VIDEO: Här välter franska polisen rullstol med handikappad man i leran

Delningar

En video från demonstrationerna i Frankrike upprör många i sociala medier. Den visar hur Frankrikes militärpolis välter en rullstolsbunden man i leran under en pågående diskussion.

Sedan mitten av november har det pågått demonstrationer mot president Emmanuel Macrons politik. Mängder av bilder och filmer sprids av demonstranter från olika delar av landet.

En video från Bessan i södra Frankrike har uppmärksammas särskilt. Klippet visar hur en handikappad man i rullstol diskuterar med Frankrikes militärpolis Gendarmerie nationale som förstärkt den ordinarie polisen under de pågående demonstrationerna.

Militärpoliserna tröttnar på diskussionen med mannen och bär ut honom i den leriga vägkanten där han inte kan förflytta sin rullstol. Därefter eskalerar diskussionen och mannen stretar emot när militären börjar dra i hans rullstol vilket resulterar i att han faller ut i leran.

Reaktioner
Videon har väckt bred ilska på internet. Nedan är några bilder med axplock på franska reaktioner, automatöversatta till engelska. (Klicka på bilden för full storlek.)

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

213 KOMMENTARER

 1. Det kanske var det allra minsta våldet de kunde använda sig av för att få mannen att lugna sig. Även en person i rullstol måste uppföra sig ordentligt och följa polismannens order. En galen person i rullstol, ja då lägger de rullstolen på sidan, på samma sätt som de hade slängt en person som står upp på sina fötter i marken.

  Hade ni som kritiserar polismannens agerande föredragit att han använt batongen eller en tazer istället?

  • kanske respekterat yttrandefriheten? främmande för dig verkar det som att det är ok att bruka våld mot någon som brukar ord. Du måste älska svea i nuläget då.

   • Yttrandefrihet är en sak, men det är en helt annan sak att förhindra polismannens arbete och inte åtlyda order.

    Givetvis har du full rätt till yttrandefrihet under ordnade former.

    • Under ordnade former är inte yttrandefrihet….
     All slags spärrar på ord är inte yttrandefrihet, snuten kan ju hitta på vad som för att bruka våldet. Dvs missbruka sin position mot någon som inte har en chans mot systemet. Med andra ord maktmissbruk.

     • Så att delta i kravaller, förstöra andras egendom medan du använder din yttrandefrihet är ok enligt dig?

     • Har inte du sett vad som sker dessa dagar i Paris?
      Kan du ens franska?

      Du har ingen rätt att förolämpa med vare sig ord eller handling poliser i Frankrike som bara gör sitt jobb, då har de rätt att ingripa. ’Hot mot tjänsteman’ heter motsvarigheten i Sverige, men den efterföljs lite hårdare i sydeuropa.

     • Då är det ingen yttrandefrihet, då är det mer en demokratur. Vilket svea också erhåller, om inte mer diktatur. Ej försvarbart att bruka våld mot någon som använder sig av ord, rätt puckat.

      Jo jag vet vad som händer i frankrike, och det är bra mot det globalistiska styret.

      Polisen borde ägna sig åt de som använder sig av våld/skadegörelse än de som säger något som kan såra lilla snöflingan till snut.

     • Polisen kan ju inte ägna sig åt de som använder sig av våld/skadegörelse när idioter som mannen i rullstol förhindrar dem från att utföra sitt arbete. Därför agerar de.

     • Bara gå där ifrån och göra sitt riktiga arbeta då? Istället för att utöva makt mot någon som pratar med polisen? Men att hoppa på de svaga i ett samhälle är ok enl dig… Precis som att skjuta 3 mag mot någon med en leksaks pistol…

     • Verkligen inte, men som snut måste man ha lite mellan öronen och ett stabilt psyke/värderingar och inte bli bölig och utöva makten över någon.

     • jag resonerar som en civiliserad medborgare som förväntar mig att polisen gör sitt riktiga jobb istället för att bruka våld med folk som inte är våldsamma. men men, äpplen och päron.

     • För att polisen ska respektera sina medborgare? ok… Då förväntar jag mig att du inte gnäller när liknande händer i svea.

     • Jag hade applåderat om svenska polisen betett sig lika handlingskraftigt som de franska polismännen mot vänsterextremisternas våld i Sverige.

     • Det är just det demonstrationen i frankrike inte är…… Du hycklar med att gnälla mot den ena sidan men inte mot den andra.

     • Där tog argumentationen slut, kanske tänker efter när snuten lappar till dig för att du inte håller med deras agerande.

     • Men snälla, alla lagar är inte bra. Men enligt dig är det så, då står du bakom HMF för det är ju enl lag. duuh

     • Jag gnäller inte över vad som händer svenskarna, jag tycker ni får det ni förtjänar. Röstar man med fötterna får man stå sitt kast.

     • Ni? jag säger bara att snuten ska bete sig civiliserad mot någon som brukar ord, men snuten svarar med våld men det är ok med dig att gör så. Men sen när snuten hoppar på en SDare med samma omständigheter så skrivs det flitigt hur fel det är? jag stödjer inte svennes politiska banan system.

     • Om man förhindrar demokratin genom lögn och manipulation finns ingen fredlig väg ut ur eländet.

 2. När en liten korrumperad elit förtrycker majoriteten med deras egna pengar som medel är det på sin plats att protestera. Det gör fransmännen nu. Den korrumperade statsmakten har dock trappat upp våldet denna helgen och kunde inte bry sig mindre om gemene man. ”Macron de rikas president” ”Macron = Louis XVI” är några fraser fransmännen använt. Är detta början på en revolution?

 3. ”mannen stretar emot”
  Kan i Sverige rubriceras som våldsamt motstånd.
  Rent allmänt gäller att om polisen kommer med en uppmaning så förväntas du lyda omedelbart och exakt på det sätt polisen säger-annars kan det hända saker………….

  • När så många som över 15 000 protesterande blir motarbetade av dem som de gula västarna avlönar och ska ha polisens skydd .
   Polisen finns inte till för elitpolitikerna.

   Polisen finns för FOLKETS BÄSTA !
   De borde bara antingen samarbeta eller dra sig undan. Men att stoppa, slå, skada,skjuta mm, mot sitt eget missnöjda folk gör mig ytterst tveksam till polisens närvaro !
   Det är polisen som ska lyda folket.
   Då det inte gäller politisk vinning och där vänster, liberaler, sossar, immigranter, sjuka, handikappade, höger mm har samma agenda ; Att bli av med Macron och se en annan politik !
   Franska polisen borde skämmas !

   • Tydligen så har det blandat sig våldsverkare bland de fredliga demonstranterna och det kan vara svårt för polisen att skilja agnarna från vetet om alla bär gula västar.
    Upplopp är aldrig okey och ska bekämpas med de medel lagen har till förfogande.

    • Men tyvärr så är det slutliga lösningen tycker invånare i andra länder. London är ju ett annat bra exempel på när folket får nog .
     Våldsverkarna har absolut ingen anledning att bruka våld om inte de möts av våld beordrat av politiskt tillsatta polischefer . Så jag vidhåller fortfarande att polisen borde dra sig undan och skämmas !

     • Upplopp som upplopp oavsett anledning ska bekämpas.
      Paradoxen är att den franska polisen gör precis vad många förordar att svensk polis ska göra när det är upplopp i våra egna getton.

     • men om en regering är totalitär/korrupt så är det inte polisens skyldighet att skydda dem. Om de inte själva är korrupta.

     • Det är svårt att tro att den franska polisen,på politikernas uppmaning,utan provokationer ger sig på folk som är oskyldiga och det saknas anledning till ingripande.
      Särskilt när världens alla nyhetsredaktioner bevakar händelserna.
      Det politiska priset, i så fall, kommer att bli enormt.

     • Nu sker inte detta i något av Paris getton. Det sker mitt i stan och runt om. T o m i Belgien !
      Här pratar vi fortfarande om protesterna i Almedalen och polisens behandling av demonstranterna nästan 100 år senare. Och då var inte folket bakom !
      Reaktionerna kom efter och betraktades som ett brott av polisen.
      Detta lär stå i historieböckerna och hur poliosen dödat, skadat, misshandlat, skändat och motarbetat franska folket. Där är nog väldigt många tysta vilka lär visa ytterligare missnöje.
      Vad gäller Expressen : Inte köpa;Inte klicka; Inte läsa. Hellre RT, VG,BT eller media som Samhällsnytt.

 4. Ett gendarmeri är en militärt organiserad polisstyrka för ordningens upprätthållande. Inte korrekt att kalla dem för militärpoliser.

  • Gendarmeri

   Ordet kommer från franskans gens d’armes – beväpnade män.

   Organisering
   Mönstret, att skilja polisen från militären finns i många länder. Men ett gendarmeri kan underställas ett ministerium som försvarsministeriet, som i Italien, eller inrikesministeriet, som i Argentina och Rumänien, eller båda samtidigt, som i Indien, Chile, Frankrike och Portugal. Gendarmeriet kan även integreras i militärpolisen. Gränsfall finns, som Mexikos Policia Federal, Brasiliens Polícia Militar som har både militär och civil karaktär. Ryska inrikestrupper betraktas som gendarmeri, i likhet med OMON, jämför även Ochrana.

   I Chile kallas ibland fångvaktarna av historiska skäl gendarmeri, medan gendarmeriet kallas för carabineros. En vanlig symbol för gendarmeri är en brinnande granat.

   Europeiska gendarmeriet
   Det Europeiska gendarmeriet, Force de gendarmerie européenne, (FGE) är en EU-styrka som skall slå ner upplopp, förstärka lokala poliskårer vid behov och agera allmänpreventivt.[2] Styrkan, som grundades 2004, har sina högkvarter i Vicenza i norra Italien. De har i dagsläget 800–900 anställda, men växer och kan även räkna med 2 300 reservister från Frankrike, Italien, Spanien, Portugal och Nederländerna. De sysslar periodvis med fredsuppehållande uppgifter på Balkan.[3]

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Gendarmeri

 5. Inte precis just den sortens videos Macron vill se, nu när han kämpar för att få sitta kvar.

  Det smartaste hade varit att avgå, och utlysa nyval. Tror en viss LeMarine lär vinna då. Fransmännen är trötta på denna invandring, och även att bli toppstyrda av EU. Så om både Frankrike och Storbritannien lämnar EU, kan vi snart hoppas på att den skiten brakar ihop.

  Sen måste vi få tag på vettiga politiker med lite stål i, så vi kan börja göra något åt våra problem. Inte ska danskarna behöva leda hela tiden, hög tid vi återtar lite av vår förlorade heder

  • ” Så om både Frankrike och Storbritannien lämnar EU, kan vi snart hoppas på att den skiten brakar ihop.”
   Ord som värmer…Vi kan bara hoppas att EU försvinner för gott. Varför inte också ta med FN i samma veva.

  • Macron är redan borta men stolpskottet har inte fattat det själv ännu. Han och hans skitiga regering trodde att de kunde köpa någon respit genom att gå ut och säga att de kommer skjuta på bensinskatthöjningen vilket klart visar hur djävla frånkopplade verkligheten de är – de förstod inte ens upp till idag att det handlade aldrig om någon bensinskattehöjning.

   Det är bara bra han försöker sitta kvar för det kommer reta upp Fransmännen allt mer.
   Hoppas det leder till öppet inbördeskrig som sedan sprids som en löpeld genom Europa. Det är lika bra att bränna ner skiten och bygga upp igen, du kan inte rädda någon som har blivit så genomruttet korrupt som Europa är idag.

  • Det bubblar i Tyskland också. Och Italien vill nog inte veta av EU länge till.
   Och jag menar, vilka blir kvar, Sverige och bidragstagarna?

 6. Maricón får snart kalla in dom afrikanska kolonialtrupperna för att försvara civilisationen när han´s egna lands män vänder sig emot honom

  • tyvärr är många det, speciellt när staten satte sina klor på organisationen. Mycket har förändrats och polisen skyddar sina stora ledare bättre än folket.

 7. Poliserna ska vara för folket ! Och sätta folkets säkerhet i första hand.
  Nu missbrukar makteliten polisen för sina politiska åsikter.
  Poliserna skulle stödja de gula västarna. Trots allt år det de som är polisens arbetsgivare och varför polis ens existerar .

  Ska de ochså vara folkets fiender ?
  Franska polisen ska bara blunda för demonstrationerna och jaga bovar eller skriva rapporter istället för att vara folkets fiender ! Tycker jag vilken hela tiden ansett Macron som en ….

  • Finns vissa även i detta forum som tycker det är ok för polisen att bruka våld mot sina medborgare, även fast personen inte är våldsam eller skadat andra.

   • Klart att vissa har gått på all propagandainformation från staten via media. Men som vissa tillfrågade i olika media , är det ingen politisk tillhörighet vilket ligger bakom protesterna ! Det är inte bara Bensin eller Macron. Folket är som här jävligt trötta på att lida konsekvenser för rent vansinne inom politiken .
    Macrons dagar är absolut räknade ! Delseger nr 1 !

    • Har du helt rätt i folk tröttnar på hur politikerna vurmar för andra än sitt folk och gör allt för att mjölka det lilla folket har att ge.

    • Man kabblade ut bilder på gripna ungdomar som stod på knä … men vad man inte visade först var att dom (invandrare-ungdomar) hade satt fyr på bilar och byggnader, detta hade inte med själva demonstrationerna att göra, utan dom passade på.

     • Vi ska ha klart för oss händelserna i Paris används för att styrka olika agendor och det som visas är sållad information.
      Jag kommer ihåg i samband med Kuwait kriget en flicka som gråtande berättade i TV att fienden gick in på barnsjukhusen och stängde av kuvöserna.
      I verkligheten var det ett uppträdande av en diplomat ? dotter.

     • Därför ska man aldrig lita på en källa. Allra minst TT !
      Men som pensionär har jag tid att läsa/se andra internationella rapporter för att sedan bilda mig min uppfattning.

      Vad gäller Kuwait-kriget var där så mycket desinformation. Anledningarna behövde inte besvaras då krig och sedan hastig avrättning av Hussain . Men tack vare internationell media inkl Al Jazeera framkom anledningarna för hur ”oroligheterna” i dessa regioner eskalerat samt Sadams motiv för sina handlingar. Efter Kuwait har mitt förtroende för media varit minst sagt misstänksam .
      Men när så många olika människor från hela samhällets olika skikt så starkt visar sitt missnöje, måste ochså flera av poliserna nästan kräkas för vad de beordras göra mot sina egna !

     • Som här är bilbränder ingenting annat än bevis på varför Le Pen, SD o andra partier växer. Bränderna hade hänt i vilket fall som helst ! Här brinner minst en bil per dygn i lilla Hbg. Byggnader som polisstationer sprängs o skolor,kyrkor o annat brinner så ofta att vi numera inte ens reagerar . Precis som med flyktingarna passar skräp på att utnyttja läget.

  • Om man kollar så finns det inte mycket till trottoar för han med rullstol att ta sig upp på. Vilket snuten ville och lyfte upp han på mjuk mark sedan nästan direkt höll på att slänga han ur stolen. Vilket självklart gjorde medborgaren arg och käftade emot säker men fick smaka på det glorifierade maktmissbruket.

    • demonstrationen i helhet är ju mot regeringens handlande mot sitt eget folk, om det är det du undrar. Demonstranterna är ju runt om i landet och rör på sig de med.

 8. Det finns om jag förstått det rätt (läst på flashback o jag är lite för trött denna söndagskväll för o kolla upp legitima källor) att dessa protester spridit sig till Holland och Belgien….

 9. Läste på Expressen idag att poliserna som tog av sig hjälmarna och som tolkats att de visade solidaritet med demonstranterna är desinformation. Men kanske är det istället desinformation. Och polischefen har dragit de poliserna i örat.

 10. Om polisen används av en korrupt regim mot folket är den inte längre legitim och folket är i sin rätt att försvara sig.

 11. Till de gula västarnas demonstration drogs ju tidigt destruktiva vänster-vandaler.

  Verkar dock som om polisen satsar mer på att bekämpa den fredligare delen av demonstranterna, de vanliga människorna som startade gula västarna?

  Verkar vara den delen av demonstrationerna som makten är MEST RÄDD FÖR!!!

  • ??
   Utan anledning. De verkar arga på att ständigt beskattas alltmer medan reallöner inte ökar. En extremt extremt god anledning.

   Har aldrig hört demonstranter yttra dessa ord, men nu har jag hört det från Paris

 12. Folkets fiende i Sverige PK pressen har nu påbörjat en propaganda kampanj för att motverka de oroligheter som växer i styrka i Frankrike. Nu anklagar man Putin för att fjärrstyra upproret genom att ha skapat minst 600 såkallade trollkonton för att elda på ”gula västarna”. Samarbetet mellan EU s makthavare och pk pressen( folkets fiende) blir nu väldigt tydligt då EU s folk som drabbas hårt av globalist politiken blir anklagade för att vara höger extremister och motarbetas i en redan mycket svår situation som de lever i.

 13. jag tror att snart kommer det även hända i italien…. rom är en sjunkande stad… läste att 1 känd person flyttar från rom till warszawa.. då rom är typ krigszon.. ja vänta bara så kanske frankrike får spridning…

  • Kommer nog alltid finnas grupper med andra intressen eller betalda för att legitimera våldet i demonstrationer(förekom ofta i usa bla), sen brölar vanliga svennen anarkister till slut och vill att polisen ska bli ännu mer våldsammare. Passivt stödjer de den totalitära regimerna.

  • Sannare bild och kraftigare avslöjande kan vi inte få: Bryssel är till för att nedtrycka folk, förvandla dem till lydiga slavar, som troget tjänar den politiska adeln.

  • Detta är precis vad som sker, en hemlig EU arme har varit under uppbyggnad utan att folket fått veta! Hoppas ni Svenskar ser och förstår var EU är på väg, diktatur EU! Vi måste lämna EU!!!!!!

 14. En del spelar basket med rullstol, ett sådant rullstolsgäng vore inte roligt att möta i ett demonstrationståg, han verkar tuff, tillhör säkert eliten.

 15. Den Macron och Löfven för den delen inte fattar är att folket är inte att leka med. Alla kan göra uppror och blodig sådan, det är bara stubinen som är olika lång.
  När det smäller då smäller det och hela rosenbad kan blåses bort med allt in i.
  Man leker inte med folket ostraffad.

  • Jo,folket är att leka med i Sverige. Det kommer aldrig att smälla vad det gäller svenska nollor. De två sista regeringarna har dessutom sett till att livet inte förändras nämnvärt för en stor del av medelklassen. Trots kaoset för övrigt.
   Dessa kommer i lugn och ro fortsätta glo på sina nonsensprogram via TV.
   Personligen hoppas jag på nästa lågkonjunktur vad gäller dessa nollor.
   Att priserna på deras boende halveras så de inte kan köpa en ny SUV igen.
   Samt att deras aktier rasar så de inte tror de är lika smarta längre.
   Nej, jag är inte vare sig avundsjuk eller fattig som en del kanske tror nu.

 16. Vi vet vad vi har att vänta snart här också! Förbered är på samma behandling då Svenska folket ska protestera mot regeringen!

 17. Samnytt har varit förvånansvärt tysta och försiktiga i rapporteringarna kring protesterna i Frankrike.
  Undrar varför.
  Har det möjligen att göra med demokratidilemmat, eller handlar det kanske om det besvärliga i att det är folk från olika sidor av den politiska skalan som gått ihop i protesterna?

 18. ”Gilets Jaunes” har redan spridit sig till andra Europeiska länder..
  Räcker med att rätt person reser sig så har vi samma situation här.

 19. Folket i Frankrike protesterar mot globalistoligarkernas övergreppspolitik. Poliserna i Frankrike tjänar liksom presidenten i Frankrike globalistoligarkerna. Globalistoligarkerna borde vältas ut i leran – inte en protesterande, rullstolsburen fransman.

  • Jag vet inte hur många gånger jag har hört att kriget startar nu eller att det är igång, men nej, det är inte krig.
   Det är business as usual…

  • Varför skulle de inte kunna se sig i spegeln? Det var ju riktigt hyggligt gjort att ställa rullstolen i leran och låta honom sitta där och skrika.

   • Currently going viral in France, a video shows members of the Gendarmerie toss a disabled man, out of his wheelchair.

    Incident took place in Bessan, France.

    …..upprätthålla lag och ordning…………?

    Tvärtom man får inte slå, pissa på, eller knuffa omkull en människa som är rullstolsbunden, det är helt enkelt kriminellt och ett tecken på att man är en fransk polispsykopat.

 20. Jag har stått upp mot afrikanligisterna i min förort. Genom det kan jag inte gå hem på kvällen utan att själv kunna försvara mig. Jag valde det och nu får jag leva med det. Långt borta från tv-spel och Idol 2018. Älskar mitt Sverige men tyvärr inte alla svenskar längre.

 21. Polisen är ju alltid den styrande regimens legoknektar.
  Undrar när även de får nog och börjar strejka alt. motarbeta globalisthejdukar som Macron och tf statsminister Löfven?

  • Historiskt sett är det väldigt sällsynt (om det någonsin ens hänt) att poliser sviker regimen så länge de får sin lön utbetald, och lönen räcker till mat och husrum för den egna familjen.

   Så förhoppningsvis är Frankrike så bankrutt snart att det blir strul med utbetalningarna till ordningsmakten. Det är då stora polisenheter mycket väl kan tänkas helt enkelt ”råka stänga av radion” när politiker-asen ropar om hjälp i panik, för att en stor armé av uppretade undersåtar håller på att bryta upp dörren till palatset.

 22. Vad har polisen mot handikappade? Menar dom skjuter dom och välter deras rullstolar.
  Vanliga kriminella fikar dom mest med!

 23. Ja, det är för att rullstolen behövs till en bättre behövande MENAit.
  troligen en stackare som flytt krigets elände efter att misslyckats ta död på sig själv i en självmordsattack.
  Han vårdas nu i frankrike och behöver rullstolen bättre än fransosen.

LÄMNA ETT SVAR