irm2

Zombiebilder mixas med tv-bilder från terrordådet. Faksimil Youtube

Inrikes

Vänstersajten ”Inte rasist men” hånar terroroffren på Drottninggatan

Publicerad 11/29/2017
Annons

➤ Stön och skrik från zombiefilmer blev soundtrack till fruktansvärda bildsekvenser från terrordådet på Drottninggatan. ”Hahaha”, kommenterar IRM sin video på Twitter.

Den vänsterextremistiska bloggen som påstår sig ”granska” Sverigedemokraterna spred igår en video där SD:s senaste valfilm som innehåller bildsekvenser från terrordådet på Drottninggatan i våras och skottlossningar i utsatta områden kompletteras med bilder och ljud från zombiefilmer. IRM menar att filmen med rubriken ”Total Jävla Systemkollaps 2 0” ska föreställa satir och håna Sverigedemokraternas världsbild:

De som producerat klippet verkar dock inte inse att det snarare slår mot de människor som dog under terrordådet eller blivit mördade av kriminella gäng i förorter samt mot deras familjer.

Trots att klippet lades ut på Twitter av IRM:s egen medarbetare Magnus Esser Bengtsson, säger sajtens föreståndare Henrik Johansson att han har ”ingen aning” om ifall filmen är sajtens egen produktion, när Samhällsnytt ringer honom för en kommentar.

https://www.youtube.com/watch?v=lr8W1z6tP5w&feature=youtu.be

Men när vi pratar vidare med honom framkommer det att det är just IRM som producerat filmen:

–  Jag tycker det är jävligt osmakligt av SD att hålla på så här. Att vi gjorde satir på det kan de ju tycka är osmakligt också.

Men du tycker inte det?

– Nej.

Henrik Johansson har inte förklarat för Samhällsnytt hur det kom sig att han nyss hade ”ingen aning” om vem som producerat filmen samtidigt som han medger att det var IRM som står bakom filmen ett par minuter senare.

LÄS MER: Tuff retorik i Sverigedemokraternas första valfilm

Du tycker det är mer osmakligt att ett politiskt parti uppmärksammar terrordåd än att man gör en zombie-satir på terrorns dödsoffer?

– Jag tycker att det är osmakligt att SD gör den här sortens satir på Sverige. Jag vet inte vad jag ska kalla det för annars, för Sverige är ett väldigt bra land att leva och bo i.

IRM:s föreståndare reflekterar dock inte om huruvida man verkligen kan säga att Sverige är ett bra land när man riskerar att inte komma hem levande utan dö i ett terrordåd om man går ut på stan för att shoppa.

För att sammanfatta – du tycker inte att det ni gjorde var osmakligt eller oetiskt?

– Nej.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
660Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons