Tidigare på fredagen stormade ett maskerat gäng stormade in på Burgårdens gymnasium i Göteborg. Enligt polisen handlade det om någon form av uppgörelse. Samnytt har tagit del av mer videomaterial från skolkorridoren som visar när gänget blir skrämda av skolpersonal och flyr från platsen.

Göteborgspolisens presstalesman Peter Adlersson uppgav för Samnytt att det var ett gäng ungdomar i 15-16-årsåldern som tog sig in på skolan.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Maskerat gäng stormar gymnasium i Göteborg

– Innan polisen kom fram hade personalen fått ut de här personerna. Bland annat var det en av ungdomarna som var avstängd från skolan som tagit sig in, berättade han.

Adlersson tror att det handlar om ungdomar som ”varit i luven på varandra tidigare” och som tänkt göra upp på skolan. Eftersom skolan valt att hålla rättsväsendet utanför kommer polisen inte göra något mer åt saken.

– De fick ut dem och vi gjorde ID-kontroll. Skolan ville inte göra någon anmälan, så det blev inget brott av det och nu är vi klara på platsen.

Samnytt kan visa ytterligare ett videoklipp där skolpersonal hörs skrämma iväg gänget ut ur skolan.

– Ut, ut, skriker personalen.

På fredagseftermiddagen skickade skolledningen ut information till elever och vårdnadshavare. Skolledningen meddelade att ”det har varit oroligt” under dagen. Med anledning av händelsen kommer skolan att hålla ingångar låsta på måndag.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängbråk på skola – polisen ingrep med batong