oie_216205VO4vob9F (1)
Utrikes

Video: Demonstranter håller ”sorgemarsch” i Chemnitz till minne av offren för invandrarvåldet

Publicerad 9/2/2018
Annons

Tusentals demonstranter tågade genom staden Chemnitz i en ”sorgemarsch” för människor som blivit mördade av invandrare. Detta efter att Daniel Hillig knivhuggits till döds av en 23-årig syrier och en 22-årig irakier. 

Känslorna rusade ytterligare efter att det framkom att irakiern hade en serie domar mot sig bland annat för bedrägeri, droghandel och allvarlig kroppsskada – för vilket han fick två års villkorlig dom och skulle ha utvisats för, skriver Breitbart.

Det var det tyska invandringskritiska partiet Afd som tillsammans med rörelsen PEGIDA anordnade sorgemarschen som ett svar på invandrarvåldet.

Deltagarna bar plakat med namn och bilder på personer som blivit mördade av invandrare, bland annat medicinstudenten Maria Ladenburger — en EU-tjänstemans dotter som våldtogs och dränktes av Hussein Khavari.

Khavari ska enligt uppgifter ha våldtagit en 12-årig flicka i hans hemland innan han kom till Europa och hävdade att han var ”en barnflykting”. Han fick sedemera tio års fängelsestraff för att ha slängt en kvinna över en klippa i Grekland, men satt bara en mycket kort tid innan han fick villkorligt fängelsestraff. Då flyttade han omgående till Tyskland, där han mördade Ladenburger.

– Det är en volatil situation, sa Chemnitz borgmästare Barbara Ludwig till Sky News.

– Det är också ett undantagstillstånd i staden men jag är övertygad att det kommer mobilisera krafter som vi ser idag som väldigt tydligt visar att vi inte tillåter högern och högerns sätt att tänka att mobilisera staten, la hon till åsyftandes de vänsterextrema motdemonstranterna.

Sky intervjuade också invånare i staden som påpekade att de inte är rasister, bara rädda för den ökande faran och kriminaliteten och erkände även att ”lögnmedia”:s försök att ”brännmärka dem som nazister” ökar föraktet mot media.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons