Terror2

Terrordåd i Wien. Foto: Faksimil Twitter

Utrikes

Flera döda och stort antal skadade i terrorattack i Wien – terrorister på fri fot

Publicerad 11/2/2020
Annons

På måndagskvällen iscensatte flera terrorister attentat på flera olika platser i de centrala delarna av Österrikes huvudstad Wien, bland annat mot en synagoga och fotgängare vid Schwedenplatz. Skott avlossades och fyra personer uppges döda och 17 skadade varav flera allvarligt, däribland en polis som vaktade synagogan för vilken tillståndet enligt uppgift är livshotande kritiskt. 

Enligt mediarapporter ska det handla om flera terrorister med tung beväpning varav en ska även ha utlöst en bombväst. Attacker ska ha skett på sex olika platser.

Polisen har gripit en terrorist men flera uppges vara på fri fot. En av terroristerna ska senare på kvällen ha skjutits ihjäl

En omfattande polisinsats pågår och sent på kvällen sattes även militär in med anledning av händelserna. Invånarna i Wien uppmanas hålla sig inomhus. Sökandet efter gärningsmän har utvidgats till ett större område än endast Wien.

Samhällsnytt har påträffat ett antal videoklipp i sociala medier som uppges vara filmade i centrala Wien. I klippen hörs det hur skott avlossas och ses hur skräckslagna människor springer för att ta skydd. Polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta från platsen.

https://twitter.com/arutz20/status/1323369755097653248?s=08

Texten uppdateras.

authorimage

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons