Medan partiets kansli förnekar att Socialdemokraterna driver en egen trollfabrik verkar sociala medier redan ha fällt sin dom. Flera tunga Twitter-profiler pekar ut partiet som skyldigt till att skapa fejkkonton för att sprida propagandan:


Detta samtidigt som skandalen växer och nu uppdagas det att samma fejkprofil ”Lisa Forss” spred propaganda även på Facebook:

En del användare verkar dock inte vara särskilt förvånade över Socialdemokraternas påstådda pr-kupp och tar det med ro:


En annan användare anmärker på propagandabildens låga kvalitet och drar följande slutsats:

Den amatörsmässigt photoshoppade bilden föreställer flera representanter för Sverigedemokraterna med ett hånfullt alias i varje namn. Förutom ledande Sverigedemokrater inkluderas även undertecknad i bilden som ”Fake News” och Hanif Bali som nämns enbart med namn.

Budskapet är att SD:s partiledare Jimmie Åkesson först ska ”styra upp sitt eget parti” innan han försöker sig på Sveriges problem. Författaren förklarar dock inte på vilket sätt Åkesson förväntas att styra upp Hanif Bali, undertecknad eller flera andra personer på bilden som inte längre har någon koppling till SD.

Enligt webbsidan Statskuld uppgår medellönen för en manlig omvärldsanalytiker – samma tjänst som Ayan Jamil innehar på Socialdemokraternas partikansli – till 45 700 kronor per månad. Det är oklart i nuläget om Jamils arbetsgivare anser att han har gjort ett bra jobb för pengarna, eftersom hans chefer vägrar att svara på frågor.

LÄS MER: Socialdemokraterna har ingen förklaring till användningen av trollkonton