Rasmus Paludan (t.v.) Knivattacken (t.h.). Foto: Johan Wessman/Faksimil Facebook

VIDEO: Invandrare skulle hugga dansk politiker – skjuts av polis

2.5K Shares

På fredagen attackerade en knivbeväpnad invandrare Rasmus Paludan, partiledare för det danska invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs. Det fick polisen att dra vapen och skjuta verkanseld mot knivmannen som vägrade ge upp. Paludan berättar för Samhällsnytt att islam inte kan fungera i ett civiliserat samhälle.

I mitten av april rapporterade Samhällsnytt att Stram kurs med Rasmus Paludan i spetsen försökte besöka Århus men tvingades avbryta. Detta eftersom migranter stör besöken. När partiledaren återvände till platsen kort därefter slutade det med att den danska säkerhetstjänsten PET tvingades hålla migranterna på avstånd med sina tjänstevapen.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Dansk politiker evakueras från torgmöte – livvakt drar vapen

Vid ett återbesök i Århus intog partiet Gellrupsparken där man bland annat brände Koranen, vilket är helt lagligt i Danmark och även i Sverige.

Koranen brænder i Gellerupparken

Posted by Stram Kurs on Friday, June 5, 2020

Drar kniv mot politikern

Men det var ingenting som en 52-årig invandrarman kunde acceptera. Vid ett senare tillfälle i parken närmade han sig Paludan med dragen kniv. Enligt vittnesuppgifter ska han ha varit bara fyra meter ifrån politikern. I de två videoklippen nedan syns hur knivmannen konfronteras av polis och skjuts i benet.

Tja sådan kan det gå når man vælger at medbringe våben og bruge dem mod min partiformand.

Posted by Keld Jensen on Friday, June 5, 2020

Paludan: ”Islam fungerar inte i ett civiliserat land”

På fredagskvällen kontaktade Samhällsnytt Rasmus Paludan som berättar att gärningsmannen är muslim och att han pekade med ett finger mot himlen. Ett sätt att visa att det inte finns någon Gud utom Allah. I den andra handen höll mannen en kniv.

Den danska säkerhetstjänsten PET som hanterar Paludans personliga säkerhet evakuerade politikern samtidigt som polisen oskadliggjorde knivmannen genom att skjuta verksanseld. Enligt Paludan visar situationen att islam inte passar in i civiliserade länder.

– Ännu ett exempel på att islam inte kan fungera i ett civiliserat land, konstaterar Paludan.

Nedan ett videoinlägg som Paludan publicerade på Facebook efter händelsen:

Paludan om knivattentatforsøget

Posted by Stram Kurs on Friday, June 5, 2020

LÄS ÄVEN: Migrant: ”Ni danskar utrotas – vi kommer inte integreras”

authorimage

2.5K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.