I sociala medier cirkulerar ett videoklipp som uppges vara kopplat till en grov misshandel i en grundskola. Videoklippet visar hur gärningsmannen stampar och slår offret över kroppen samtidigt som han skriker.

På torsdagseftermiddagen omkring klockan 13 inträffade ett bråk i en grundskola i Uppsala där en elev fick föras till sjukhus för sina skador, vilket statstelevisionen rapporterade om, utan att nämna skolans namn.

LÄS ÄVEN: Gäng stampar flicka i huvudet: ”Döda henne wallah”

Enligt uppgifter till Samhällsnytt inträffade misshandeln på grundskolan Nannaskolan med årskurs 6-9 i centrala Uppsala. Vidare har Samhällsnytt även tagit del av ett videoklipp som uppges visa den brutala misshandeln där en elev syns utföra en brutal misshandel medan offret ligger ned inför andra elever som ser på.

Polisen: ”Tillvägagångssättet gör det till grov misshandel”

Jonas Eronen är presstalesman i polisregion Mitt och han berättar fåordigt att elevens skadeläge är oklart. Polisen har rubricerat händelsen som grov misshandel men eftersom gärningsmannen är under 15 år kommer ärendet att överlämnas till socialtjänsten.

– Det är tillvägagångssättet som gör att vi rubricerar det som grov misshandel. Man kan vara väldigt våldsam ändå – även utan vapen. Mer än så vill jag inte säga, säger Eronen till SVT.

LÄS ÄVEN: Rebecca och systern stampades i huvudet av invandrare: ”Horungar”

authorimage