Väpnad gänguppgörelse vid skola i Stockholmsförort – en skadad och två gripna

Delningar

Vid 14-tiden på fredagseftermiddagen utbröt skottlossning utanför Sjödalsgymnasiet i Huddinge söder om Stockholm. En person påträffades med skottskador i benen. Två personer har gripits misstänkta för inblandning i händelsen.

Polisen uppger att det rör sig om en väpnad uppgörelse mellan unga män i 15-årsåldern. De inblandades härkomst eller huruvida de är kända av polisen sedan tidigare uppges däremot inte.

Vittnen ska ha iakttagit fyra eller fem maskerade ungdomar inblandade i händelsen. De ska sedan ha lämnat platsen i en blå Volvo.

Efter ett massivt polispådrag greps två unga män misstänkta för delaktighet i skjutningen. De två anhölls senare av åklagare.

Den skadade ynglingen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Skadeläget uppges vara stabilt.

Undervisning pågick på skolan när skottdramat utbröt. Efter händelsen beslöts att skolan skulle utrymmas och resten av dagens lektioner ställas in.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

514 KOMMENTARER

 1. Ja det är ju tur att kvinnor numera tvingas föda längs landsvägarna så dessa troll kan hålla på och tära på samhällets resurser. Men det är ju så svensken verkar vilja ha det. Det som inte händer mig, händer inte i samhället i övrigt heller.

 2. Den organiserade brottsligheten i Sverige växer ständigt och man har sedan länge skickat in tonåringar att hålla i vapnen eftersom de är lätta att drilla till mord och framför allt för att de nästan helt slipper straff i ett naivt Sverige som lever kvar med lagar som var anpassade för relativt laglydiga nordbor.
  Man gjorde misstaget att tro att mellanösternmänniskor skulle bli svenska bara för att de passerade en gräns.

 3. Man får faktiskt det man röstar på, ”surprise”!
  Det svenska dårhuset ångar på i vanlig stil även efter riksdagsvalet!

  • Lägga ner alla dessa HVB hem och bygg fängelse istället. Kriminella ungdomar skall man straffas inte dalta med. Stenhårt militär displicn med kamrat fostran, inte en massa korkade gråterskor som prata psykologi och skit.

 4. Det nya Sverige.. Nu väntar vi bara på beväpnade skyddsvakter vid skolorna och metalldetektorer. Man har redan förutspått att sjukhusen om ca 5 år kommer behöva skyddsvakter på aukten. Samma sak kommer hända med skolorna i visa områden.

  Nu är inte centrala Huddinge något ghetto område, men man kan antar att gäng problemen kommer ifrån Vårby Gård och Flemingsberg.

  • Bättre opp! Paradise Hotel.
   Svenska bimbos kn…ar mer eller mindre offentligt. Har sedan en mycket kortvarig stund i rampljuset varefter de anses mogna nog att deltaga i nästa val.

  • Vaaaa.Är herrarna redan skoltrötta?Dessa genier med så mycket kraft och vilja.De som ska bygga Sverige enligt den gapiga hucklekärringen som för deras ”talan”.

  • ”Migrationsverket uppmanar alla som är i en liknande situation att
   ändå ansöka om uppehållstillstånd enligt den nya gymnasielagen eftersom
   det inte är specificerat hur mycket en person ska ha studerat för att omfattas av lagstiftningen” Är NÅGON förvånad?????.

 5. Även om det för undertecknad redan är ”God Natt” kan jag inte låta bli att reflektera kring hur det kunde bli så här. En mycket viktig komponent i den övergreppsplan sjuklövern exekverat senaste 20 åren är upplösandet av ”vi” – det vill säga ”vi svenskar”. Genom att främhärda det ”inte finns några svenskar”, samt ”ingen svensk kultur” och att ”vart man föds handlar bara om tur” har man lyckats upplösa ett en gång sam,mansvetsat folk och kultur. Utöver det riktar man hela tiden fokus mot arbete och regler för asyl, som om det spelar roll. Det är en falsk debatt som tar fokus från det egentliga, är Sverige en landmassa för svenk kultur och det svenska folket, eller är det en landmassa för alla och envar som råkar få ett jobb? I dag är det det senare enligt sjuklövern, och även de flesta nationalister anser att om en hitrest ”får ett jobb” så är allt bra, men är det det? Är en islamist trevlig att ha som granne ”om den har ett jobb”? Är det spännande att berikas med könsstympning och burka om det kommer flankerat med arbete? NEJ!

  I dag är svensken dels splittrad internt samt ”vi” som i ”vi svenskar” förfaller vara ett allt mer avlägset begrepp för allt fler. På horisonten finns inte ”vi svenskar” kvar som begrepp alls. Staten Sverige transfereras till en yta, en avgränsad landmassa, där inget ”vi” längre finns, det vill säga sjuklöverns slutmål har nåtts för utan ett ”vi” finns heller inget motstånd till all den galeskap som den så kallade riksdagen spyr ur sig i form av lagar, regler och lömska ondskefulla planer. Söndra och härska utan motstånd.

  De framtida politiska partierna kommer inte längre rikta sig till ”svenskar” utan till olika etniska och kulturellla grupper. Något parti erbjuder en moske och får röster från en viss religion, ett annat parti erbjuder subventionerade könsstympningar och får en viss etnisk grupps röster, osv etc. Ett fragmenterat helvete helt bort om hopp, till bredden fyllt av motsättningar, särintressen och onda avsikter. Det är bara att åka med.

  • Dagis, skolplikt och Hollywood. Man utsätter barn för social ingenjörskonst. Svenska föräldrar verkar inte fatta någonting – då måste de först själva erkänna att de blivit lurade. Rötan är djupt rotad.

  • Det exemplifieras bäst med den uttalade strävan efter ett multikulturellt samhälle.
   I min värld är det knappast multipel kultur vi upplever. Visst finns det nya sympatiska kulturella fenomen att tillgå men i stort lär slutresultatet komma att bli en otrygg och konfliktfylld tillvaro med muslimsk och arabisk dominans. Obönhörligen eskalerande till ett inbördeskrig. Ett sådant samhälle är lågkvalitativt, dysfunktionellt och monokulturellt.
   Det är en utopi att ett fredligt samhälle kan byggas med en stor komponent muslimer.
   Ett multikulturellt samhälle med portugiser, canadicker, japaner, argentinare, norrmän, filipinos och australier fungerar! Ett med många muslimer fungerar aldrig! Glöm det!

 6. Och visst behövs fler fritidsgårdar för att förbättra integrationen i utanförskapsområdena. ”Explosion vid fritidsgård – bostadshus avspärrade i Flemmingsberg”.

  • Integration.Detta uttjatade meningslösa totalt tomma ord.Deportation ÄR lösningen.Integration är inte legitimt längre.

 7. Väpnad uppgörelse mellan unga män i 15-årsåldern…
  Jaha, så då plötsligt är 15-åringar ”män”.
  Men när 25-åringar kommer hit från Afghanistan är de ”barn”.
  Eller för den delen om de är 17 år.

 8. Verkar vara annorlunda i skolan idag, mot när jag var elev på 50-60-talet.
  Knytnävar var OK, men skjutvapen hörde jag aldrig talas om.

 9. Hoppas läkaren slinter med kniven/skalpellen, eller att det blir allt för mycket narkos alla dessa helt onödiga vårdkostnader måste upphöra.

  Lägg ut sån här vård på entreprenad…helst i Albanien.

 10. Kollektiv bestraffning. DEPORTERA ALLA inblandade och deras familjer.
  Unga som gamla. Dessa parasiter kommer ALDRIG att införliva sig i den Svenska samhället. De kommer att ställa till med fanskap generation efter generation, och livnära sig i all evighet av Svenskarnas tillgångar som sinar dramatisk!!

 11. Vid det här laget har alla gäng inklusive invandrargängen lärt sig att skolan är det bästa stället att begå sådana här brott på eftersom skolan är helt försvarslös i sådana lägen och polisen långt borta.

  Detta därför att de flesta skolledningar är ynkliga i sin attityd eftersom det oftast gäller invandrargäng och det är ju ”synd” om dessa gängmedlemmar. Utsatta för svenskarnas rasistiska attityd som de är enligt skolkretsar.

  Skolan har utvecklats till en fredad zon för sådana här uppgörelser som oftast gäller drogterritorier eftersom man där tvekar att ringa polisen snabbt för att undvika att elever kommer i klammeri med rättsväsendet och då framför allt invandrarelever som då skulle hamna i statistiken som är offentlig.

  Dags att börja inse att skolor måste ha inpassager av samma slag som stora arbetsplatser med en ingång som ingen obehörig kan passera.

  Men framför allt är det mycket hög tid att börja ta tag i invandrargängen, utvisa de gängmedlemmar som konstant figurerar i dessa sammanhang samt släppa dagens låt gå mentalitet och börja med absolut nolltolerans.

  Men, i vägen för detta står 7-Klövern.

  • Ett enkelt sätt att slutgiltigt få stopp på detta vore att dela ut armband med texten ”Skjutning förbjuden” liksom liknande föbudstavlor både inne i skolorna som utanför. Det borde ha en verkligt avskräckande effekt. Sanna mina ord!😉

 12. Lugnt, go vänner. Så har det alltid varit i Sverige, i övrigt är Sverige väldigt tryggt, hälsar Jerzy Sarnecki från sin permanenta semestervistelse i den alternativa verkligheten.

  • De varit i ”DÖ”tillståndet” en enda DDR Parti 7:n .. körde bara med ddr propaganda och försökte göra folk dumma….

 13. Miljöpartisten Gustav Fridolin han som skulle få ordning och reda i skolan på hundra dagar, bevisar sitt totala misslyckande och det beror nog på att han inte gjorde några besök i de skolor som domineras av invandrare?

 14. Löfvens röstboskap fortsätter terrorn i landet och det kommer inte att avta.

  Allt fler höjer sina röster om valfusk. Vi som håller med, såg svetsarns segervissa falsk smil långt innan folk gick till vallokalerna.

 15. Är man femton så går man inte på gymnasiet. Inte heller han man körkort som 15-åring. Kanske det var Afghanska 15-åringar? .

 16. OT men de som följer omräkningen av röster kan ju med egna ögon se att det rör sig mer än 0,1% efter 3-4000 röster, vilket några påstod på valnatten att det inte gör. Falskt.

  SVT visade i princip orörliga staplar redan vid ca det antalet.
  Antingen var SVTs staplar en prognos (baserat på representativa på valkretsar, men det var inget man talade om) eller så har det förekommit ett gigantiskt valfusk. Det första är väl mest troligt, men det är mycket konstigt att ingen tydligt rett ut det i så fall.
  En möjlighet är också att vi alla såg i syne på valnatten. Med tanke på att ett antal gamla nick dök upp och sa emot oss helt plötsligt, så verkar det minst sannolikt…

 17. Sju partier som lyft massinvandringen till statsreligion, är knäpptysta vid händelser som denna.

  När de nån gång öppnar munnen nämner de större satsningar på integration samt att aldrig, aldrig någonsin tala med Sverigedemokraterna.

  Hur integrerar man bort skottlossningar? Och varför gick nuvarande integrationen så käpprätt åt skogen att det nu är barn som har vapen med till skolan för uppgörelser med andra barn av annan kriminell uppfattning?

  Den så kallade ”oppositionen” meddelar – hellre samarbete med Löfven än med SD. Dumhet och ondska i oskön förening…

  • Trodde inte att det gick att misstro 7-klövern mer, men deras uppträdande under slutdebatterna och i regeringsförhandlingarna visar att det gick

  • 15-åringar är ju bara ”barn” som slipper påföljd – annan än att soc kopplas in. Med tanke på att så pass unga, förutom att de bär skjutvapen, dessutom ägnar sig åt skottväxlingar, måste bestraffningsåldern sänkas till realistisk nivå – t ex när den misstänkte bär vapen – vilket kan vara 12 år. Vuxenbrott ska ge vuxenstraff.

   • Det är fel väg och gå. Åldern för straffmyndig bör höjas till 18 år. Under 18 år behöver man inte bevisa att den enskilde personen har begått någon form av gärning. Utan bara bevisa att personen befinner sig en utsatt situation för att sedan låsas sen för behandling. Ett barn har inte rätt till advokat.

  • Undra hur många som skall skjutas ihjäl innan PK partierna vill prata med SD? 100?1000? Var går gränsen för vilja till samtal ?

   • Jag tror de är så fastlåsta i tanken att de inte ändrar sig om så hela Sverige står i brand. De har rabblat samma sak så länge att de är övertygade om att de har rätt…

    • Med tanke på att ett par cyklister cyklade i IS territorium för att visa att det inte är farligt och blir överkörda och dödade så är svaret, det är så hela vänstern och PK etablissemanget tänker. En NORMAL person skulle undvika det för dom vet att det inte är så. Tyvärr får vi normala personer lida för idioters agerande.

 18. Aha…nu förstår jag varför det inte fanns helikoptrar i somras när det brann….
  DOM stod och väntade på att skjutsa ev ”barn” till sjukhus….

 19. Det går inte få ordning på detta kulturfenomen som så många vill ha i Sverige, valet 2018 visar att det är väldigt många som vill ha det kvar, så är det och kommer förmodligen förbli så.

  • Dom verkar vara under 15 år. Straff immuna. Lite snack med någon batikhen på socialen. Dom har många år kvar att sprida kaos i sin förort. Fast personal omsättningen är stor inom ligist yrket.

 20. I ett normalt land hade dessa kriminella invandrare gripits, åtalats, blivit fråntagna sina svenska medborgarskap och tillsammans med sina familjer deporterats ut ur Sverige på livstid! Vi kan inte dom här längre..de måste UT!

  • I rättvisans namn så är väl två av tre S röster avgivna av asylanter i de socialdemokratiska områdena.
   Arbetarna i Sverige ger Löfven fingret och röstar på ett annat parti.

   • Jovisst .Men dessa nysvenskar som röstade S kommer att upptäcka att dom INTE är immuna mot skjutningarna. Dom drabbas också. Om inte mer eftersom dom bor i skjutar och bileldar getton.

 21. I skolans skyddade värld tillåts det mesta och mycket lite tillåts komma till allmän kännedom. Det enda vi får höra är att lärarna kräver mer i lön, som det skulle hjälpa upp situationen. Än så länge kan de dock inte tysta ned regelrätta skottlossningar med offer som måste åka ambulanshelikopter, men detta kommer väl också bli vardagsmat i det nya spännande Sverige.

 22. Borgerliga Huddinge med höga skatter. Eller ska man säga globalist vänster Huddinge det är mera sanningen. Där man inte ens har krav på att personalen som jobbar i kommunen kan kommunicera mot myndighet. Eller skriva på svenska det gör slavarna svenskarna.

 23. Huddinge sjukhus ligger 3 km ifrån Sjödalsgymnasiet….ändå skickas helikopter???,
  finns det inga o-stenade ambulanser att skicka vid dylika händelser???
  Ständigt o jämnt läser man att skottskadade förs med helikopter till sjukhus,
  för det mesta med benskott…………”vanliga” människor får vänta på ambulans även med livshotande skador.
  Och brottsrubriceringen, synnerligen allvarlig misshandel???
  Förr var skjutning med handeldvapen mot person mordförsök,
  alla brottsrubriceringar skrivs ner till det mest möjliga lindrigaste för vissa grupper.

  • Jamen de är ju baaara femtonåringar. De är bilburna baaarn skjutsade av en 20-årig kusin för att delta i edstrid.
   Vad har dessa stackare gått igenom? Vad har de inte behövt uppleva?
   Låt dem åka hem och göra vapenvård i lugn och ro. Vi måste ju lita på unga tillhörande begåvningsreserven. De ska rädda det åldrande Sverige så jag är övertygad om, att när de känner sig redo, ringer de och anmäler sig till en korrigerande 15-timmars batik-kurs eller lite trädgårdsarbete i kommunens regi. Saft o bullar ingår naturligtvis.

 24. Det var fler partier som plankade SDs invandrarpolitik före valet för att i framtiden förhindra detta. Nu när man inte hyllar SDs politik längre utan mer eller mindre har bett SD fara åt helv.
  Hur blir invandringen då när S, MP, C och L kanske kommer att regera? Vad säger Annie Lööf och Isabella Lövin? Jag anser att både Ulf Kristersson och Stefan Löfven skulle straffas för bedrägeriet mot svenska folket för att ljuga om att man stöder SDs invandrarpolitik. Nu när valet över så verkar inte moderaterna ha samma politik längre som SD annars hade Ulf Kristersson tagit hjälp från SD.

 25. Problemen ska integreras!
  Kosta hur många liv o pengar som hellst, spelar ingen roll!
  7-partier, som inte själva lever som de lär, har tidigare bestämt detta i hemlighet utan väljarnas vetskap.

  Med ekonomi, maktskiften, Sverigebilden och information motverkas de 7.

 26. När ska Sverige vakna till sans? För det undgår ingen idag att Sverige nu ÄR Mellan-östern!! Regering, riksdag, allmänheten och MSM har hyllat den islamistiska klan-kulturens successiva övertagande! Nu har vi i Sverige exakt det kaos-artade samhällets helvete som MSM rapporterar om från krigen i de länder som nu invaderat oss! Kalla inte Sverige för demokrati, den försvann för länge sen, utan vänd nu vårt land tillbaka till vad det VAR en gång!

  • De 30% S och Annie Lööf (C) vill ha det så här. Kaos och skjutningar. Skolungar som går med ångest i magen varje morgon till skolan. Inte undra på att skolresultaten sjunker. Och psykiska problemen ökar bland kidsen.

   • Vi ska INTE ha Mellan-östern i Norden överhuvudtaget! De har sin världsdel med sina lagar, normer och kultur! Varför ska vi anamma en helt väsensskild kultur och leva efter deras påfund! Stoppa denna invandring av tredje världens folk NU! Skicka tillbaka merparten som redan är här annars är vi snart utplånade! Håller helt med M Karlsson ”Segra Sverige- eller dö”! Så illa är det nu!

    • Han utvecklade detta på ett alldeles utomordentligt sätt i statsradions P1:s Lördagsintervju.
     Tror inte det kunde undgå någon lyssnare med normal fattningsförmåga vad det är för vägskäl vi står och länge har stått inför.

     • BRA! Jag hörde inte detta, tyvärr! (Är dock medveten sedan länge) men hoppas verkligen att MÅNGA lyssnade!!!

  • Demokratin är borta läste precis boken om Södertälje nätverkets uppgång o fall. Tror inte dennhar fallit på något sätt. Utan anpassats o förfinats men dom så kalkade utanförskapsområdena behövs för att gängkriminaliteten eller klankulturen ska fungera kyrkan eller moskéerna behövs också för klanerna. Så det blir ingen insyn i invandrarnas liv. Det här blir så här på grund av en för stor invandring. Tror nog att politikerna har haft Södertälje som sitt drömsamhälle som fungerar så fel dom har. Det kommer bara att bli värre börjar svenskar hävda på att svensk kultur gäller då blir det krig. Finns nog container vis med vapen i dom här områdena. Fyra år till så är hoppet ute och Sverige är som vilket mena land som helst.

 27. Hahaha älskar Sverige, vilket kapitalism samhälle man lever i 😀 skrämmer man bort jobben i Sverige är detta vad som händer.

  Svårare att skaffa jobb = högre kriminalitet från både svenskar och invandrare.

 28. Så här har det alltid varit. Det är bara så att anmälningarna har ökat :-).

  Bättre kontroll av gränserna kommer att stoppa inflödet av vapen. Vapnen tillverkas inte i Sverige utan kommer in till Sverige

  • Men vi kan väl inte stoppa de företagsamma mussarna i Sarajevo och Kosova. Skall vi förbjuda deras export till oss och ta ifrån dom deras
   största export-inkomst?
   Den humanitära stormaktens ledare, vilka det nu är, måste snabbt få
   EU att höja tullavgiften på vapen från Balkan – så vi kan finansiera
   vården av drabbade åtminstone. Det är väl ’fair’?

 29. Det går bra nu!
  Svetsarmongot, landsförrädaren Svinfeldt, 100 dagarsskolan Frigolithjärnan, 40 miljoner invandrare Lööf plus alla andra hjärntvättade dårar i före detta Sverige.
  Jag hoppas ni brinner i helvetet era jävlar för vad ni gjort med mitt land och mina barns framtid.

 30. Vi måste förstå att vi lever i ett land där våra politiska ledare har förstått att Sverige är kört, och att det gäller att se om sitt eget hus, för det är det dom gör, dom skor sig.

 31. OT: men ändå inte…
  l kjelle bergkvist…hur tänkte du när du samlade ett ”upprop”..
  och samlade 255 st s.k
  ”ändisar”… med ett upprop ”vad som helst men inte sd”…

  Hade du förväntat dig att över 1,2 miljoner väljare som lagt sin röst på SD
  skulle omfamna dig med ”handhjärtan”..när du förstört deras framtid..??..
  Nu lär även du få känna hur gamla tanter,unga flickor mm känner sig när dom är ute och går….
  alltid se sig om bakom axeln….du fick som du ville kjelle…en känsla av oro som ständigt gnager….DU valde den själv kjelle..DET gjorde inte dom andra…!!

 32. När jag ser folk omkring mig funderar jag alltid :
  Hur många av er är Sverigevänner?
  Hur många av er vill Sverige bäst?

  Inte så hälsosamt kanske men jag kan inte låta bli. Mitt land rasar sönder framför mina ögon och jag känner mig hjälplös. Jag vill så gärna men motarbetas av så många.

   • Även om den siffran är officiel så ligger det en hund begraven här. Allt valfusk ska rapporteras in, oavsett vilket parti som drabbats. Valfusk är omval.

   • ????…..tack Sverige för att vi har fått så lågutbildade individer
    i den Svenska skolan…en jäkla tur att dom är så få…;(

    • Att man ens övervägde att lägga en röst på SD visar hur illa ställt det är med SD-svansen. Trots SD:s alla svek och lögner, både mot tidigare ledamöter och kärnväljare, så gavs SD fortsatt stöd och förtroende. Ett parti som övergett sina viktigaste kärnfrågor, i jakten på nya röster, som ger SD tillträde till de större köttgrytorna. Bedrövligt skulle jag vilja säga.

     Detta är några av SD:s förändringar:

     ”Stoppa invandringen” blev istället ”integration med dubbla kvotflyktingar” och frivillig återvandring

     ”Nej till EU” blev istället”Nej till Swexit” och SD har desstom bytt från ”EU kritisk grupp” EFDD i EU-parlamentet till ”EU liberal grupp” ECR.

     ”Nej till adoption för homosexuella” blev ”ja till adoption för homosexuella”,

     ”Nej till Public Service skatt” blev ett ”Ja” som pga av kritik blev ett ”Nej igen” men man vill inte lägga ner Public Service

     ”Nej till NATO” är nu en ”ickefråga och således närmar man sig ett ”Ja”,

     ”Från att ha gått från ”svensk är något man föds till” blev nu ”svensk blir man om man beter sig” (En modifiering av Åsa Romson och tunnebanan).

     Jimmie Åkesson använder i dagsläget ordet ”hen”

     SD närmar sig ALLA partier som svikit dom under 8 år, ingen nämnd och ingen glömd.

     Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson som kallat AfS för ”ett rasistiskt parti” som ett svar på Gustav Kasselstrands utsträckta hand om erbjudet samarbete.

     SD:s alla skandaler, lögner och mygel.

     Jag menar, att ens ha tänkt tanken att rösta på SD i riksdagsvalet? För vad var vinsten att lägga en röst på SD? SD, ett vindflöjelparti utan dess like. Och därför har varje röst på SD försämrat Sveriges framtid med 18%.

     • Jag har många vänner som inte är etniska svenskar men som är fan så mycket mer svensk än vad många etniska svenskar är.

     • du har allvarliga problem med att inte fler än strax över 10,000 gjorde som du..att rösta på afs..
      EN promille..eller är det 0,1 promille…mycket få är det i.a.f

     • Och vad var vinsten med att lägga rösten på AfS i riksdagsvalet? De kom inte ens över spärren. Jag förstår att du är besviken på det. Men ta ut det på rätt personer och parti istället för långa sura inlägg här. Den bittra valkampanjen som till stor del drevs i våra kommentarsfält är över. Moderatorerna vill inte ha tillbaka den fejden.

     • Som sagt, det finns vissa i SD ”armén” som inte vill inse fakta. Hade ni istället lagt en röst på den politik som kunde gjort skillnad istället för en nytt tillskott till nya åttaklövern, så kanske det hade kunnat bli skillnad. Idag ser jag SD som det största sveket mot sina tidigare väljare och därav kom heller inte SD över 20%. HAde man skött sina kort rätt hade 30% gränsen spräckts men i och med att SD blev PK så tappade man förtroendet. Och det har knappast något med er ”moderatorer” att göra. Ni kan ju slappna av oavsett. ”Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet”. Vill du stoppa mina inlägg för att jag har en åsikt? Eller vad är ditt problem?

     • Vendela KUNDE tagit bort dina inlägg som är klart utanför ämnet….men var snäll nog att låta dig göra bort dig själv…
      med t.ex dina matematikkunskaper…
      I din värld måste c:a 10,000 röster vara mer än 1,2 miljoner
      som SD fick….
      du får trösta dig med att nästa gång kanske det går bättre
      …med matematiken i.a.f..;(..

     • Kommer det från en fd Moderator eller? Låter som om du tillhör de som inte förstår att SD inte längre är det parti de var 2010 och 2014. Det jag inte förstår är trots alla SD:s uttalanden både via tv, radio och tidningar, som bevisar deras politikbyte, så fortsätter ni SD-väljare att förneka detta och fortsätter tro att SD har kvar sin tidigare politik. Ingen politisk insikt eller bara ointresserade?

     • Vi kommer ingen vart.
      Hade jag varit moderator,något som aldrig kunnat ske
      så hade jag tagit bort ditt inlägg i den här tråden…;)..

     • Vill du kommentera här får du hålla god ton i inläggen. Du bör också lyssna på moderators tillsägelser. Gör du inte det får du hålla till godo med AfS facebook-sida för dina utbrott.

     • Förstår inte du problemet? Låg nivå på inläggen innebär vatten på kvarnen för dom som hatar oss.

     • Jag gav dig en tillsägelse. Du hörsammade inte den. Därför tas dina inlägg bort. Du stängs av tills vidare. Vill du komma tillbaka gäller reglerna som finns som länk i rutan du nämnde. Kravet är att du lugnar ner dig. Ta kontakt med redaktionen om du åter önskar vara kommentator här.

   • Det där var så otroligt dumt att det inte går att nämna storheten på det ens – hur fasen tänkte du nu????

  • Exakt så kände jag med innan jag flyttade…kände mig illa till mods
   dagligen…
   Det är nog inte konstigt att våra barn mm som tvingas dela plats
   i samma rum med gud vet vad…är mer sjuka än dom som inte vill lära sig något och bara flyter omkring på deras bekostnad..

  • Ja det håller jag med dig om, så tänker jag alltid också, tror fortfarande att de flesta svenskar knyter nävarna i byxfickorna men säger inget, vågar inte ens rösta på SD…. men…… de vill inte ha pensionsräddarna här i Sverige.

  • Ja det med att ”leka” krig..har onekligen tagit en annan vändning…
   När jag var liten var det knallpulver och indian-pilar med sugkopp
   som gällde…
   Får väl hoppas någon ännu inte uppfunnit någon leksaks sats
   för kärnvapenbombare att inköpas på ”toys for us”…

 33. Och det fortfarande sovande folket har genom sina röster tillsett att samma vansinne fortsätter i minst 4 år till. Hoppas man är nöjd med sitt deltagande.

   • Då skulle inte siffrorna se ut som de gör – om man nu inte ville ha det så här. Men man får ta ett nytt kliv med andra åtgärder med tanke på att hela situationen uppkommit enkom för att det så kallade etablissemanget valde att utesluta en stor del av befolkningen. Någon gång slår det tillbaka.

 34. Jag klipper o klistrar lite: ”Polisen uppger att det rör sig om en väpnad uppgörelse mellan unga män i 15-årsåldern.” ”Vittnen ska ha iakttagit fyra eller fem maskerade ungdomar inblandade i händelsen. De ska sedan ha lämnat platsen i en blå Volvo.” ”Efter ett massivt polispådrag greps två unga män misstänkta för delaktighet i skjutningen.”.. Detta för tankarna till ett gäng från norra Överkalix. Enligt rykten skall gänget setts körandes i sin släde dragen av ett spann renar riktning söderut så kan detta min iaktagelse hjälpa polisen så vore det bra.

 35. OT:
  ”Vi utesluter inte att ge vårt stöd till en hel alliansregering men det beror helt på det politiska innehållet. Det skulle i så fall innebära att Centerpartiet behöver backa väldigt, väldigt långt i sin syn på migrationsfrågor.” – Aftonbladet

    • DET kan SD göra..inse att det just nu bara är spel för gallerierna lite överallt.
     Det kan innebära att SD enbart släpper igenom den alliansen
     där dom röstar på vad SD vill och helt enkelt sänker dom när det inte passar..

     • Ingenting alls förändrades i detta val. Alla majoriteter och pluraliteter är oförändrade. Om alla partier röstar på samma sätt som de gjort under föregående fyra år, så blir resultatet detsamma under kommande fyra år. SD förblir totalt isolerat från allt inflytande (som alla tänkande människor hela tiden visste och som jag har talat om för er många gånger här, men ni är lite för tröga i knoppen för att kunna fatta ens den enklaste matematik, att +0 = oförändrat).

     • i din förvirrade värld hade ALLT blivit exakt som alla
      TIOTUSEN från afs ville OM dom hade kommit in i riksdagen…
      Nästa gång kanske ni är 11,000 som VILL…;(

  • Mobboffret sade ju precis inför valet att SD hellre samarbetar med Centern, alltså tar emot 30 miljoner anonyma islamister, än samarbeta med Alternativ för Sverige för att inleda en återvandring.

   Det enda som är viktigt för SD är ju att de kan åka taxi på skattebetalarnas bekostnad. Det är ju det enda de har åstadkommit för de hundratals miljoner kronor som de har förskingrat under de senaste 8 åren. Dessa livslångt arbetslösa politiska miljonärer är jätteglada över att valresultatet blev status quo och mer av samma.

   • Nu börjar du bli patetisk…den ena spekulationen efter den andra..
    Trodde nog att dom flesta som skriver är var klokare än så…
    men det finns tydligen alltid något som bekräftar regeln…
    och just nu närmar du dig botten…

     • VAD tycker du är en sakfråga…??..
      fram med fakta i stället…
      Förskingrat hundratals miljoner t-ex…
      miljonärer..??…
      o.s.v…..
      du sprider saker som sanning…som du knappt får ihop själv…
      tyvärr verkar du inte se det hat du sprider.

     • De livslångt arbetslösa SD:arna under Mobboffrets ”ledning” har spenderat hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar på att åka taxi. Och inte åstadkommit nånting. Mobboffret gick till val på att hellre utse Annie Lööf och hennes 30 miljoner anonyma islamister till statsminister, än att ens prata med Alternativ för Sverige om återvandring. Mobboffret försöker mobba AfS, liksom ett mobbat psyko torterar sitt eget husdjur!

      Mobboffret borde aldrig ha skrivits ut ur sin psykklinik efter att ”ha gått in i väggen”.

   • Att du är bitter eftrr valet förstår jag men sansa dig lite. Slicka dina sår räta på ryggen och fortsätt kämpa istället för att bara kasta dynga omkring dig. Vi står på samma sida du och ja. Sverigevänner är vi här allihopa.

    • Mobboffret hatar alla nationalister. Jag står inte alls på samma sida som han! Mobboffret föredrar Annie Lööf framför sin egen pressekreterare och ungdomsförbundsordförande. Han dillar i sin dokumenterade psyksjukdom om ”förhandlingsbordet” som han aldrig kommit fram till, som förevändning för varför han vägrar gå till val på att lämna EU-federationen.

     • Hatar mobbningsoffret nationalister!? Både Åkesson och Karlsson har många gånger slagit fast att de är nationalister. Vi kommer aldrig att bli ett Sverige som på 20 talet igen och det stör inte mig. Jag vill ha ut alla kriminella invandrare från mitt land och det vill SD också. Vad vill du?

     • Nej, du har fel. Åkesson stödjer ju hellre Annie Lööf än AfS, han är emot återvandring.. Hans förslag är att använda 0.1% av statsbudgeten (0.02% av BNP) som kontanta utbetalningar till invandrare som ändå tänkt lämna Sverige. De som röstade på SD röstade på Tuffe Uffe som statsminister, han som var socialförsäkringsminister när alliansen införde migrationsuppgörelsen tillsammans med MP. (Nu som alltid ignoreras ju mobboffret av sina PK-idoler, men det är vad han önskar högst av allt).

 36. Det är fan dags för en revolution. Vi har ett flertal bevis på att valfusk har förekommit och det är fan inte litet heller.

  • På tal om det..försvann bara uppgiften att kunna genomlysa valkuverten::??::
   VAR det bluff och vem avslöjade det i.s.f…??..

  • Enda sättet att få ett rättvist och korrekt val i skendemokratin Sverige är att ta hit oberoende internationella valförrättare som tar hand om hela apparaten, från vallokaler till rösträkning.

   • Och vem ska göra det? We are on our own here. Nu har ondskan visat att demokratin inte längre fungerar. För det är BEVISAT valfusk. Flera lokaler hade inte ens SD valsedlar och det är bara början. Jag kommer inte acceptera detta.

 37. Samtidig läser man att Drottninggatan terroristen får egen avdelning. När skall samhället sluta bränna skattepengar på kriminella element? Går det inte bara låsa in fanskapet i ett mörkt och trångt utrymme? Att kriminella skall få kosta mer än gamla och sjuka, är inte ok.

 38. OT: Sverigebilden falnar allt mer….
  ”I går publicerade den kinesiska ambassaden i Stockholm en varning till kinesiska medborgare i Sverige om att de måste ”förstärka sina säkerhetsåtgärder”. Där står att läsa att kinesiska turister i Sverige den senaste tiden råkat ut för brutalt bemötande från svenska tjänstemän.”
  ”Kina anklagar svensk polis för brutalitet mot turister”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7044180

  • Ja men om man har minsta lilla vett i behåll så måste man verkligen fråga sig en sak. Tror någon på allvar att kineserna skulle upprätthålla en diplomatisk kris för något sånt här…nej har ligger mer att gräva i. Vilka var personerna o i vilket syfte var dom i sverige. Det kommer nog mera om vi letar lite….

 39. Tänk vad trevliga och roliga idéer pensionsräddarna är! De kan då få en tråkig fredag till att utvecklas till lite action och samtidigt får polisen köra snabbt och använda blåljusen istället för att kontrollera så svenne banan inte kör 10 km för fort på 70 väg… typ…..

 40. Jag har rent samvete jag har inte röstat för detta samhälle vitvingas leva i. Däremot känner jag ett ansvar att ta tillbaka det samhälle jag växte upp i.

  • Lika här !
   Jag hade kunnat strunta att rösta,bor som jag skriver i Spanien.
   (fattigpensionär)
   Jag la min röst på Sveriges alla ofödda barn,som jag hoppas kommer att begripa bättre än vad många av deras föräldrar gjorde !

   • Du ska ha heder för det. Oavsett var vi bor måste vi fortsätta värna om vårat fosterland och våra barn. Jag har inga barn själv men det spelar ingen roll. Jag kommer fortsätta kämpa för våra barns framtid tills jag dör.

    • Lika här,har tyvärr inga barn men jag tänker fortsätta göra vad jag kan för mitt land.
     Sverige är ett av världens äldsta länder och det ger jag aldrig upp.

     • Jag älskar min historia min kulltur och mina förfäders. Det vill jag bevara. Sverige är värt att försvara även fast det känns hopplöst.

  • Har aldrig röstat, för det har aldrig funnits ett enda parti som tar fullt ansvar på alla plan.
   Å systemen för demokrati är avskyvärda.
   Att det inte ska få göra som man vill när man vill (röstningen).
   Ställ dig i kö å tvingas gå i nå jävla led exakt den dagen vid den tiden.
   Bara för å se att rösterna hanteras fruktansvärt vanskligt å utan nån moralisk aspekt. Mest floskler å skulle aldrig bli förvånad om det skulle komma fram rent fruktansvärda hemligheter om hur det pågår val vidrigheter.
   Hela systemet är uppbyggt för att kringgå.

   1: Jag ska fan få lägga min röst när jag vill under dessa 4år
   2: Det skall få göras hemifrån med flera olika alternativ. Röstsedel med QR kod tillsammans med ditt bankid, till papper i unken vallokal med ”neutralisk” agenda…hur det nu kan vara i kommunhuset där sosse styre pågår:?
   3: Du skall få ändra din röst hur många ggr du vill
   4: Det inte hålls avsevärt fler folkomröstningar ang viktiga förändringar med fakta å analyser tillfogade för att det är VI som väljer vårat liv å inte folket innanför tullarna.

   Systsemen i Sverige är mestadels för att det ska se bra ut, men har oftast bara en negativ bakgrund.

 41. Att kriminaliteten gått ner i åldrarna är ju inte så konstigt när det inte går att straffa dom.En skyndsam lagändring är ett krav hoppas jag.

  • Och att naiviteten gått upp i åldrarna har vi jenny strömstedt som bevis för…
   sa till JIMMIE ::
   ” men små barn i 13-årsådern,vad kan dom planera och göra? ””
   när brottsligheten diskuterades…

  • Absolut inte, men använd gärna lagarna som redan finns å fäll föräldrarna.
   För i helvete, unga ska va hem kl 22 senast å ska ha vettiga, hela å fräscha lkläder å inte gå runt som nå aper med lägre vetande i blick.

   Börj å ställ krav för fan på vårdnaden.
   En skola med betyg på uppförande vore alldeles rätt i tid å återskaffa nu.

 42. ”En 15-årig pojke sköts med flera skott i Huddinge, i närheten av Sjödalsgymnasiet, på fredagen. Två yngre män anhölls inledningsvis misstänkta för brottet men släpptes under lördagen. Misstankarna kvarstår dock fortfarande.” / Aftonbaldet

  Se där, nu är de släppta av svensk åklagare så att det kan skjuta fler personer.

   • Det vet endast de privata grupperingar och nätverk som idag styr de flesta svenska domstolar.

    Vi ska inte heller glömma bort att en mycket stor majoritet av de som bor i Sverige vill att det ska fungera på detta sätt. Majoritetsviljan anser att det är bra att man kan skjuta ner folk för att dagen efter återigen vara fri efter godkännande av domstol.

    • Nånstans går gränsen för när bevisböra är ett måste för att hålla nån anhållen å mord är då absolut inom den ramen.
     Visst, fängelse är å ta i då man är ovetande om det är en oskyldig.
     Men än dock inspärrad på nån öppen anstalt med fotboja.
     Du har fria tyglar att röra dig runt på en stor yta å kan få prata fritt i avsedda telefoner med såsom släkt å vänner.
     Men väljer du å avvika etc så ska du sättas i häktet.
     Helt fritt hur du vill att din prövning ska ske å helt upp till dig att bevisa att du är oskyldig då.

     Kom igen nu för fan, inte svårt alls å använda några hjärnceller för att skapa ett fan så mycket bättre samhälle där vi inte fråntar andra deras rättigheter, medans vi fortfarande värnar om samhället.

 43. OT: ledarsidorna.se presenterar skrämmande belägg för hur den feministiska regeringen beter sig och hur man fullständigt skiter i valresultatet. Man kommer i FN, samtidigt som riksdagen öppnar, fortsätta att driva sin feministiska utrikespolitik, under högnivåveckan oavsett om regeringen sitter kvar eller inte.

  ”Så kör Stefan Löfven över Alliansen redan vid riksdagens öppnande”
  https://ledarsidorna.se/2018/09/sa-kor-stefan-lofven-over-alliansen-redan-vid-riksdagens-oppnande/

 44. Vi fick vårat lilla centrum helt vandaliserat och en butik fick inbrott på en och samma natt. Jag har bilder på dem som jag tror är förövarna och butiken har ett tappat bevis men polisen är inte intresserad. Under hela sommaren har min lugna förort varit invaderat av Rågsvedsligister. Tillfällighet?

 45. Poliser finns det gott om när det gäller gäng relaterade kriminalitet men när det är våldtäkter och rån läggs ärende på hylla.

 46. Här pratas det om bl.a. hårdare tag mot kriminalitet…
  ”På lördagen deltog SD:s gruppledare Mattias Karlsson i lördagsintervjun i P1 på Sveriges Radio.
  – Våra förutsättningar för att gå framåt i ett extraval är väldigt goda, säger han.
  Karlsson säger även att Centerpartiets Annie Lööf måste backa i migrationsfrågan
  för att man ska ge stöd åt en hel alliansregering.”

  ”– Att sitta i direkta förhandlingar med oss är inte det viktigaste, utan
  det är att vi får genomslag för vår sakpolitik. Vi räds inte ett
  extraval, vi tror att vi är ett av de partierna som skulle kunna tjäna
  mest på ett extraval. ”

  ”– Vi har två block som inte vill samarbeta med oss. Antingen får de
  bilda en monsterkartell, eller så får man kliva upp ur sandlådan och ta
  fram ett program där man kan diskutera med oss. ”

  ”SD:s gruppledare är tydlig med att Centerpartiet måste backa i migrationsfrågan om man vill ha stöd från SD:”

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/mattias-karlssons-forsvarar-omtalat-inlagg-kansliga-sjalar/

   • Jag anser att både SD och AfS är viktiga. SD kan nå ut till de breda massorna. SD är lågmälda, trygga och inte ett alltför dramatiskt steg för de personer som överger sjuklövern. SD är dock av samma anledning bakbundna. Eftersom de talar om öppen svenskhet kan de inte gärna ta upp problemet med att vi svenskar snart är minoritet i vårt eget land. Det finns inget svenskt folk, det finns bara svenska medborgare. AfS däremot kan säga de sanningar som behövs och kan därmed vinna över väljare till både SD och sig själva. Jag tror alla skulle vinna på det.
    Det förutsätter förstås att AfS röstas in. Om valresultatet verkligen stämmer ser det inte ljust ut, AfS 0.31%. En siffra som känns overkligt låg…

   • Vad fick dom ?
    0.2 % ?

    Det stämmer inte med hur det låtit på sociala medier och på folk jag pratat med !

    • Nej, det är något riktigt fel. Två vänner har filmat och anmält valfusk, men de har ej fått svar ens på bekräftad anmälan. Facebook tog bort båda inläggen.

     Vad fan händer?

     • Valfusket är mycket väl organiserat och många har skött saken på sin kant i ett stort regisserat spel ! !

      Kanske som i en hockeymatch , alla har sin del i spelet och ingen pratar med varandra under spelets gång . . . Men tillsammans så vet alla vad som ska göras !

  • Synd, visst. MEN från att tycka som de till att rösta för de, är en lååång väg som svensken inte vågade gå på. Det är bekvämare att beklaga sig att det blev som det blev. Lycka till!

  • Du råkade skriva fel bokstav, eller? S ska det vara, d.v.s. S för Sverige. (S)venskarna har sagt sitt, det är bra som det är, med tanke att det KAN bli värre. Jag kan inte se fram emot ytterligare fyra år av beklagandet att svensken röstade med rumpan, att snart(?) kommer att vara nog, att ….

   • Det sjuka är ju hur man ens på allvar kan få med sig någon på en gruppvåldtäkt. Om jag sitter och har det lite långtråkigt tillsammans med vänner och jag för att liva upp stämningen säger: ”Fan vad trist här är, vi går ut och gruppvåldtar någon” så hade min vänner antagligen skrattat och tänkt att det handlar om sjuk humor. Om jag då vidhåller att mitt förslag är allvarligt menat så tror och hoppas jag att mina vänner säger upp kontakten, ber mig dra åt helvete och därefter ringa de vita rockarna för att ordna mig en vistelse någonstans med madrasserade väggar och tvångströja.

  • Först finanskraschen SEDAN blir det oroligt och undantagstillstånd så att folk ser hur många som kommit hit enbart för att få gratis pengar !

   Tyvärr kommer många svenskar att skadas och kanske dö innan majoriteten förstår läget angående den trojanska häst vi har här nu !

 47. Lyssna på Victor Urbans senaste tal och gråt en skvätt. Det bästa jag har hör i hela mitt liv.

  Finns överst på Fria tider.

 48. Utbildningsministern, Gustav ”Frigolit” Fridolin (MP):
  ”Alla barn ska få en ärlig chans i skolan. Alla elever ska få den tid och det stöd de behöver av sina lärare”.

 49. Det här är ju uppenbarligen det många svenskar vill ha…
  En fråga som inte hör till just denna nyhet men när gick det upp för er att Sverige var på väg mot stupet? För mig var det när jag flyttade till Stockholm 2007 pga min blivande fru bodde där.
  Jag hade inte varit i Stockholm sedan 90 talet och blev häpen över befolkningsutvecklingen på drygt ett decennium. Och det som gjorde mig väldigt orolig var att de flesta av invandrarna hade mena -bakgrund med tillhörande religion.
  Skulle vara intressant att höra när ni insåg vart vi är på väg.

 50. Det är farligt precis överallt i dagens Sverige. Vi lever våra liv från dag till dag. I morgon kan vi vara döda.

 51. Ännu har inte tillräckligt många människor drabbats personligen för att välja SD, om man utgår från valresultatet. De litar uppenbarligen på att andra partier har för avsikt att styra upp det hela. Deras främsta nyhetskälla är de tillrättalagda nyheterna på Aktuellt.

 52. nästa val kan lika bra alla sverigevänner rösta blank lapp med texten ”Dra åt Helvete” då får dom iaf lite och studera…

  • Ja, kan i bara fixa integrationen och få dem i arbete så går det plättlätt.
   Det är vad vi i S tror.
   Mitt Europa bygger inga bajamajor. Eller hur det nu var.

 53. 7 klöverns Politiker Och dess väljare.
  De har alla svenska offers blod på sina händer, Och de är stolta över det och tänker fortsätta offra svenska liv med ett leende på läpparna, För de anser att de har rätt värderingar. Det syns glasklart när man ser hur de behandlar dom som vill ha ett stopp på detta vanvettiga våld som deras gunstlingar utsätter vårt eget folk för.

 54. Varför i hela världen användes ambulanshelikopter när han blev skjuten i benet och det är 2 kilometer till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge?

 55. Elektronikskatten som infördes av främst MP och som skulle ge en vinst till statskassan på 2,4 miljarder har i stället blivit en förlust på 1,7 miljarder, folk beställer från utlandet och svenska elektronikhandlare får säga upp folk.
  Är det någon mer än mig som finner det märkligt så många nyheter som de väntat med till veckan efter valet, som folket borde fått reda på före valet?

 56. Vad jag kan se skriver varken Aftonbladet eller Expressen om denna skottlossning.
  Skottlossning förekommer numera inte i vackra PK Sverige, eller ?

 57. Jasså inga signalement ?
  Då kan jag fylla i alla de tomma 291 raderna.
  Det handlar om missampassade utlänningar som skall avisas snarast ifrån Sverige.
  Faktum är att hela familjerna skall väck ifrån Våra skolor och Vårt Land.

  Skall vi rösta om det,???

 58. OT: Glöm inte SverigesVänstervridnaTelevision på 2:an kl.23:25 ikväll. ”Vi besöker pk-staden Uppsalas moské och följer deras firande av hat-högtiden Eid al-Adha.
  Jag spyr på detta vidriga svenskhatande helveteshål till land.

 59. ”Majken och sagan om Sverige” är propaganda om hur bra det är i dag i Sverige och hur dåligt det var förr. Det är en annonsfilm som man tvingas genomlida om man ska titta på något annat. Hjärntvätten slutar med: ”Så det var väl en jädrans tur att du hade sådana snälla makthavare som tog hand om oss. Som svensk visste man inte helt enkelt inte sitt eget bästa.” Man tror inte sina öron!

  ”Majken och sagan om Sverige”:
  https://m.youtube.com/watch?v=goNDr7xzjRI

 60. Förbannade fallosdyrkande sillstrypare. Inse att invandringen är berikande. Är ni dumma i huvudet? Hur många ggr skall vi behöva kasta sten, förfölja och fara med osaning innan ni äntligen fattar att vi har rätt?

 61. Härligt , mer mord , mer våldtäkter mer våldsdåd. Jag älskar det ! Sverige är fantastiskt. Och så här snart innan jul kanske man ska skriva :

  God blodig Jul och Gott nytt skottår !

 62. Gymnasielagen … skulle Annies kompisar inte studera? Nu tog även dom med sig kriget och våldet in på våra gymnasieskolor. Stort tack Annie Lööf, men det drabbar ju inte dig och dina nära och kära? Du åker ju gräddfil, du din lilla äckliga politiker-pajas.

 63. Skit samma. Bara absolut ingen samarbetar med SD så inte några värdegrunder krängs så spelar ingenting övrigt någon roll…

  • ja det är det viktigaste! precis allt annat går bort.

   värdegrunden framför allt! låter det lagom socialistiskt? kanske vår nya Vassalstats sång snart?

   • Förutom att det tycks som att vi som tillhör det svenska folket ska bytas ut, eftersom vi i hög utsträckning slutat rösta på Socialdemokraterna. Vi får förstås gärna vara med och betala uppehället för de nya väljarna som ska ersätta oss.
    Att sälja ut sitt folk är ingen stor grej, så länge man får röster tycks det.
    En härlig värdegrund.

 64. Jag har skrivit det förut .

  Det finns bara ett enda sätt att få slut på problemen i dessa skolor .
  Tvinga politiker , journalister och fackpampar att skicka sina barn och barnbarn till dessa problemskolor och samma vecka blir problemen lösta .

 65. Skottlossning,väpnad uppgörelse,15 åringar ?????? Drömmer jag eller lever
  jag i helvetet Sverige ? Nån som varit med om detta vid 15 års ålder ? Själv
  är jag 65 år

  • jag var 15 tidigt 90-tal vi hadde inte väpnade uppgörelser heller.
   inget man hörde talas om…slaggis ja men skottskador i benen var absolut inte vanligt:)

  • Jag är i 30års åldern och när jag växte upp existerade inte sånt här. De sista 10 åren har Sverige ballat ur fullständigt.

   • Som mina barn då… och när de växte upp var det mycket bättre än nu. Liksom som när jag växte upp var det ännu bättre. Dock fanns redan då vänstervågen i luften.

  • Drog nån kniv i min ungdomsdagar så blev det huvudrubriker i landets tidningar. Skottlossning hörde jag aldrig talas om. För att inte snacka om handgranater….

  • Den är riktigt bra,
   Folk som begriper sej på problemen har också lösningar.
   Viktor Orban som nästa EU pressident,,,,,,,,,,,,,,Jaaaaaaa.

   • Han är inte ensam, alltfler länder vill ha sin nationalitet, lugn och det kommer , samarbete under nationell frihet, det går inte att bromsa , det rullar allt snabbare !
    EU-nomenklaturen har ”gapat över för mycket”, ”då mister de hela stycket”.

  • Nej, tänk om vi röstat fram en Orban i Sverige som står för Svenskarnas intressen först! Svenskarna är vänsterblivna, feministiska IQ-befriade fiskhjärnor.

  • Och betala kommer de att få göra. Jag har just postat min första insändarartikel som argumenterar för invandringens fördelar och behovet av att höja skatterna för att försäkra oss om att fördelarna ej kommer att gå oss förbi. Blir spännande och se om den tas in. Kanske för uppenbar trollning. Vore dock intressant att se hur långt godhetsmaffians godhet räcker.

 66. Vem är den där Ygeman som verkar som som ormen i paradiset. Räcker det inte med all islamism som redan påverkat landet. Lyssna inte på en sosse..

 67. Ja, svensken har valt och vardagen fortsätter som vanligt i landet. Man får helt enkelt försöka vänja sig vid väpnade uppgörelser, mord, rån, våldtäkter och områden man gör bäst i att undvika. Det lär inte upphöra, eller ens förändras, på länge. Allt för att inte kunna beskyllas för att vara rasist för att man pekar på det uppenbara. Farväl vackra land med röda stugor, gröna ängar, trubadurer och gul- och blå flaggor i topp! Välkomna fanatiskt religiösa muslimer, mördare, våldtäktsmän, moskéer och nerkissade heroin-ghetton!

 68. efter att ha hört karlson på ekot får jag känslan av de har inga heliga områden för kompromisser bara de får en brödbit . Det blir roligt att se hur det går.en känsla får se hur det går

  • Ja, jag förstår inte detta vurm för Alliansen med en formstark Lööf. Visst är Löfvenregeringen en katastrof men Alliansen blir en ännu värre…Och hur i all sin dar skulle Lööf och Kristersson komma överens om migrationspolitiken? Hon har ju redan kört över Kristersson en gång på det område…

 69. Var det vid en skola där eleverna lär sig använda ”dem” grammatiskt felaktigt, och lär sig särstava ord som inte ska särstavas? Sossarnas eviga matra om trygghet, vård, skola, omsorg. Inget fungerar, men väljarna kör sitt sosse-race.

  • Och vissa kör Alliansracet, de som införde Sveriges genom tidernas generösaste asylpolitik samtidigt som de sänkte skatter med 140 miljarder genom att bland annat spara in på välfärden. SD var inte alls pigga på att rösta ner budgetar eller lägga missförtroendevotum.

   Tvärs om, nu vill man med alla medel få tillbaka samma Allians till makten för att driva igenom mer av samma medicin.

   • Vad tror du 137000 av sossarnas svartimport förra året kostar?
    9000 afghaner lr var de nu kommer ifrån?
    De 1.5-2miljoner människor som kommit hit de sista decennierna och kostar drygt 70 000kr/år per individ när vinster och utgifter summeras. Vem betalar det?
    Det betalar de som sossarna påstår sig värna om!
    Falskare och mer ohederliga än en sosse finns inte!

    • Enkel fråga Robthedroid, sedan SD bildades vilka har infört åtstramningar i asylpolitiken och vilket parti har alltid infört generösare asylpolitik i regeringsställning?

     • Nu blandar du äpplen och päron!
      Sosseriet är skaparna av det begynnande/nuvarande helvete vi idag lever i! Palme var arkitekten!
      Att dra i nödbromsen 2015, det år då ”de döda flyr över medelhavet” och ”mitt Europa bygger inga murar”! Berodde ju på att det inte gick att driva det längre, bankomatturisterna fick sova på gatan! Att sedan M och nu senast S frossat i godhetsrelaterat vansinne, istället för politik grundat på förstånd och konsekvensanalyser är lika illa! För oss, som de är satta att värna om!
      Men den som tveklöst ljugit mest ang ämnet, sedan de drog i handbromsen är Stefan Löfven! Genom att svamla och påstå falska och verklighetsfrämmande påhitt! Ex ”Nu har vi en migrationspolitik på EUs miniminivå”! Problemet är att något sådant inte finns, det finns ingen gemensam EU ”miniminivå”!
      Vi tar fortfarande emot ca10ggr fler än våra grannar, som är med i EU!
      ”Nu har vi minskat blablabla, snart kan vi återgå till mer generös politik blabla mm”
      Varför tog vi emot 137000 förra året då om invällandet har minskat?
      Att, som en sosse, i ord påstå något som senare visar sig ha noll förankring i handling och verkligheten är alltså inget onormalt eftersom Sossar av hävd är genomfalska och ohederliga!

     • Robthedroid, när du nämner Olof Palme antar jag att du syftar på proposition 1975:26? I så fall rekommenderar jag starkt att du läser den. Och då menar jag proposition och inte diverse myter och konspirationsteorier kring den. Berätta sedan vad som står i den och vilka slutsatser den kommer fram till.

      1989, året efter att SD bildades med Anders Klarström som pa genomdrev sossarna luciabeslutet då man ansåg att 20.000 asylsökande var ohållbart. 1991 när Moderaterna tar makten är ett av deras första beslut att riva upp sossarnas luciabeslut vilket ledde till Sveriges största asylmottagande dittilldags.

      2011 valde Moderaterna att toppa det hela med att införa migrationsöverenskommelsen. Där man bland annat även införde tycka synd om skälet ”särskilt ömmande skäl”. Alliansen införde även sjuk och tandvård för illegala för blått femtio kronor.

      2017 sökte för att vara exakt 25.666 personer asyl i Sverige. Siffran du nämner anspelar på det totala antalet uppehållstillstånd som beviljades, det vill säga även arbete, studenter icke asylrelaterade anhöriga och gästforskare exempelvis.

      Sedan kan man självklart diskutera asylmottagandet som även jag tycker har varit för högt, men Robthedroid, för att dylika diskutioner skall vara meningsfulla måste man förhålla sig till verkligheten.

     • Exakt! Förhålla sig till verkligheten!
      Om det fortsätter välla in ovälkomna ”gäster”, så spelar det inte så stor roll hur man dribblar boet det i statistiken!
      Ex så berättar man gärna hur många ansökningar och beviljanden av asyl det är, om det är få!
      Men av någon märklig anledning så ”glömmer” man alltid att nämna ex det fyrdubbla antalet ”anhöriga” som på samma tid slinker in för en all inclusive för livet, på svenskan barn, sjukas och pensionärers bekostnad!
      Som jag sa.. Det finns olika grader på helvetet, Reinfeldt är också vidrig! Men nu är det ju inte han som hållit i koloniseringen de sista 4åren!
      Jag sa tex: – Äntligen! När Reinfeldt åkte ut! Ingen kan vara sämre, inte ens en sosse!
      Jag hade bevisligen fel!

     • Och i den Allians som SD så ivrigt backar upp har 3 partier öppet sagt att de vill skippa försörjningskravet för asylrelaterad anhöriginvandrare som S regeringen införde. Hur vore det Robthedroid om du tar reda på sakers tillstånd?

      Du får gärna specifiera exakt vad som blivit sämre under Löfven än under Reinfeldt. För övrigt stöttade SD Reinfeldt nio gånger av tio.

     • Haha ”sakers tillstånd..”
      Ja.. Hur går det med de 80000 bankomatturisterna Ygeman skulle utvisa? Vad blev utfallet?
      Vem betalar mellanskillnaden?
      De 9000 var de nu kommer ifrån, som vid ålderskontroll en överväldigande majoritet ljugit om sin ålder och som alla upprepade gånger befunnits sakna både asyl och skyddsskäl?
      De ska tydligen få gå gymnasium för en kostnad om 3miljarder!
      Det märkliga är att det inte ens täcker skolavgiften! Sen behöver de ju någonstans att bo, pengar, mat, sjukvård, kläder, transporter etc
      Men det betalar de som hatar svenska arbetare, dvs socialdemokratiska partiet ur egen ficka eller kan det vara så att det i själva verket blir de som S påståenden sig företräda som får ta smällen, vad tror du?
      Att en invandrad ensamstående 3 barns mamma kan få ut drygt 24000kr/mån skattefritt, dvs omkring 40 000kr före skatt?
      Hur funkar det med ”allas lika värde”? Är det baserat på hudfärg/etnicitet eftersom svenska mindre bemedlade föräldrar bara kan drömma om sådant?
      Du förstår säker poängen, trots att jag inte tar fler exempel!
      Löfven och sossar är kriminella!
      Mer ohederliga och falska människor går svårligen att hitta!

     • Håller med om det du säger, och ja gymnasielagen är nog sossarnas största fiasko genom tiderna.

      Det ändrar dock inte det faktum att det var Moderaterna och Alliansen som är roten till problemet. Samma Moderater som SD träget backat upp sedan 1988 när de bildades.

   • Varför tror du att sänkta skatter ger sämre välfärd? Sanningen är att du vill se höga skatter för att se de arbetsamma misslyckas.

    • Han har fel om skatterna. Alliansen höjde skatterna mycket mer i landsting och kommuner. Statsbudgeten förblev oförändrad. Ett mycket begränsat avdrag för en enda bransch och det mikroskopiska jobbskatteavdraget uppvägdes mer än väl av många höjda och nya skatter. Som energi-, kärnkrafts-, bensin-, trafikförsäkrings- och fastighetsskatterna, biltullarna, FRA-skatten, TV-skatten, fördubblade arbetsgivaravgifter för ungdomar o.s.v.

    • Inte alls, men förklara gärna för mig hur du menar att en politik som väsentligt ökar befolkningsmängden samtidigt som man kraftigt minskar resurserna till skola, vård, omsorg, rättsväsende och så vidare ger bättre välfärd och en ökad trygghet.

    • Man kan inte i en korvakiosk få välfärd utan skattesänkningar, men däremot en kuckmebrö som en kund uttryckte det. Undras vem han var ?

  • Föräldrar till mindre barn är hormonknarkare och saknar verklighetsuppfattning. Därför skickar de blinda som zombisar sina barn in i tortyrdöden.

 70. Ännu en skjutning som med stor sannolikhet beror på 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik. Varje dag skjuts det i Sverige. Och varje dag misshandlas och hotas 100-tals och varje dag utsätts flera 100-tals barn, flickor o kvinnor för sexuella övergrepp och grova våldtäkter, Och varje dag begås åldringsbrott. Varje år ökar skatterna och vartannat år sänks pensionerna och vart fjärde år höjs pensionsåldern. Men någon ändring på 7-klöverns gala asyl- och invandringspolitik blir det inte, i a f inte så länge 7-klövern får bestämma. Den som förstått vad allt våld beror på och ändå röstar på något av 7-klöverns partier måste vara efterbliven eller skvatt galen. Endast SD kan och vill ändra på våra lagar och regler så att Sverige blir ett tryggare och bättre land med ökad välfärd och ljusare framtid. Därför röstade jag på SD och därför kommer jag också vid nästa val rösta på SD. Allting annat är sinnessjukt.
  /CC

 71. Jaha, då kör vi väl på i samma stil i 4 år till, med ständigt ökande skjutningar och otrygghet..80 % av väljarna tror tydligen att de som är direkt ansvariga för detta kaos under 10-15 år , nu helt plötsligt ska få ordning på allt, trots fortsatt kostsam massinvandring….Helt obegripligt för mig !
  Kan inte SD trycka upp dekaler ock pins med texten ” Skyll inte på mig – jag röstade på SD”…?

 72. Varfor tycker jag att andra manniskor inte forstar invandrings problemen.Varfor ar det sa sjalvklart for mig att manga invandrare fuskar,ar kriminella, fixar bidrag, ljuger och ar valdsamma.

  Efter valet sa undrar jag om det ar jag som har fel och ar korkad. 82% av Sveriges befolkning rostade for samma invandring och politik.

  Jag maste vara en rasist idiot!

 73. Att polisen inte uppger etnicitet och eventuell kriminalitet om de berörda avslöjar det mesta. Man får göra som på den gamla goda Östblockstiden när man läste Pravda; läsa mellan raderna….

 74. Återupprepning och uppmaning.

  Nu saknar vi som läser Samnytt en ordentlig nulägesanalys av valet. Det har idag gått 1 vecka sedan valet och fortfarande är det den här typen av ”enkla” artiklar medans drakarna vräker ut analyser av olika scenarier och hårdbevakar partiledarnas kommunikation.

  Vi vill ha en ordentligt analys av läget. Vart står SD , vad har de för möjligheter , vad är det troligaste scenariot för regeringsbildning just nu?

  Samt naturligtvis en ordentlig analys av demografin. Hur ser läget ut? Vilka har röstat på SD och var samt varför? Hur ser läget ut 2022 om parti a , b eller c får styra?

  Tack.

  • Mina gissningar

   1. SD har i ett förvirrat ögonblick imiterat Sju-klöverns ”bygga polis-stat med 10 000 nya poliser och kameror” Istället för att lova att utvisa kriminella utlänningar på livstid. Utan undantag.

   2. SD är blå i Stockholm, men röda utanför. (mycket förvirring i många län)
   LOs medlemar är SDare, men ledningen dansar på stureplan. – För mycket stockholmsfixering. Lämna södermalmarna ensamma. Ignorera dem och deras salonger.

   3. SD måste kräva att de andra partierna ser till och beslutar att flyktingar placeras permanent i Stockholms innerstad. Att det kommer arabiska barn i innerstadsskolorna. – Kräva att Södermalm solidariskt tar emot arabiska ansamkommande i innerstan PERMANENT och att det inbussas solidariskt arabiska barn till innerstadsskolorna. (det är en debatt de aldrig kan vinna)

   4. Förbjud spelreklam och spel på internet. Ge SVT möjlighet till reklamtid mellan program (det får Bonniers att kollapsa) – Det är också en debatt ingen motståndare kan vinna.

   • Intressant konstaterande ca 12:50 in i videon där han säger” there war is peace and peace is war” – ett så väl överensstämmande med mitt ständigt tjatande om ”landet tvärsom”.

    Folket borde vända på etablissemangets besked och åtgärder samt skäl för dessa så kommer man sanningen lite närmare. Som bara i all enkelhet tre exempel.
    1) Palme mordet där en person från den kriminella och eller i övrigt utsatta befolkningen framhålles som mördaren – tänk tvärs om. Resultatet gör polisspåret högintressant.

    2) Estonia katastrofen. På rekord tid uttalad utav Bildt..!!.. (fartygsexperten ? ) som en ren olyckshändelse, samtidigt medveten om Sveriges inblandning utav smuggling utav ryska vapen och kommunikations system på samma båt vid minst två tillfällen och lika många veckor innan. Tänk tvärs om. Ett sabotage med vett och vilja utav samma anledning. Vilket inte alls får framkomma då man vet att detta skulle göra hus i H-e.

    3) Ubåtskränkningarna där man ensidigt pekat ut ryssen trots att man länge haft och säkert fortfarande har en tyst överenskommelse med Nato (Navy to Navy) att operera i våra vatten för att – åtminstone som de påstår – testa den svenska kapaciteten i fredstid. Att de samtidigt scannar av Östersjöns botten för att veta hur de bästa hindrar ryska fartyg och ubåtar att komma ut från samma hav och via Kattegatt till Atlanten, vid eventuellt fullskaligt krig – om detta talar man inte om för det sovande folket. Alltså samma sak här , tänk tvärs om i rapporteringen från skitmedia så kommer man sanningen lite närmare.

    SD 2022

    • Sverige är i sanning Tvärtomlandet eller Landet Tvärtom. Sverige, NWO:s startbana, har framgångsrikt kopierat George Orwells ”1984”, en dystopi där krig är fred och fred är krig och där lögn är sanning och sanning är lögn.

     • Visst är det så. Söker man som globalist ett land att experimentera sina teser på i ämnet, så måtte Sverige vara rena önskedrömmen.

  • Valet hösten 2018 var lögnernas val. Sossarna ljög till sina, till andra, om andra och för andra. 7p kokade en tjock soppa av hat och lögner och försöker servera den till svenska folket med glada upprop: smaklig måltid!!
   Den enda som var nykter, den enda som inte räknas med sin en miljon röster, den enda som ville styra båten åt rätt håll igen blev bedragen genom spontan valfusk och nu ska mobbas igen.
   Den svenska demokratin år 2018.

  • Tre farliga faktorer för oss svenskar som, om ingenting görs, kommer att leda till att vi blir minoritet i vårt eget land och förlorar det till islamisterna:

   1. RÖSTA SOM IMAMEN SÄGER!

   ”MP ERBJÖD M 3000 RÖSTER FÖR MOSKÉBYGGE”:
   https://samtiden.nu/2018/09/mp-erbjod-m-3000-roster-for-moskebygge/

   2. KLANRÖSTA!

   ”Musharax Leila Ali Elmi 1da Luulyo 2018 Göteborg Hage Films
   Hage Films”:
   https://m.youtube.com/watch?v=x4uUU4waaNo

   3. RÖSTA UTANFÖR SVERIGE SOM ICKE ETNISK SVENSK!

   ”Swedish Election: Turks to vote in Swedish polls in Konya
   TRT World”:
   https://m.youtube.com/watch?v=9f8zaQc9Xp0

  • Åh fan, så det är A-brunnarna som ställer till det. Jag minns nu hur jag i min ungdom faktiskt varnades för dessa. Dum som jag var tog jag inte varningarna på allvar så jag har genom åren klivit på en hel hoper. Det bådar inte gott för min del.
   Jag som gått och skyllt alla problem på en huvudlös invandringspolitik, så otroligt korkat och främlingsfientligt av mig. Jag skäms.

 75. Orban, Farage, Åkesson och Kasselstrand är sanna europeiska hjältar till skillnad från Merkel, Macron och Löfven med sin DÖ-kartell. De sistnämnda globalistmarionetterna är lands- och folkförrädare.

  ”Orban and Farage stand up to George Soros and his EU Parliament cronies
  The Duran”:
  https://m.youtube.com/watch?v=-kjIS0jZCDEN

  • Allas lika värde undantaget då 52% av Ungerns befolkning så klart.
   Demokrati börjar bli lite jobbigt nu för den allsmäktige globalistmaffian

   • Men vi får ändå rösta om och om igen till vi röstat rätt. Det ni det kallas demokrati och är något mycket fint

  • Håller med. Lite ot här men, om ett val i Sverige skulle ”justeras” digitalt, hur görligt är det och hur lätt eller svårt skulle det vara?
   Och varför utreder MSB inte valfusk inom landet, bara påverkan utifrån?

  • Utan idioterna i Stockholm hade MP åkt ut och SD blivit näst största parti. Lever alla it-konsulter där i nån bubbla där koldioxid är deras största problem?

 76. Alla som fått bilen uppeldad blivit rånade eller kanske har ett barnbarn som blivit sönderslaget o våldtaget sätt in en extraslant till dom här fina kepsbarnen med kolsvarta ögon så dom får in fin o trygg skolgång , hos svensken kan man plocka hur mycket pengar som helst

 77. Glöm inte bort att valrörelsen precis har börjat igen. Fortsätt kämpa och donera pengar till nationella projekt. Jag själv är väldigt trött och less men man får inte ge upp.

 78. Om alla som har twitter går över till gab istället så gör vi motstånd. Om tex Trump skulle (bara tidsfråga) gå över till gab så skulle hela twitter skaka i sina grundvalar. Sluta använd twitter. Använd gab.

  https://gab.ai/

 79. Trevligt läge för föräldrarna att behöva skicka barnen till den skolan på Måndag.

  Risk för hämndattacker finns givetvis.

  Trevligt läge.

 80. Vi måste visa MENA-tomtarna RESPEKT så dessa inte känner sig KRÄNKTA och tvingas återupprätta sin HEDER . . .

  Mångkultur BERIKAR Sverige!

 81. Men genusexp flummarna har säkert svar på detta, är det kanske 2 i 1 personer? som utför dessa handlingar. Jag hoppas hela vårt land kraschar åt hell

 82. ursäkta men vill alla politiskt förstå sig påare inom media sluta spela ovetande.

  Annie Lööf bestämdes som statsminister för ett år sedan.

  Det vet ni.

  Sluta tramsa.

 83. Får vibbar från lugna 90-talet då juggar sprang omkring och sköt varandra i benen som varning. Fick någon ett skott mot huvudet blev det krigsrubriker i landets tidningar! Och inga bilbomber och handgranater. Det var lugnare förr….

 84. Blir Björklund nye skolministern? Ser att han återgått till normal klädsel igen efter stylingmissen innan valet som gav 0,1%. Vad kostade den? Bara fejkförsäljningen av hans begagnade skjorta bulvanköptes av kansliet för 42000.

  • 15 år ser ut som 25 med Svart skäggstubb över halva ansiktet och kolsvart blick med en attityd som får en normal människa att baxna.

   Där har du dom ”15 åringarna.”

 85. Mångkulturen har nått en ny förort. i Huddinge..

  Snart når mångkulturen Danderyd, Lidingö och alla andra moderata Allians-fästen.. Borgare, lås in era fruar och döttrar..

LÄMNA ETT SVAR