Våldtog mentalt utvecklingsstörd ung kvinna – hovrätten skärper straffet för Naim Daoud

Delningar

I Östersunds tingsrätt (B 2354-16) dömdes 64-årige Naim Daoud endast för barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering men friades från våldtäkt och sexuellt utnyttjande och tvång som han också stod åtalad för. Detta efter att begått sexuella övergrepp mot en ung mentalt utvecklingsstörd kvinna. Hovrätten för nedre Norrland ändrar nu domen (B 418-18) så att Daoud döms även på de övriga åtalspunkterna. Påföljden blir därför 3,5 års fängelse i stället för 80 timmars skyddstillsyn.

Tingsrätten satte tilltro till att flickan kunde ha gett samtycke till sex med Daoud och att han filmade. Man uteslöt inte heller att Daoud kunde ha filmat endast för att ha bevis för att de sexuella handlingarna varit frivilliga. Daoud dömdes därför endast till 80 timmars skyddstillsyn.

Hovrätten är av en annan mening och dömer även för våldtäkt och sexuellt tvång. Påföljden skärps till fängelse i tre år och sex månader. Hovrätten uppger med stöd från psykologer att den unga kvinnan, som fysiskt är strax över 15 år gammal, mentalt är att betrakta som betydligt yngre.

Men redan den biologiska åldersskillnaden på närmare 50 år anförs som argument mot att den unga kvinnan skulle ha haft sex med Dauod frivilligt. Hon bedöms sammantaget ha befunnit sig i ”en särskilt utsatt situation” som Dauod utnyttjat.

Den unga kvinnan tilldöms också ett skadestånd på 180 000 kronor.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

78 KOMMENTARER

 1. Ett löjligt straff för en så brutal handling. Alla här vet vad han skulle ha för straff……………Närmaste lyktstolpe !

    • Ge killen ett par batikhäxor samt snyfterskan elin som ska åtalas för luftfartsabotage

     Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.
     ——– Originalmeddelande ——–Från: Disqus Datum: 2018-09-12 16:25 (GMT+01:00) Till: [email protected] Rubrik: Re: Comment on Våldtog mentalt utvecklingsstörd ung kvinna – hovrätten skärper straffet för Naim Daoud
     ”Vsrför inte?Lyktstolpe är en mycket,mycket god ide.Inte så kladdigt.”

     Settings

     A new comment was posted on Samhällsnytt

     Antivitt Förtryck

     Vsrför inte?Lyktstolpe är en mycket,mycket god ide.Inte så kladdigt.

     10:25 a.m., Wednesday Sept. 12

     |

     Other comments by Antivitt Förtryck

     Reply

     to Antivitt Förtryck

     Antivitt Förtryck’s comment is in reply to

     Pommern:

     Varför gå så långt?
     Read more

     You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to disqus_Vq3HQJyaC7.

     You can unsubscribe
     from emails about replies to disqus_Vq3HQJyaC7
     by replying to this email with ”unsubscribe”
     or reduce the rate with which these emails are sent by
     adjusting your notification settings.

 2. Säga vad man vill om dessa MENA-iter, men de måste ha ett självförtroende utav guds like, när de hela tiden inbillar sig att de alltid är så sexuellt oemotståndliga. Alla kvinnor dras till dem, trots att kvinnorna säger ”nej” och ”vill inte”. Det är nog allah som gjort dem så, så att det inte är något konstigt när de träffar sina 70 oskulder i paradiset.

  Allvarligt talat, jag blir så in i bänken förbannad när jag läser om hur dessa så kallade ”män” beter sig. De kommer hit, med tårarna rinnande ner för kinderna och piper om att de måste ha skydd, av olika anledningar. Men väl här, då kommer deras sanna sida fram. Den kvinnohatande sidan, den som gör att de ska våldta och förnedra. Och sen när de åker fast, försöker de övertyga oss om att kvinnorna ville…

  Ibland, men bara ibland, tänker jag om någon kunde ge dem vad de förtjänar, och sen hävda att det var vad de bad om. En sådan person skulle jag inte se som kriminell, även om det är olagligt.

  • Nu är det dessvärre så att kvinnorna faktiskt vill….

   Det är ju därför dessa avskum befinner sig här.
   Dock är det bara den äldre, fula för att inte säga extremt motbjudande andelen av kvinnorna som vill. Det är ju de som aktivt har bjudit in och sett till att dessa djur får stanna här.

   De stackars unga tjejerna vill inte men tvingas.

   Tvingade blir tjejerna, om inte av avskummen under aktens gång , så tvingas de till slut av grupptrycket från alla fulkärringarna (som ofta kan vara deras egna mödrar eller systrar) att prova ett spännande och färgrikt baaarn.

   • 13% av kvinnorna röstar SD, så 77% av Sveriges kvinnor är alltså gamla och fula? För röstar man inte SD eller AfS så vill man uppenbarligen ha migranterna här.

 3. Det är nåt allvarligt fel med domstolsväsendet som har så infernaliskt olika omdömen. Dom dömer väl efter samma lagbok? OT vart tog twitterflödet i högerkanten av sidan vägen? eller är det bara jag?

 4. Kulturutbyte. Jämställdhet existerar utan svag eller full. Fritt att sätta på det är inte ens våldtäkt. Med den nya svenska kulturen och rättsväsendet har anpassat sig.

 5. Här delar dom på hjärncellerna Han är lika utvecklingsstörd som sitt offer.
  Ge han ett kraftigt skadestånd . Vi betalar genom skatten

 6. Och feministerna kommer i vanlig ordning ha massdemostrationer!

  Mot att gärningsmannen fick ett alldeles för hårt straff!

 7. Vad är det för djävla as, som importerats in i vårt land?
  Utvisning FÖRE fängelsestraffet. Varför skall det aset få sin vistelse bekostad av svenska skattebetalare? Kostnad 6000 kr per dygn!!! skicka hem honom med en gummibåt till hemdestinationen.
  Vem fan har släppt in alla dårar i vårt land?????=

 8. Förhoppningsvis finns det hederligt folk som tar hand om aset på bästa sätt efter avtjänat straff. En rejäl svensk behandling, till varnagel för övrig parasiterande sörja.
  Därefter är det en fot i arslet som gäller så han landar i den sketna sand eller bergshåla som aset har sitt ursprung ifrån.

 9. Måste ställa mig frågan vad fan ska vi med tingsrätter till?? Dom dömer ut hårresande låga straff i synnerhet när det gäller invandrare. Herregud dumskallarna i tingsrätterna verkar döma alla som dom vore”barn”i detta fall ett 64 årigt, skrämmande. Hade det rört sig om infödde Svenska Kalle, Olle eller Sven hade man inte diskuterat annat än maxstraff d.v.s. minst 6 år. Lägg ner detta skattemedelsförstörande skit.

 10. Blir så trött på att läsa tingsrätter dåliga förklaringar för att ge lägsta möjliga straff. ”filmade för att i efterhand visa att handlingarna var frivilliga” så otroligt j-vla dumt att att man baxnar.
  Att skräpet nu får skärpt straff var väl mer för att dölja ovan nämnda urkassa förklaring. Och med denna längd på straffet borde också skräpet utvisas – men förväntar mig noll i det perspektivet.

 11. Kanske nu nödvändigt att avskaffa nämndemännen. De rättskaffens män som en gång anlitades att döma går ej längre att finna och män enbart accepteras inte längre. Se till att lagarna följs i fortsättningen

  • Nej, för vi har såååå gott om pengar att det räcker och blir över, men pensionärerna — de skall inget ha, de kan bo på gatan och leva på sopor.
   Vi är väl för fan i Sverige.

 12. Hur i helvete kan vi ha ett rättssystem där Tingsrätten dömer personen till 80 timmars skyddstillsyn. när Hovrätten dömer det tlll 3,5 års fängelse i stället för 80 timmars skyddstillsyn.
  Det är något mycket sjukt med Sveriges rättssystem..Slopa Tingsrätten.

 13. Obegripligt att 82% av väljarna röstat ja till fyra års fortsatt otrygghet för svenskarna. Fyra år av ruggiga händelser i vårt arma samhälle är att vänta.

 14. Undrar vilka nämndemän som satt i tingsrätten?
  Denne ”vekling” saknar känslor och har noll empati, en mycket farlig personlighet.

 15. Rättsväsendet följer regeringens direktiv att förolämpa svensken med straffrabatt för muslimer, löjligt låga straff för muslimer, inga straff alls för muslimer… men på andra sidan skärps alla straff om förövaren inte är muslim.

 16. Våldtäktsmannen ska sitta i ett gudsförgätet fängelse i sitt hemland och aldrig mer tillåtas smutsa ner Sverige med sin närvaro.

LÄMNA ETT SVAR