Vänstertidningen ETC tvingas betala tillbaka åtta miljoner efter fusk med presstöd – konkurs hotar

Delningar

Presstödsnämnden har nu slagit fast vad som länge misstänkts om att ETC-koncernen fuskat till sig stora belopp i presstöd genom att uppge falska uppgifter om antal prenumeranter. Det vänsterextrema tidningsbolaget måste nu betala tillbaka åtta miljoner kronor som man lurat till sig.

ETC har under lång tid kritiserats för sitt sätt att tillskansa sig presstödspengar genom att starta en uppsjö lokalupplagor av i stort sett samma tidning. För en tid sedan sprack bubblan och ETC tvingades lägga ned 15 lokaltidningar och sedan också sitt andra projekt Fria tidningen.

I kölvattnet av nedläggningarna fattades misstankar om att ETC-koncernen inte bara tänjt på utan även direkt brutit mot presstödsreglerna genom att fuska med de prenumerantsiffror som ligger till grund för presstödets storlek. Efter en granskning i höstas bekräftades dessa misstankar – ETC hade blåst upp sina upplagor genom att dela ett ett stort antal gåvoprenumerationer och låtit bulvaner teckna prenumerationer som dessa sedan aldrig betalat för.

Återkravet på totalt 8 miljoner kronor kan bli slutet för hela ETC-koncernen. Man försöker nu samla in pengar från sina läsare och andra vänstersinnade supporters men har hittills bara fått ihop drygt 1,5 miljoner kronor. Man förhandlar också med Presstödsnämnden om uppskov med återbetalningen. Misslyckas man tvingas ETC sannolikt begära sig i konkurs.

Det är fortfarande oklart huruvida någon rättslig prövning kommer att ske av ETC:s fusk med presstöd. Den vänsterextrema tidningen har getts ut under namnet ETC sedan 1978 efter att ett par år tidigare startats som Partisano. Grundarna hade nära anknytning till dåvarande våldsbejakande revolutionära KAF, sedermera Socialistiska partiet.

LÄS MER: Vänstertidningen ETC ertappad med fusk – måste betala tillbaka miljoner i presstöd

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

307 KOMMENTARER

 1. Glädjande nyheter för en gång skull. Det heter ju ”no news are good news”, men detta är goda nyheter. Bra om dessa tidningar går i konkurs. De har lurat, bedragit och ljugit. Gott om de försvinner. Sen ska vi jaga de stora drakarna med, som DN, Aftonbladet och liknande. Om de inte kan avhålla sig från att allmänt ljuga och bedra läsaren, ska de inte producera ”nyheter”… Tänker på träden.

 2. Det glädjer mig att,enligt Wikipedia ”Dagens ETC är en vänster- och miljöorienterad dagstidning med slogan ”en röd tidning för en grönare värld”
  beslagits med brottslig handling och därigenom går i graven.

  • Inte ett ord om fusk och bedrägeri. SVT får det låta som det vore Presstödsnämndens fel..
   SVT kanske kan gå in med pengar, de betalade gladeligen rättegångskostnaden för den journalist ( läs vänsteraktivist) som smugglade ensamkommande barn ( läs barnlajvare)

  • Fake news att inte nämna anledningen till varför 8 miljoner skall betalas tillbaka. Det borde sättas samman en video över de största fake news regimmedia har producerat.

 3. Skrota presstödet omedelbart! Vill inte läsarna själva betala tillräckligt för att läsa sina miljövidriga papperstidningar, varför ska andra göra det?!

 4. ”Fria tidningen” utgiven av kommunister – det måste väl vara den största motsättningen nånsin…

 5. Den eller de som initierade detta måste ha ett stort beröm. Det är så dessa ska avslöjas. Bästa sättet är att blanda in skattemyndigheterna. Ingen vänstervriden organisation har rent mjöl i påsen när det gäller ekonomin.

 6. Man måste betala 8 miljoner kronor innan den 31:a Augusti, man har alltså ytterligare en och en halv månad på sig att tigga ihop 6,5 Miljoner kronor.
  Tigga ihop 6,5 miljoner kronor av arbetsskygga vänsterextremister, det lär inte bli lätt.

 7. SVT hjälper till med insamling av pengar genom att meddela att ETC ber om läsardonationer för att rädda tidningen.

  Får vi se en TV-gala, en Röda Korset-insamling, samt att kyrkans kollekt går till ETC också? Kanske Carin Jämtin och Sida rycker ut.

  • ….eller kanske en insamling till biljetter nu när även såssarna vill förbjuda rasistiska organisationer, muslimerna leder överlägset, bidragsfiffel, överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, rån, sexuella trakasserier, religiöst hatvåld mot kristna och judar och så mycket mer jag inte ids skriva, allt nämnt givetvis riktat mot folk som inte tillhör muslimer/islamister.
   Och detta har vi tidigare välkomnat, sinnessjukt!!!

 8. 8 miljoner kr är lika mycket som 4 st ensamkommande ”barn” kostar per år. En summa som kan få en hel koncern i konkurs. När det gäller kostnaden för ensamkommande brukar dom säga att det är småpengar.

     • Jag tror de flesta här vet exakt. Problemet är dock att nationalism har gjorts till något fult, som att en ynka uns av nationalism är ondskefullt. Det är detta tabu som måste brytas bland gemene man.

     • Nationalism är att jag bryr mig om mina grannar och lär deras barn cykla, vänstern på droger är de som globalisterna älskar, de är nämligen de ända som ler då småflickor våldtas och blir sönderslagna.
      Aldrig förr har så många svenskar bidragit till att islamister ska nå sina mål med att våldta och mörda kristna i Mellanöstern.
      Prioriterar vi kanske på ett sett som majoriteten ogillar?

     • Läs olika filosofiska skolor från de närmsta 100 åren, så kommer världen bli väldigt tydlig för dig. Det finns hur mycket som helst. Börja med Kalergi. Sionistiska filosofer håller honom högt. Allt handlar om att skapa ett nytt samhälle och hur nationalismen måste täras sönder och hur den vita människan måste försvinna. Det är skrämmande läsning.

     • Missförstå inte min frågeställning, jag har bollat med logik och mönster sedan treårsåldern, och min yngsta löste soduku liggandes på min arm då hon var åtta.
      Råd om läsvärt välkomnar jag alltid.
      Tack och var rädd om dig.

     • Om du gillar att tänka dig in i hur andra människor resonerar så tycker jag att du ska läsa Richard von Coudenhove-Kalergis böcker. Han analyserar mycket samhället, så det är segläst, men han har också lösningar. Precis som Marx. Kalergi var också en av vurmarna för en Europeisk superstat, men för att uppnå det så var vissa nyckelidéer nödvändiga. Först måste Europa blandas med övriga världen för att kunna skapa en europeisk stat. Men hör och häpna. För att kunna skapa den perfekta staten måste alla bli en ras. En och samma blandras.

      Det är ingen skillnad på dessa människor och Hitler. De har bara olika tillvägagångssätt.

     • Alla som har slutgiltiga lösningar är dumma i huvudet. För det är emot de naturliga lagar vi är underkastade. Livet står aldrig stilla utan rör sig ständigt och växlar politiska system som årstider. Var tid har sina problem. Att komma med en färdig mall och försöka pressa in verkligheten i. Ar som att använda en sil att stoppa vatten med.

     • Exakt. När Sverige spelar fotboll blir till och med sossarna nationalistiska. Fast egentligen måste politik vara av nationalistisk karaktär. Det faller ju sig helt naturligt för en regering att lagstifta svenska lagar. Eller är det disneyworld de syftar på i lagstiftningen. Man kan tror det. Man kan ju inte gå till val på att inte vara nationalistisk. I så fall är man en idiot. Som när man gav EU makt över stat och kommun. Extremt korkat.

     • Ja det är skitkonstigt. Det hänger inte ihop logiskt. Man kan ju inte vara en minister i sverige om man inte är nationalist. För vilka annars skulle de representerar om inte de som röstar för dem? Sjuklövern blir alltmer totalt främmande för sitt eget folk. Får jag gissa så är det därför de inte får så mänga röster.

  • Även om alla falska ensamkommande borde utvisas så gör 8 mkr till 4 äkta ensamkommande mindre skada än 8 miljoner till ETC:s fortsatta propagandamaskineri.

 9. Hoppas att den här härvan kommer upp i en offentlig rättegång. Eftersom fifflandet var uppsåtligt bör även enskilda medarbetare inom ETC prövas. Men eftersom de är ”vänster” kommer de nog att klara sig.

  Om staten vill göra det enkelt för sig är det bara att avskaffa presstödet. Då skulle den här typen av brottslighet inte förekomma.

 10. Morgan och Margot. Vilken lustig slump… Artikel om det verkliga hotet mot dagens judar tas bort eftersom antagonisten inte passar SvT:s narrativ. Hycklarna slår knut på sig själva. Men i september ska de ut allesammans.

 11. Omsättningen 2016 var 11 miljoner. Så det måste vara ett hårt slag. Men har man inte ordning och reda i sina finanser då får man ta konsekvensen.

 12. Extremisten Alice Bah svingar säkert trollspöt.Zim sala bim.Ny lag och mer bidrag.För den goda”mångfaldens” skull.

 13. Detta handlar om bedrägeri, och måste åtalas, Det är dessutom stora belopp som skojarna tillskansat sig. Frågan är vad dom gjort med pengarna, är det socialistiska lyx resor, krognotor. Självklart måste skattemyndigheten göra en revision om nu inte åklagaren vaknar upp.

 14. Bidrag en typiskt socialistisk uppfinning
  kräver alltid dyrbar kontroll av efterlevnad
  samt inbjuder alltid till bedrägeri.

 15. Bort med alla bidragsbluffare. Bidrag endast till de som har rätt till dem. Röd, vit, svart gör detsamma har Han sagt gäller även här!

 16. Ennu en meningslös kommunistblaska i konkurs…perfekt

  R.I.P ETC

  Kommunism är dömt att dö ut!!!!

 17. En undran. Om ETC lyckas slanta upp 8´´. Får då fifflarna fortsätta med sin verksamhet som om ingenting har hänt?

 18. Vänstern har väldigt länge kunnat göra så här fritt, skyddade av höga sossar överallt i statsapparaten. Men går det mot sitt slut när folket börjat vakna och FRI media växer varje dag.
  Vänster är inte längre normen.

   • Justitieminister Morgan Johansson (S) vill förbjuda högeryttrandefriheten men inte extremvänster som (S) skänker miljontals kronor årligen i presstöd från våra skattemedel.

    • Ja, den lille ”mannen” verkar ha högtflygande planer på en framtida karriär.
     ”Liten blir stor, drömmer och tror”.

 19. Att dom inte skäms över sitt beteende och tar sitt ansvar
  Bara för dom att bita i det sura äpplet och inse att kommunismen är döende och kommer att begravas

 20. Vänta nu , förstår jag rätt i detta ?
  En miljonbedragare som ertappats vill ha allmosor så att andra betalar hans skuld och därmed slipper han ett förmodat straff för sitt bedrägeri . .

  Man kan märka att denne typ är en socialist som drivit all verksamhet på socialistiskt vis !

  Fan vad dessa kommunister är vidriga och tror att de äger världen ! !

 21. En ren hypotes. Om nu SD skulle nå 30 procent i valet 2018, kan då övriga partier vända dem ryggen. Är det då inte dags att folket säger sin mening i klartext. Vi kan inte ha ett Sverige som bryts sönder för varje dag och där politikerna är de som orsakar denna splittring. Om det dessutom skulle visa sig att SD växer ytterligare fast de inte får vara med i den politiska sfären, då är det dags att ringa fara och färde i alla kyrkklockor. I slutänden är det ett visst antal personer som kommer att få plikta sina brott bakom galler.

  • Svenskar borde lära sig att general-strejka i liknande stil som fransmännen kan göra !

   Medan alla knegare sitter passiva på sina jobb eller demonstrerar så kan bönderna gärna dumpa 500 ton gris-skit runt rosenbad 😱

  • Om SD stängs ute kommer det bli upplopp på gatorna i Sverige.
   Upplopp kan vara starten på inbördeskrig.

 22. ”Man försöker nu samla in pengar från sina läsare och andra vänstersinnade supporters”

  Nu hade de behövts, alla de där pengarna som Gudrun Schyman eldade upp för några år sedan.

  • Att låta denna icke-nykterist-tant vara politiker har bränt mer pengar än vad denne kommunistländer har !

 23. Byt ut de gamla medierna, byt ut de gamla politikerna och byt ut de gamla tjänstemännen som spritt kulturmarxistisk propaganda i årtionden.

 24. Han kan ju börja med att sälja Teslan värd någon miljon. Det är sant. Ehrenberg den lille vänstermuppen bollar med miljoner som värsta överklasskapitalisten och sedan försöker skildra den ordinarie arbetarens livsvillkor.
  Det blir väldigt patetiskt.

  • För en del år sedan kände jag en kille som fick lägenhet i Karlberg i Stockholm , dessa kvarter hade mer exklusiva bilar än övriga Stockholm i snitt . . Dessa grannar och tillika kommunister var tvättäkta gåslever-kommunister som aldrig hört talas om allt vidrigt som de passivt gav stöd till ! !

   De socialistiskt orienterade jag känner till är alla knepiga och opålitliga som gärna tycker en massa men sedan . . . . 😛

   • Jag saknar också det gamla Sverige. Förr behövde man aldrig låsa ytterdörren. Man kunde vara ute och promenera ensam om natten om man kände för det. Man kunde åka och bada alldeles ensam i havet, en sjö eller en skogstjärn. Det skulle jag aldrig våga i dag. ”Den humanitära stormakten” har begränsat, ja, förstört våra liv.

 25. Fiffel och båg förekommer överallt, inte särskilt anmärkningsvärt, tyvärr.
  Men fallet blir större när ”godhetens” apostlar blir ertappade med fingrarna i syltburken.

   • Helt klart. I grunden handlar det bara om ett sätt för vänstern att belöna regimtrogna tidningar och behålla propagandanivån i samhället. Gammelmedia är till väldigt stor grad ansvarig för situationen i landet och jag skulle vilja hävda att alternativmedia är den största anledningen till att läget börjar vända. Vänstern har till stor del förlorat narrativet och när folk får reda på andra åsikter så faller strukturerna.

 26. Ingen vill läsa vänsterblaskorna så de är tvungna att fiffla till sig bidrag istället. LO har pytsat in flera miljoner i Politism utan att ha några läsare.

  • Finns det skräpet kvar ?
   Media som inte har egen livskraft borde förbjudas då det märks och är klart att det bara är skit de leveterar !

  • Hon lever på bidrag ifrån Riksdagen och det Socialdemokratiska partiet, hon gör ingenting annat än lever lyxliv och spenderar en inkomst på 160.000 i månaden, du betalar.

   • Kanske vore bättre att inte fråga ?
    Nu är det nog fler än jag som fått nattsömnen förstörd !

    • Mona Sahlin var Sveriges statsminister trots fusk med statens kreditkort, parkering och obesiktigad bil. Idag är hon dömd brottsling för urkundsförfalskning.

     • Nej, hon blev aldrig statsminister, lite trassel med ekonomin kom emellan, som tur var!

   • Nej! Lite nyfiken bara, det är så ovanligt i det här landet att folkvalda fifflare får ta bakvägen ut.
    Landshövding eller FN post hade följt elitens logik, när det gäller Mona.

    • Ja det är sant. Men vem vet, hon kanske gör comeback strax innan valet för att slå i den sista spiken i kistan för socialdemokraterna. Hoppas.

 27. VEM…… är förvånad? Vänsterpropaganda var ok på 60-70 talet och de fick stort inflytande,,,, alltför stort, men man ligger som man bäddar.

 28. Underbara nyheter!
  Känner att min inchias börjar göra sig påmind, så får nog ta och korka upp ett par gröna för att fira!
  Kursar dom, så behövs nog inchiasen kureras lite extra! 🙂

 29. Dagens glada nyhet! Låt ETC gå i graven, ta gärna med er resten av vänstermupparna vi har i landet också!

 30. Det var vänsteraktivister som försökte störa Jimmies tal i min stad. Det var helt klart organiserat för man samlades innan i en grupp på 10 man och kvinnor. Dom spred ut sig i publiken och bildade kedja med ryggen mot Jimmie. Konstigt att när man har så ”bra” idéer att man måste fuska för att få ut sitt budskap och sabba för andra.
  Är inte det kriminellt? Hoppas dom hamnar under 4%.

 31. Märkligt, Johan Ehrenberg har ju varit beskyddad i alla tider och kunnat göra lite vad som helst och nu offras han. Undrar vad han har gjort. Hackat en gång för mycket på det internationella storkapitalet kanske..

 32. Och nästa blir väl Proletären?
  Nej men just det, de miste ju sitt presstöd för några år sedan pga. av vissa tvivelaktiga redovisningar.
  Undrar just vem som är deras finansiärer nu ?

 33. De ansvariga för ETC borde lagföras för bedrägeri. För övrigt: Vem betalar 2 688 kr för en helårsprenumeration. Nej, denna publikation är nog numera down and out när man inte längre kan lura till sig statliga medel i presstöd.

 34. Det här hade aldrig hänt om inte ”alternativmedia” hade existerat. Tack vare det så faller kommunistsvindlarna en efter en…

 35. Och så får George Soros öppna plånboken – igen. Eller så hittar Sossarna på en ny skatt där ETC’s alla utgifter dras på skattsedeln för att ”värdegrunden” kräver det.

 36. Kommunister är extra dyra socialfall. Han likt Bono clinton och resten utnyttjar det kapitalistiska systemets godhet.

 37. GLÆDER mig altid USIGELIGT, når venstreekstremisterne skal stå til regnskab for deres forbrydelser! 😎

 38. ”Regeringen försöker kriminalisera åsikter”. Den här regeringen som nu vanstyr Sverige är så desperata att de försöker komma åt alla kritiker. Inte ens de styrande i Sovjetunionen hade en sån sjuk agenda.

 39. SVT mörkade Trumps uttalande om att invandringen till Europa är en skam. Istället tog regimmedia upp utredningen om att Ryssland hjälpte Trumps valkampanj. Någonting måste göras åt SVT. Den saken är klar. Så här kan det inte fortsätta.

  • Samt att man visade den uppblåsta nid-ballongen föreställande Trump både länge och väl i inslaget men även som bakgrundsbild när man var åter i studion.
   Mycket från protesterna och reportern på plats sa sig inte förstå något av Trumps retorik… 100% negativ kritik var det.

   • Det komiska med public service Är att dom skriver med i allt dom publicerar att dom ska stå för ”saklighet och opartiskhet” , gällande trump och SD har jag inte sett något material än som är det.
    Jag får samma känsla när jag läser ”saklighet och opartiskhet” som när jag läser ”Arbeit macht frei” -PROPAGANDA

 40. Dom har säkert kommit undan rätt lindrigt ändå… Att ljuga till sig pengar från staten och i synnerhet när det rör sig om så mycket pengar borde ett flerårigt fängelse straff vara på sin plats…

 41. Intressant att man aldrig hör ”vänsterns” resonemang vid några matbord. Att ingen verkar tycka så där ute i vardagen? Aldrig någon som halvkvider att den lätt omgjorda invandringspolitiken ”är helt fruktansvärd”. Som om det vore konstgjorda åsikter från en elit. Som om 20 personers arroganta tyckanden i själva verket var 2 miljoner läsares åsikter..

 42. Och idag styr en kriminell församling Sverige, se bara på den där lagen som kallas gymnasielagen. Hur kriminell är inte den.

 43. Detta är en uppmärksamhetsentreprenör. Kommer ihåg när han (!) satt i svensk tv, debattprogram, utklädd som kvinna.
  Detta skedde (tror jag, på 70-80 tal.) syns man kan man debitera. Särskilt i en SVT miljö där allt vänsterut är bra.
  Public service, oberoende, journalistik utan agenda.
  Bara neutral rapportering. Detta är vad jag förväntar mig av min licenspeng. Eftersom det kommer att finansieras av skatt framöver, tror jag att vi kan glömma sanning o granskning av makt. Mkt orolig !

  • Fröken Ehrenberg är en bluffmakare som av och till sitter i TV och häver ur sig vänsterdynga.På 80 talet påstod han att han bytt kön.
   Kläm åt honom ordentligt men risken är nog väldigt liten när rättsväsendet är en lottsedel.

 44. Hade inte Samnytt en liknande story om vänsterextrema Arbetaren? Nån som vet hur den histroien utvecklat sig?

 45. Så bra, då kan en ju ge de åtta miljonerna till Ibn Rushd istället. Men detta måste ställas till alternativet – även om man inte ska ställa grupp mot grupp – att de åtta miljonerna skulle kunna räcka till en bostad för en barnrik familj från Syrien.

 46. Problemet är att så snart man skapa massa bidrag så ställer sig fuskarna på extrema vänsterkanten i kö för att missbruka dom. Egentligen inte så konstigt, mediastödet är designat så att det skall gynna vänsterextremister och missgynna alla andra.

 47. Lägg ner trollfabriken ETC. På 40 talet lyckades frivilliga tappra Svenska män stänga ner trollfabriken Norrskens flamman .

  Dags att göra copy cat på detta, visa fake news skarparna som ETC och Flamman vilket skit dom är.

     • Och inte dem J musselman heller för de verkar härja här helt fritt, ingen sätter stopp för dem, fan säger att fått nog av dem här sätter stopp på nått sett fårse hur? måste tänka ut nått, du oxå ha en bra sommar nu tar jag en semesterpilsner, hep.

     • Karl Marx och Profeten Muhammed är 2 döda män som orsakar världen så mycket skit fortfarande.

 48. Vidrigt hur alla kommunister och feminizzter fått en platform via skattebrott och mygel.
  De låtsas representera majoriteten, men är en förtryckande minoritet.

  • De ljuger och bluffar sig genom tillvaron för att de är så J lata av sig.
   De vill inte göra rätt för sig ricktiga hyoner som lever på andra.
   De har fått för sig att ingen behöver jobba/arbeta för att klara av livhanken.

  • Det är värre än så, de har sysslat med rent bedrägeri. De har skinnat skattebetalarna på pengar för att kunna fortsätta att sprida ut sin dynga.

 49. ..vänta bara staten går in med pengar…till skillnad då mot samhällsnytt där man försöker sabotera inkomsterna…
  Ehhh…diktatur???

 50. Ja, de kan ju börja med att lämna tillbaka den leasade TESLAN !! Alla ”godas” miljöriktiga bil för en mille eller och som finns leasad på ett av bolagen inom ETC men som troligen mest används av herr Ehrenberg själv

 51. ”Det är fortfarande oklart huruvida någon rättslig prövning kommer att ske av ETC:s fusk med presstöd.”
  Varför skulle det bli en rättslig prövning?
  Trots allt så är det ju en god socialistisk driven mediakoncern och de (socialisterna) är ju kända för att tro att allt är deras!
  Någon som minns Motala kommuns SOCIALDEMOKRATISKA LEDNING?
  Myglade och myglade och myglade o.s.v.

   • Orsaken är att det ofta inte blir utredning eller att den läggs ner är att de är socialister!
    Att det inte skrivs en massa är att de är socialister!
    Om Sd gör samma sak???!!

  • Kommer aldrig att diskuteras i media.
   De är snabba att stänga kanonluckorna när de möter motstånd.
   De håller varandra om ryggen, det finns endast ett ytterst fåtal tidningsskrivare i dag som vill förmedla verkligheten till folk.

   Tidningarnas ledarsidor övertrumfar varandra genom att påvisa att den nuvarande politiken är bäst.

   Men större delen av befolkningen vet annat.

 52. Vänsterextemismen är folkets och demokratins fiende. Även mänsklighetens fiende. Den är så modig så att den är en feg mus som håller sig långt borta från debatt. Den vågar endast till en debatt om den får ha det extemistiska rasistkortet med sig mot folkets och demokratins och mänsklighetens normala vänner.

 53. Fängelse borde naturligtvis vara självklart, men de tillhör vänsterpacket så de står ovanför lagen i Sverige..

  Vänstern måste bort om vi ska ha kvar vår demokrati.

 54. Om en pensionär skriver något invandrarkritiskt på nätet riskerar de fängelse, men mediaskojare går fria om De är kommunister!

  • Det räcket att en SJ chef en kallar skäggbarn barnlavjade röda siffror, så får han kicken. Värdegrunds Gestapos stöveltramp hörs mer och mer.

 55. Yes, we can! Trollfabriken ETC på väg emot konken. Borde inte staten trippel dubbla summan som det skall betala , bara för straffa dem extra hårt.

 56. Att ge pengar till kommunister är samma sak som att ge pengar till tiggare. De kommer aldrig att ta tag i sin självförsörjning. Utan förlitar sig på att andra jobbar för att försörja dem.

 57. Det enda som man kan bekämpa kommunismen med är våld. Eftersom kommunismen inte accepterar demokrati måste dessa bekämpas med hårt hänsynslöst våld.

 58. Det blir mer och mer uppebart att de största bedragarna och fifflarna befinner sig politiskt inom vänsterfalangen och hade SVT/SR varit ett företag hade de också kursat för länge sedan och försvunnit.

  Förhoppningsvis står nu de andra vänstertidningarna på tur till förgängelsen.

 59. Det är så att man sitter och skrattar. Skittidningar ska bort. Finns ett par till de kan ta med sig också.

 60. Förresten snälla nån; vi är väl bättre va, ha!? Ska vi inte ta och fixa en insamlig till ETC. Sedan vill jag säga att det är ok att ge sig på mig, men ej ok att ge sig på min hund. I klippet får ni se att motståndraen som hålle min hund i kläm blev paff när jag klippte till motståndaren. https://www.youtube.com/watch?v=FIRT7lf8byw

  Jag var på hugget där var jag.

 61. Rödgröna ETC har ingen hederlig funktion att fylla. Att fuska till sig 8 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar är riktigt dåligt till och med skitaktigt.

  Utöver de 8 miljonerna är det helt i sin ordning att ETC-koncernen betalar en straffavgift på minst 2 miljoner.

  Vänsterpartiet (kommunisterna) och deras vänner inom den rödgröna regeringen har lagt locket på. Inget käbbel hörs när det gäller ETC-fusk-koncernen.

 62. Det går bra att hata SD men själva myglar vänstern i godan ro.Undrar hur det är med övrig fake pk-medias presstöd???????

 63. Ni som tror att sverige har Demokrati, har ni tagit er tid att lyssna på Hans Jensevik.
  https://www.youtube.com/watch?v=ncf3oLU0a_U
  Anledningen till att Jarls demokrati fungerade så många år va för att folket va etniskt homogent.
  SWEBB TV.
  vi måste krossa dagens system.
  68-vänstern med (((marxisterna))) har lurat folket.
  Lyssna också på Lasse Wilhelmson om vilka som ledde 68-vänstern.
  https://www.youtube.com/watch?v=bP-irz5_roE&t=1752s

  Vi måste krossa vår korrupta regim.

 64. Bolag begår inga brott. Företrädarna gör. Bura in denna kommunist som förskingrar den hårt arbetande befolkningens tillgångar. Han är med sina egna ord en folkförädare.

 65. Nja, detta löses nog på bästa vis. Eftersom ETC är etablerad vänster-PK görs det nog undantag och etablissemanget skjuter till medel, samt ser till att samtliga statliga verk har prenumeration livet ut.

 66. Goda nyheter!
  Även om dom skulle lyckas betala tillbaka sina skulder så blir det svårt att driva vidare verksamheten när dom inte längre kan fuska med gåvoprenumerationer.

 67. Inom vänsterkretsar existerar inte begreppet EGET ANSVAR.

  Dessa individer gömmer sig i massan o har aldrig lärt
  sig att ta ansvar för sina handlingar.

  • Vad tro du? När dom inom VänsterPartietet Kommunister och CO är delaktig i mord på ca 100 miljoner människor, klart att man då inte vill ha ansvar.

  • Det är väl det som lockar med vänstern ?
   Håller man sig till ”rätt” åsikter så behövs varken relevans eller logik , åsikter som är dragna direkt ur arselet är helt legitima 😱

 68. Ingen fara ETC !! ABBA-Benny Andersson är stormrik..och har stöttat F! med stora summor. Galna Gudrun fick väl dom 100 000 hon brände av Benny ?? Sedan har vi ju ” artister mot rasister ” Ledin & Co som sitter på stora förmögenheter.

  • Var det inte 200 000 som Gudrun förvandlade till aska? Nå, det är kaffepengar för Benny. När det gäller rika så är de hälsosamt försiktiga med sina egna pengar. Men ställer gärna upp i shower för att DU ska skänka DINA pengar till idiotier….

  • Fast rika vänsterstående artister vill inte leva som de lär, ty de flesta av dem har bolag för att nå lägsta möjliga skatt. Täppas Fågelberg (Liten Täppa AB).

 69. Jag tycker att det bör nämnas att det var Granskning Sverige som var först med att avslöja ETC:s fiffleri. Detta, och många andra avslöjande intressanta reportage, har Granskning Sverige bestraffats för av mediaeliten.

  • När man talar om att Sverige alltmer styrs av kriminella så gör många misstaget att tro det är ligisterna på gatan man syftar mest på .

   Media i landet är tätt knutna till vår värdelösa regering och det stämmer som en del säger , fisken ruttnar först i huvudet !

 70. Har aldrig hört talas om tidningen.
  Det är väl bara att flytta över redaktionen till
  alla de andra vänstervridna dagstidningar som vi har
  i Sverige.

  • Det kan ändå hända att du är registrerad som ”prenumerant” , vore intressant att få veta allt som är riggat i denna affär !

   Om jag minns rätt så fick jag adresserad reklam från någon vänstertidning i somras tror jag . . Jag kanske också är ”prenumerant” där . . ? ?

 71. Så!!!!! gött!!!…när ”karma” kommer med en megaspark i röven…..får nästan en religiös känsla som den ateist jag är.

  • Vi kan tacka Trump för att NATO börjar att tappa mark i Europa för att USA har inte någon förtjänst beroende på dess tillstånd, så NATO börjar att nedrusta Europa!
   Mycket möjligt att tids nog så rasar EU ihop för att Bilderbergergruppen tar hem sina utvalda representanter, så i klartext så får vi alla möjligheter att tömma vårt land på invandrare och främst alla muslimer!

 72. För en gångs skull positiva nyheter!! Ju fortare denna väntsterblaska går i graven desto bättre. Man får hoppas att det sprider sig till fler vänsterpropagandistiska tidningsutgivare. Exempelvis Hallpressen och dess ruttna blaskor exempelvis Jönköpings posten och Värnamo Nyheter. Jag vill uppmana alla som eventuellt prenumererar på någon av dessa tidningar att säga upp prenumerationen.
  De har spridit sina lögner och vänsterpolitiska gift tillräckligt länge nu!!!

  • Borde snarare stå ”ge bort tidningar” till 4:a ovänner……….den där skiten är inget man ger till vänner.

   Det enda ETC gör är att ”sprida hat och hot” inlindat i en floskel om ”allas lika värde” som då inte innefattar en tredjedel av den etniskt svenska befolkningen, alla de som röstar på SD.

 73. Om jag vore en av deras kunder / läsare, inte fan skulle jag vilja vara med och hjälpa till samla in pengar till brottslingar som förskingrat!!!

  • Om du vore en av deras kunder/läsare så hade du varit mentalt handikappad/extremt indoktrinerad och hade gått runt med en pin med en hammare och en skära på sig, samt (likt chefer på regimmedia) haft en bild på Mao på ditt skrivbord.

   Du kan inte förvänta dig ett normalt beteendemönster från psykiskt sjuka.

 74. lägg ned skiten.. det är ju rent rasistisk att som polack se att det finns kommunist tidningar som får bidrag från MIN skatt!!!! ren o skär rasism!!!
  RASISM!!!! förbjud kommunismen !!!! deportera alla kommunister dom är rasister !!!

 75. Ingen sann kommunist ger ett öre i bidrag då själva grejen med Kommunism är att stjäla andras egendom och låta andra betala medans partitoppen berikar sig och lever flott! De som kan ange andra kan få en hacka då och då.

 76. Han kan väl be kompisen Soros om lite stålar. Soros sponsrar ju AFA Expo med flera militanta inom våldsvänstern.
  Den mannen skulle haft näringsförbud för länge sedan då han kursat flera ggr. Fast det gäller ju bara i en rättsstat där man är lika inför lagen, glömde det.

 77. Inga brott är för grova i kampen för att ”krossa kapitalismen” enligt enad svensk politisk extremvänster.

  Detta brott är en del i denna ”kamp”.

  Ingen i ETC skäms ett dugg för att man genomfört detta.

  Det handlade ju ändå ”bara” om att orättmätigt tillskansa sig ”de utsugnas” inbetalade skattepengar.

  Troligen anser man inom ETC att man gjort ”de utsugna” en tjänst genom att beröva ”makten” dessa pengar.

  Svensk extremvänsters paraduttalande till vad man kallar ”massorna” är ”Begriper ni inte att ni är utsugna av kapitalismen och dess lakejer?”.

  En enkelriktad konversation där ingenting från ”massorna” tillåts ingå.

  Vad som är frapperande är att alla dessa vänstermänniskor som sjunger kommunismens lov aldrig lever som de lär.

  Dvs lämnar demokratin för att fortsätta sitt liv i ett land med kommunistiskt styrelseskick. Det hade sannolikt trots allt väckt en viss respekt.

  Men det är naturligtvis lättare att från en i bidrag rotad tillvaro kritisera det system som står för bidragen och kräva detta systems ”krossande”.

 78. Men vänsterfolket som talar så vackert om att vi skall betala rejält med skatt, eftersom vi har råd med det, undviker för egen del att ta sina inkomster av tjänst med de skatter och avgifter det medför. Istället blir det bolag där svinnet blir mycket lägre. Några exempel:
  Åsa Linderborg – Åsa Linderborg AB.
  Helle Klein – Helle Klein AB/ härom året en vinst över miljonen, inkomstskatt 7800 kr.
  Alexandra Pascalidou – Frontkick AB.
  Jenny Strömstedt – Leclou Produktion AB.
  Täppas Fågelberg – Liten Täppa AB.
  Peter Wolodarski – Wolodarski Information AB.
  De kunde ta alla sina inkomster (exklusive aktieavkastningar och slikt) som tjänst men då blir skatten hööög, och det förbehåller de åt andra. Så mycket som möjligt skattas som kapital när de framträder som när riksolyckan Reinfeldt håller föredrag inför näringslivskompisar för 100 000 i timmen utan att ha något att säga. Men det är ju avdragsgillt för kompisarna och andra gnor ihop pengarna.

LÄMNA ETT SVAR