Statsägda energibolaget Vattenfalls presschef, Natalie Sial, twittrade på tisdagsmorgonen om hennes uppfattning att SD är rasister. Hon kommenterade en debatt mellan Benjamin Dousa (M) och Joar Forsell (L) som hölls i P1 Morgon. Men hennes tilltag får omedelbar kritik av en riksdagsledamot.

I morse hölls en debatt mellan Benjamin Dousa (M) och Joar Forsell (L). Ämnet var nyheten att Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna har lagt fram en gemensam migrationspolitik, vilket Samnytt rapporterat om. Detta fick Natalie Sial, presschef för statsägda Vattenfall sedan 1 oktober 2020, att gå ut på Twitter och attackera SD.

I inlägget kallar hon bland annat SD för ”rasister”:

Hennes uttalande får omedelbar kritik av riksdagsledamot Martin Kinnunen (SD), som påminner henne och andra om vem som till stor del äger Vattenfall:

Vill du se mer granskningar från Samnytt? Glöm då inte att skicka en donation! Efter att du läst klart artikeln kan du fylla i donationsformuläret!

Han syftar på att Vattenfall ägs av staten, alltså svenska folket, som till nästan en femtedel enligt senaste valet består av sverigedemokrater. En annan twittrare anser att hon bör avgå:

Vattenfall ser inga problem

När vi kontaktar Vattenfalls presstjänst svarar Henrik Svensson, vars chef alltså är Sial, att han inte sett tweeten men ska undersöka och återkomma. När han kort därefter ringer upp meddelar han att Vattenfall inte har några problem med att deras presschef uttrycker sig på det sättet:

– Vad våra medarbetare uttrycker i sociala medier får stå för dem själva, säger han.

Efter att vi kontaktat Vattenfall raderar Sial sin tweet.

Starka vänsteråsikter

I övrigt är Sial öppen med sina politiska åsikter på sociala medier. På twitter har hon tidigare attackerat Jimmie Åkesson:

Och betonat sin lojalitet till regeringspartiet:

Det CV som Natalie Sial anger på LinkedIN anger bland annat att hon var ordförande för S-kvinnor i Stockholm samt jobbat för Socialdemokraterna med digitala kampanjer. Senast innan Vattenfall arbetade hon på regeringskansliet.

Tyckte du denna artikel var intressant?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.