I sociala medier har flera videoklipp som visar hur stora sällskap uppträder stökigt och högljutt vid badplatser fått stor spridning i sociala medier. Det senaste är en samling klipp från Askimsbadet i Göteborg som resulterat i frustrerade reaktioner från många över en utveckling där man inte längre känner sig hemma i området.

På måndagen uppmärksammade Samhällsnytt hur det under föregående helg inträffade våldsamheter vid Askimsbadets och Näsetbadets parkeringsplatser. Enligt polisen utbröt slagsmål och en person ska även ha blivit påkörd. Samtidigt bekräftade myndigheten att den här typen av oroligheter blir allt mer vanlig vid badplatser.

LÄS ÄVEN: Kaosartat vid badplatser i Göteborg under helgen: ”Har nått en ny nivå”

Nyligen publicerades ett inlägg på Facebook med flera olika scener från Askimsbadet utanför det så kallade särskilt utsatta området Västra Frölunda. I videon syns det hur folkmassor breder ut sig högljutt, något som förstärks ytterligare av högtalarsystem i närheten av stranden. Klippet kan ses nedan.

Svenskar känner inte igen sig

Videoklippet har väckt frustration i kommentarsfält på flera plattformar i sociala medier. En person kommenterar, ”herregud”, i kontrast till dennes egna minnen från badplatsen på 60-talet.Fler platser i landet

Samhällsnytt tagit del av liknande videomaterial från flera badplatser runt om i landet. En av dessa platser som vi tidigare har uppmärksammat är Gröningen i Helsingborg. Efter att vi publicerade ett videoklipp från platsen i sociala medier hörde flera Helsingborgsbor av sig och bekräftade att bilden av platsen så som den framställs i klippet stämmer med verkligheten.

Vidare tillades det att man slutat besöka platsen eftersom man känner sig undanträngd av högljudda besökare men också av att den otrygghet som råder på platsen. Nedan ett meddelande till Samhälsnytt från en tjej som vi kan kalla Erika.

Hej Simon, såg ditt senaste inlägg om araberna i Helsingborg. Det är skrämmande som tjej att vara där, slutade gå dit för cirka 3 år sen…

De är sjukt äckliga, var där med min klass innan studenten som ”sista grej att göra”. Jag och några andra tjejer solade och några meter ifrån oss står en av dessa och gör väldigt olämpliga saker i buskarna (du förstår vad jag menar).

De befinner sig EXAKT överallt och är glad att ni visar upp vad som händer.

Tryggheten som försvann

År 2018 besökte Samhällsnytt Lekeberg i Örebro län och deras gruvbad som efter att kommunen införde kommunala bussar till området blivit otryggt och kantat av våld. Se och hör de boendes skakande berättelser i Samnytt TV.

LÄS ÄVEN: Kent Ekeroth: Finhögern och vänstern hånar svenskens rätt till sitt eget land

authorimage