Från flera håll i landet har det rapporterats om att vissa partiers valsedlar saknats i förtidsröstningslokaler. Särskilt drabbat tycks Sverigedemokraterna, Medborgerlig samling samt Kristdemokraterna vara.

Sedan förtidsröstningen öppnade i onsdags har SD anmärkt på att partiets valsedlar saknats i åtminstone ett 20-tal av dessa. Även på konsulat i utlandet ska liknande problem ha förekommit.

Enligt Valmyndigheten ska detta bero på ”handhavandefel”.

– Det är röstmottagning i gång på över 2 700 platser i Sverige och det har förekommit mindre händelser på olika ställen. Men vad jag känner till är de upptäckta, beklagade och hanterade, säger Anna Nyqvist, kanslichef på Valmyndigheten, till SVT Nyheter.

I Falkenberg fanns inga SD-valsedlar i stadshuset när förtidsröstningen satte igång, något Samhällsnytt rapporterade om.

”Det rör sig om ett handhavandefel i samband med uppackning. Sverigedemokraternas namnvalsedlar hade levererats till vallokalen men dessa hade inte packats upp och ställts fram”, säger Maj-Lis Wolfhagen, opolitisk ordförande i valnämnden i Falkenbergs kommun, i ett uttalande på Falkenbergs kommuns hemsida.