Flera slagsmål mellan invandrare har brutit ut framför andra elever och lärare i lektionssalar vid en grundskola i Västsverige. I videoklippen hörs lärare vädja till våldsmännen att de ska sluta slåss och åskådande elever säga att de ska hämta lärarförstärkning.

Det var för en vecka sedan som Samhällsnytt mottog tips rörande ett fullskaligt slagsmål i vad som uppges vara Fässburgsskolan F-9 i Mölndal. Nedan följer videoklipp från händelsen som vi uppmärksammade i sociala medier.

LÄS ÄVEN: Lavinartad ökning av lärare som lämnar yrket på grund av arbetsmiljön

https://www.instagram.com/p/B7ygY6nhZNu/

Lärare: ”Kan någon hämta en lärare till”

Efter vår publicering mottog vi ytterligare tips om oroligheter på skolan. Ett av tipsen gäller videoklippet nedan som dokumenterar ännu ett slagsmål i en av skolans lektionssalar. I videoklippet hörs läraren vädja till eleverna att de ska sluta och hur elever runt omkring uppger att de ska kalla på förstärkning.

Morteza till Samhällsnytt: ”Din lilla hora”

Vid sidan om fler tips mottog vi även meddelanden med bland annat hot om att det skulle bli allvarligt om vi inte tog bort videoklippet. Ett meddelande kom från en ”Morteza Hussaini” som säger att han var en av individerna som slogs.

Hussaini kräver att vi tar bort videon för att annars ska han anmäla oss. Han avslutar meddelandet med ”din lilla hora”.

I ett annat meddelande uppger en person att lärarna är irriterade över att videoklippet har fått spridning.

 

Skolledningen lyser med sin frånvaro

Samhällsnytt har utan framgång sökt Fässbergsskolans rektor Suad Djudja och biträdande rektor Anna Nilsson via telefon för att få en bild av vad som försiggår på skolan och omfattningen av problemen.

Vidare har vi velat fråga ledningen hur de hanterar de individer som genom sitt agerande skapar otrygghet och stör studieron för elever och lärare.

LÄS ÄVEN: Skolledning förbjuder elever att informera media om kaosartade scener