Faksimil Twitter

Utrikes

VIDEO: Boeing 777 börjar brinna – piloten lyckas landa

Publicerad 2/21/2021
Annons

En Boeing 777 från American Airlines tvingades återvända till flygplatsen i Denver, Colorado, USA, kort efter start på grund av motorhaveri. Flygplanets ena motor fattade eld varpå delar regnade ner över ett villaområde. Piloten lyckades landa planet utan att någon passagerare kom till skada.

Destinationen var Hawaii men planet tvingades vända kort efter start från Denver. Planet hade 231 passagerare ombord och 10 besättningsmedlemmar. Ingen kom till skada och piloterna hyllas nu för sitt kallsinne i den pressade situationen.

– Piloterna fick alla att känna sig lugna och trygga, berättar Danielle Thomas, som var på väg hem till Honolulu, för CBS.

Faksimil Twitter

– Plötsligt hördes en smäll. Jag trodde en blixt hade träffat planet, säger passageraren Nate Fisher.

En passagerare filmade den brinnande motorn inifrån planet. Nere på marken syns flera villaområden. Passagerare vittnar i efterhand om hur de kunde se delar av planet slå ner på marken under dem.

Boende i Broomfield filmar från en park när flygplansdelar börjar regna ner från himlen.

Lyckligtvis blev ingen människa skadad. Dock träffades både bilar och hus av flygplansdelar.

SE ÄVEN: VIDEO: Här brinner radhuslänga i Åkersberga

Kraschade genom taket

En boende i Broomfield fick sitt livs chock när han stod i köket och bredde mackor till sina döttrar. Plötsligt kraschade metallskrot igenom kökstaket.

Faksimil Twitter

En en granne fick sin pickup demolerad av de fallande flygplansdelarna.

– Jag är bara glad att alla överlevde. Det är ett mirakel att planet landade och alla på marken klarade sig, säger Mark Moskovics, boende i Broomfield.

Faksimil Twitter

En film inifrån planet visar den lyckade landningen. Passagerarna jublar och applåderar när planet tar mark. Flygplatsens räddningstjänst täckte genast över motorn med skum.

Bara timmar senare satte sig passagerarna på ett annat plan i riktning mot Hawaii.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons