wortman

Den misstänkta; Gabriel Wortman

Utrikes

Värsta masskjutningen i Kanadas historia – minst 16 döda

Publicerad 4/20/2020
Annons

Under tolv timmar ska gärningsmannen åkt runt utklädd till polis och skjutit omkring sig. Man befarar att det verkliga antalet kan vara fler då det kan finnas ännu oupptäckta offer.

Det var strax innan midnatt lokal tid under natten mot söndagen den misstänkte gärningsmannen, 51-årige Gabriel Wortman, påbörjade sin vansinnesfärd i Portapique i Nova Scotia.

Offer ska ha påträffats både inomhus och utomhus. En av de mördade är den 23-åriga polisen och tvåbarnsmamman Heidi Stevenson. Ytterligare en polis är skadad och vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Wortman stoppades då han själv sköts ihjäl av polis vid en bensinmack. Då hans skjutningar skedde utmed en sträcka på nio mil utesluter man inte att fler offer kan påträffas. I vissa av husen längs vägen har det även brunnit och dessa har man ännu inte hunnit undersöka närmare.

Motivet till masskjutningen är ännu oklart. Det ska dock inte röra sig om något terrorrelaterat enligt uppgifter i nuläget. En del av offren hade koppling till gärningsmannen medan andra tycks ha blivit slumpvis utvalda.

Wortman ska både ha varit klädd som polis och kört runt i en bil som dekorerats som polisbil, något polisen menar talar för att det inte varit en slumpmässig handling.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons