess D med 10 000 kr jämte ränta på
beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 31 mars 2019 till dess full betalning
sker.
5. Ahmed ska betala skadestånd till Sekretess E med 10 000 kr jämte ränta på
beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 1 februari 2019 till dess full
betalning sker.
Den 9 januari 2020 inkom yrkande till Svea hovrätt. Ahmed vill att hovrätten endast ska döma honom för ringa narkotikabrott och fria honom från alla sexualbrottsanklagelser och därmed häva beslutet om utvisning.