Samhällsnytt kan nu visa ett videoklipp från ett uppmärksammat gängslagsmål i centrala Uppsala förra året. I samband med händelsen knivhöggs en tonåring och fick föras till sjukhus med livshotade skador.

Det var den 20 mars 2019 som två gäng stötte samman i en våldsam uppgörelse på Stora torget i universitetsstaden. En 18-åring försökte i samband med bråket fly från platsen men ska ha stoppats av en 17-åring som därefter knivhuggit personen flera gånger i bröstet och ryggen, rapporterar SVT.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrare knivhögg svenskar på Burger King

Slogs med tillhyggen

Ett videoklipp som cirkulerar i sociala medier visar hur slagsmålet mellan gängen utbryter mitt på dagen. Vidare går det även att se hur vissa individer slåss med tillhyggen.

Ett slag stoppade knivmannen

Ett par timmar efter bråket grep polisen flera av de personer som man misstänkte hade deltagit i sammandrabbningarna. Polisen granskade videomaterial från övervakningskameror på torget och ett år senare åtalas en 17-åring för mordförsök efter knivhuggen.

Det framgår av åtalet att det enda som stoppade det pågående mordförsöket är att gärningsmannen blev slagen av en annan person. Enligt gärningsmannens advokat förnekar den åtalade brott men vidgår i sak att han åsamkat brottsoffret skadorna.

LÄS ÄVEN: SVT-journalisten Önnevalls insmugglade syrier ”Abed” dömd för knivbrott

authorimage