Tenstagäng
Inrikes

VIDEO: Här får gänget i Tensta stryk av polisen

Publicerad 10/22/2019
Annons

Samhällsnytt har tagit del av en videosekvens som uppges vara filmad i det invandrardominerade och så kallade utsatta området Tensta nordväst om Stockholm. Videon visar hur flera poliser höjer batonger och använder pepparspray mot ett gäng i området.

Bakgrunden till konfrontationen är oklar. Däremot cirkulerar det uppgifter i sociala medier som menar att en polis ska ha attackerats av gänget och sedan tvingats fly till sin bil varefter denne sedan kallat på förstärkning.

LÄS ÄVEN: Ungdomsgäng överföll och sköt väktare i Stockholmsförort

I videon som följer nedan hörs polisen beordra gänget att ”backa” och ”gå härifrån” flera gånger:

https://www.youtube.com/watch?v=xZEAM_-1vMI&feature=youtu.be

Polisen hänvisar fram och tillbaka
Polisen förefaller inte ha publicerat någon händelserapport från konfrontationen. När Samhällsnytt på tisdagen kontaktade polisens pressavdelning och radioledningscentral säger de sig inte ha någon kännedom om händelsen.

Anders Bryngelsson som är presstalesman hänvisar till utredare i Järvaområdet som påstås kunna svara oss närmare, men där får vi ingen annan information än att sådana här händelser inträffar och ”passerar förbi”.

LÄS ÄVEN: Ändrad attityd till brottsbekämpning bland polischefer: ”helt fel arrestera och straffa gängkriminella”

”Jiddra inte med Tensta”
I ett kommentarsfält till videoklippet skriver signaturen ’ghettosoldiersss’ ”jiddra inte med Tensta”.  I en annan kommentar kallas polisen för ”horungar” med tillägget ”FTP”, förkortning för ”Fuck the Police”.

LÄS ÄVEN: Här är listan över Sveriges ’utsatta områden’ som politiker vill hemlighålla

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons