Källa: 9News

VIDEO: Islamiska statens terror i Melbourne

Delningar

Under fredagen drabbades Melbourne av ett terrordåd. En man av somaliskt ursprung skräckslog staden när han tände eld på sin bil som apterats som en bomb och gick till vild knivattack mot fotgängare. En person dog och två vårdas för skador. Polis sköt terroristen som senare avled på sjukhus. Islamiska staten har tagit på sig dådet.

31-åringen stannade sin bil vid Bourke Street i centrala Melbourne. Han tände eld på bilen som var fylld med gasflaskor och skrek ”Allahu akbar”. Sedan fortsatte han terrordådet genom att hugga fotgängare med kniv. En person dog och två skadades i knivattacken.

Polis anlände till platsen och blev genast attackerade av mannen. Efter misslyckade försök att gripa terroristen valde polisen att skjuta honom. Han avled senare av sina skador på sjukhus.

Islamiska staten

Terroristen var sedan tidigare känd av säkerhetstjänsten i Australien. Motivet till attacken ska har varit Australiens delaktighet i koalitioner som strider i Syrien och Irak. Även flera av terroristens släktingar är under uppsikt av säkerhetstjänsten som personer av intresse. Den 31-årige mannen invandrade från Somalia under 90-talet och har sedan dess en historik av narkotikahandel, stöld och olika trafikbrott, rapporterar australiensiska 9News.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

203 KOMMENTARER

 1. ”Känd av säkerhetstjänsten”,men förstås inga åtgärder. Ännu en gång.Igen.Hur många importerade muslimska tickande bomber av detta slag som går runt i våra samhällen det får vi aldrig veta – innan de attackerar oss.

 2. Är någon förvånad ?
  Vad är det för fel på politiker som släpper in denna sort till demokratiska länder, alla vet att muslimer (de flesta ) HATAR alla som inte är Islamtrogna. I deras hjärna är det bara död och våld som snurrar runt.

 3. En genomkriminell muslim och narkoman som sedan, när allt är kört, blir en mördarjihadist. Tidigare känd etc etc.
  Har vi hört det förut?!
  Bra att australiska polisen sparade in vård- och fängelsekostnader.

  • Ett annat mera humant alternativ hade varit att, köpa en 1 klass flygbiljett till mussen med destination Arlanda. Räkningen skickas till den Humanitära Stormakten, som med glädje skulle stå för samtliga kostnader för denna transaktion + en väl tilltagen bonus för alla inblandade. Motivet för detta är följande: Somalier är muslimer vilka räknas till HS vänner och vi värnar om de få vänner vi har idag. Det kostar för HS för att, få och behålla sina vänner. De har tydligt deklarerat arbetsbefriade inkomster. Vip standard inom allt. Förtur i alla slags köer. Tandvård för 50kr. Saftiga bidrag och ekonomisk hjälp när helst vännen så önskar. Om inget av detta skulle följas resulterar det i ingen vänskap. Så vänskapen har blivit en mycket dyr vänskap för HS.

 4. Allsköns kriminalitet finns oftast i dessa terroristers cv, politiker vid sunda vätskor släpper inte in människor från länder varifrån terrorister vanligen kommer.

 5. Väldigt toleranta poliser. De hoppade undan flera gånger, och han fick t o m hugga en av dem två gånger, hur mycket det nu träffade, innan de sköt honom.

  Men det är ett komplett j-a mörker att vi inte får freda våra länder från detta.

  • Fattar inte hur de kan vara så passiva! Gubben var ju inte snabb heller direkt. Jag hade gått all-in tills han var livlös eller död.

 6. Islam som så många i Sverige hyllar har återigen visat att man är fredens religion. Bra att dom fick död på den jäkeln iallafall.

 7. Lustigt, även om denna handling var i allra högsta grad olustig, hur vissa vill hävda att islam är så fin, så fredlig, så kärleksfull… När det är MUSLIMER som bevisar motsatsen hela tiden.

  När ska vi sluta försvara islam, och istället försvara oss mot islam? Stäng moskéerna, skicka ut muslimerna.

   • Vettefan!
    Jag spelar LP nu och det låter fan så mycket bättre än streaming.
    Mobiltelefonen var jag lika glad utan (innan dom kom)
    Vetenskap ok. Men vetenskapen är ju kapad.

    • Kapad? Snackar vi riktig vetenskap, eller trams som meteorologi, genus”vetenskap” och samhällsvetenskap?

     Och nog finns det bättre alternativ än streaming (och LP) när det gäller musik. När det gäller mobiltelefoner så kan man ju diskutera om det är någonting positivt, men att tekniken i dagens telefoner är vida överlägsen 70-talets bakelitversioner är nog rätt uppenbar för alla som varit med en stund.

     • Jo men du fattar vad jag menar…
      Våra liv blir upptagna av en liten pryl man måste ladda hela tiden och kolla på hela tiden.
      Innan gjorde man annat istället.

     • Jag tror på personligt ansvar. Men visst, speciellt barn borde ut och röra på sig istället för att leka med telefoner eller datorer…dock, i dagens Sverige där utländska rovdjur strövar omkring, så är det kanske mindre skadligt att sitta ner dygnet runt och stirra på en skärm.

      Ett enormt problem i Sverige är att såpass många föräldrar är fullständigt urusla, och då menar jag inte bara inkräktarna. Svenska föräldrar tar inte ansvar för sina barn, de uppfostrar dem inte, de lär dem inte om vilka faror som finns, de ser inte till att de rör på sig…osv, osv. Få saker irriterar mig lika mycket som svenska ”män” som gråter på sociala medier om deras våldtagna/misshandlade/mördade dotter. Cucks som Stig Wallin, som är direkt ansvariga för dotterns öde, äcklar mig. Riktiga män tar ansvar, och om dåliga saker ändå drabbar deras barn så hämnas de!

      Blev lite OT där, men min poäng är att det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen inte lever genom sina telefoner (som de kanske inte ens borde ha).

     • Precis det jag är ute efter.
      Det är helt sjukt! Jag är född på 70-talet och kan konstatera ett detta curling beteende började med generationen före mig.
      Jag gör mitt bästa för att mina barn får röra på sig men det är inte lätt.
      -här får ni lördagspeng stick till kiosken och köp godis..
      -äh..öh..vi orkar inte (700meter)…
      -ne då blir det inge godis….
      -men varför kan vi inte åka bil?
      -för det kostar pengar och JAG orkar inte (jobbar jämt)
      -ok vi går väl då…men jag har inga procent i telefonen.
      – nehe då skulle du väl ha laddar den…..

      Typ så låter en vanlig lördag

     • Inte för att vara taskig, men det känns som att något gick fel i början. Just delen att du jobbar jämt kan vara ett problem, för om du konstant är på jobbet eller är slutkörd, så blir det någon annan som uppfostrar barnen (vilket ofta verkar vara kulturmarxisterna i skolan eller värre, TV). I USA så kryllar det av hemmafruar, för där får man faktiskt behålla en del av lönen (till skillnad mot i Sverige), så par har råd att låta en stanna hemma och ta hand om barnen.

      Jag vet inte, men en sak är säker: många av de problem vi har i samhället är nya, och även om de flesta är kopplade till inkräktarna så är alla inte det.

     • Hemmafru hade ju varit att föredra…min fru vill dessutom helst vara det men hon jobbar och pendlar till grannkommunen.
      Så här ser det nog ut för många. Vi jobbar och pendlar ihjäl oss.

     • Som sagt, jag tror på personligt ansvar. Varför stannar ni kvar? Nu vet jag inte vad ni har för utbildningar, men det finns rätt många länder i EU att välja bland…och även om några har liknande samma nivå som Sverige (i.e. Nederländerna, Frankrike, Tyskland och Belgien) så kryllar det av vita länder, och deras ekonomi håller på att bli bättre (jag gissar att det gäller Estland också förresten).

     • Drar jag blir det Estland. Men jag är en envis jävel!
      Så jag envisas med att stanna kvar. Jag vet att att alla normala redan dragit…

     • Det är massa jobb att flytta, men jag hoppas verkligen att du har planer redo ändå…för även om Sverige inte kommer att implodera över natt, så kommer takten öka hela tiden. Varje inkräktare som väller över gränsen eller föds gör Sverige lite sämre, och i stora delar av Sverige så är MENA-iterna redan i majoritet om man ser till 0-16 år.

      Jag gissar att Estland, likt Polen, Tjeckien, Ungern etc fortfarande är lika vitt som Sverige var på 70-talet.

 8. Detta kommer även att ske här, men det struntar det hycklande PK-patrasket i.
  Här i Sverge gäller det främst att bekämpa SD, svenskarnas välgång ger man blanka faan i, när sunda förnuftet säger att det gäller att bekämpa Islam, denna perversitet med sin förbannade kvinnofientliga pisskultur borde bekämpas med alla till buds stående medel. Prioritet på agendan skall vara ett Sverige fitt från Islam, inget annat skall gälla förrän otyget är borta för gott.

 9. Och så åtalas en av SD politiker för HMF bara för att han har har sagt att fanatiska islamister gör precis som den här islamisten gjorde. Men i Sverige råder ju åsiktsregistrering och förbud att säga fakta och sanning. Sverige är tyvärr inte längre en demokrati.
  /CC

  • Numera är sanningen kriminaliserad i Abzurdistan. Vilket helt enkelt betyder sanning är lögn, lögn är sanning. Som exempel är det bara att läsa fake news, lyssna på SR eller se på TV även politikerna är ett lysande exempel hur de behandlar lögnen = sanningen. Ibland kan det vara svårt att, hålla reda på vilket, som är vilket. Men det är det oftast när man talar sanning i Abzurdistan. För att, komma ihåg vad man sagt gången innan. Livet har blivit väl komplicerat i detta lilla lustiga land.

 10. Bravo Australien!

  Svensk polis skjuter bara personer med downs-syndrom med ett tjugotal skott som har en vattenpistol, för Australiens polis räckte det med ett skott mot en man viftandes med kniv, bilbomb och med freds-PK-syndrom, efter att ha dödat en man och skadat två andra.

   • ”Inga nazister på våra gator”

    *tal av Anders Lindberg/Henrik Arnstad* (jag är fortfarande övertygad om att det är samma person, lite osäker på vem som är alter ego dock)
    *fittmössor och skyltar med ”Krama en flytning”*

 11. Och MENA-folk som inte är terrorister eller på annat sätt kriminella kräver att man inte ska dra alla över en kam för då är man rasist.
  Varför så irriterade på oss? Dom borde rikta ilskan mot sina landsmän som begår brott och demonstrera mot terrorismen i västvärlden istället.

  • Vad är det som de brukar säga? Skillnaden mellan en islamist och en muslim är att islamisten vill mörda en, medan muslimen vill att islamisten mördar en.

  • Jag, tror det är av självbevarelsedrift de avstår. Om de skulle göra sådant då skulle de genast bli anklagade för att vara rasister, fascister och sympatisera med SD. Av kålhuvud folket. Ni vet det folket, som bor uppe i en avkrok i norra Europa och, som inte har alla hästar hemma. Inte ens deras IQ var mätbart när de skulle intelligenstesta dem, så testen fick ställas in för gott.

   • (med undantag för Södertörns”utbildade” genuscertifierade poliser i Sverige då, som är mer troliga att skjuta sig själva än bovar)

  • Helt ofattbart att de väntade så pass länge innan de sköt. En kniv är ett bestialiskt närstridsvapen.
   Detta är en mycket obehaglig video vad en kniv kan åstadkomma och hur fort det går, poliserna här hinner inte ens lyfta vapnen innan ”rubber boots” har tagit dem alla.
   https://youtu.be/75RTkGbiJpk

  • Exakt min tanke också!
   Det var ett pågående terrordåd, och då ska polisen utan att tveka skjuta så fort att de får en möjlighet, så minimeras risken att fler oskyldiga skadas eller dödas.
   Poliserna i Melbourne borde lära av den israeliska polisen, som vet hur terrorister ska hanteras. Terroristerna skjuts/oskadliggörs så fort att man får en möjlighet!

 12. Australien och Nya-Zeelands poliskår är mer mesig och konflikträdd än den Svenska…och det säger inte lite.

  Det är en fröjd för ögat när man ser den Amerikanska polisen ta hand om buset, ord och inga visor direkt utan pardon..:-)

    • Kalla en spade för en spade.

     Inget blir bättre av att hitta på förmildrande termer för det skall låta bättre i allmänhetens öron.

     • Nu blir jag sur, bryr dig inte så mycket om vad jag skriver utan koncentrerar dig på dig själv istället.

      Ha nu ett bra liv så hörs vi inte.!!!!!!

     • Du skriver på ett publikt forum där folk skriver kommentarer till det du skriver. Du kan bli hur sur du vill. Jag blev det med på att du kallade brott för ”bus” och gav min syn på ditt inlägg.. Och det är helt ok. Vi tycker olika. Ha det bra.

  • Hur menar du? Soros agenda har inte varit vårt väl. Han och hans kompisar har lyckats bättre med det de ville, än någon trodde var möjligt.

   • Ja, vi ser det överallt .
    Valfusket (som samma terrorister står bakom) är vi inte klara med än.
    Men vi får se här framöver .

 13. Av islam blir man tydligen inte en bättre människa, har för mig i andra religoner så som t.ex kristendomen blir man en god och bättre människa då man blir frälst eller utöver religonen aktivt. Missbrukare blir nyktra. Brottslingar slutar att vara kriminella. Så verkar inte islam fungera.

  • 10 stycken med en varsin kalashnikov mot ett köpcenter en Lördag förmiddag en lönehelg kommer att sluta i fullständig katastrof. Kanske 500-1000 döda svenskar. Tyvärr skulle jag inte bli ett dugg förvånad men otroligt ledsen.

 14. Welcme to the opposite country, där allt är
  spegelvänt.
  Vi är lyckligt lottade som inga gränskontroller har.
  Fortsatt invällning är räddningen säger pk.

 15. Trots rigorösa kontroller från australiska myndigheter att ens få komma in i landet så händer detta. Vad får dessa muslimer sitt hat ifrån. Finns nog ingen annan religion som använder hat som en daglig gärning. Förstår inte att muslimer vill komma till västländer när det finns 27 andra muslimska länder att välja på. Bidrag och att slippa arbeta måste vara en väldigt stor drivkraft att komma hit.
  Parasitering och härskande helt enkelt, vi otrogna måste spotta i nävarna och ta tillbaka våra länder annars kommer detta sluta i fullständig katastrof.

  • Tittade på ett program om mördarbin på NatGeo för några dagar sedan.
   Hur Drottningen tar över vanliga honungsbins samhällen och förändrar det på noll time.
   Likheten med vad som händer här är slående

 16. Massinvandringen av MENA-iter är som ett lotteri, fast med en rätt viktig skillnad: i ett riktigt lotteri så är visserligen nästan alla lotter nitlotter, men det finns några vinstlotter.

 17. Det märkliga är att om en SD politiker eller en vanlig människa / svensk säger att det finns stora risker med att ta in och ge uppehållstillstånd till fanatiska islamister från vissa länder så blir han / hon åtalad för HMF. Vi infödda svenskar får nu inte längre säga sanningen. Yttrandefriheten är nu kraftigt begränsad. Sverige är inte längre en demokrati.
  /CC

 18. Tyst nu, go vänner. Allt är bara tillfälligheter. Kunde lika gärna ha varit en arg Buddhist, Hindu eller en kränkt Mormon eller Amish. Att peka ut en specifika grupp och EN specifik religion är bara ren rasism. :-0. Ööö

   • Tyvärr vill alla dessa Pk-virusangripna förstöra väst genom Mena-invasion. Begriper inte varför. Här är det inte ens frågan om multikulturel utan ren o skär monokultur. Allt kretsar kring islam.

    • Allt detta ingår väl i planen som innebär att medvetet skapa kaos i västvärlden. Ingen kan lura mig att politiker och makthavarare inte vet var de gör. Att påstå att de varit eller är naiva är ren och skär lögn. När ska gemene man börja inse det?

 19. Helt i stil med alla ”såna där” !
  Just sådana här händelser man kan räkna med då ett land släpper in ”såna där” ! Det ser lika dant ut varthän muslimer slår ner bopålarna. Tro inte att slakten av oss otrogna upphör !
  Fruktansvärt och alla sympatier till Austalienarna .

  Send all of the m—— home !!!

 20. Det här vill vi ha i Sverige också.Det känns genuskorrekt och värdegrundsmässigt riktigt..uppemot 80% av befolkningen röstar för det.

 21. När skiten vrålar ” allahu akbar” DÅ är det sekten islam det handlar om
  i Sverige riskerar man att bli åtalad om man påstår sanningen !

 22. Polisen lät honom komma allt för nära. Mot en kniv måste man hålla avstånd om man har en pistol. Dom har tur som lever.

 23. Känd sen förut!?!? Ja men så ut med fanskapen då, hela jävla släkten! s.k.”guilt by association”brukar ju gälla om det rör sig om andra grupperingar i samhället än just stenåldersfolken .

 24. Jag är glad dom inte ser ut att hantera han varsamt, hoppas han endast kände smärta fram tills han dog. Monster som dessa måste utrotas med alla medel.

  • Det vore mycket bättre om man hade icke-dödliga vapen så att jihadisterna fick ruttna i fängelse.

   De vill ju ”dö i strid mot de otrogna”.

   • Vi blir snabb av med dom, och det är bättre än att föda dom ett helt liv.
    Dom blir nog överraskade när dom avlider, inga väntande oskulder! Haha

   • Och i fängelse kommer dom bara bli värre och andra fångar kommer få ett helvete, se på Engelska fängelser som styrs av muslimska gäng.

 25. Om han var känd och ändå tilläts gå såhär långt, så borde en och annan ansvarig åtalas eller åtminstone sparkas.

 26. ”Den 31-årige mannen invandrade från Somalia under 90-talet”

  Alltså sesådär 30 år i Australien och har fortfarande inte integrerat sig. Kommentar på det, Löfven?!

   • Nej. Det är väl i Sverige som dessa regler gäller. Det är svenskarna som måste integreras och anpassa sig till olika invandrargrupper, det anser i.a.f. 7-klöverns politiker.
    /CC

 27. Det är sorgligt att se hur klumpig den australiensiska polisen är. En sak är säker och det är att vardagen kommer att bli allt mer ruffig. Mina vänner – det är dags att börja träna löpning och styrketräning!

 28. Ah, kulturell berikning… Märkligt att polisen väntade så länge med att skjuta jihadisten som högg och viftade med kniven som besatt.

 29. Ingen verkar längre minnas att det var under Obamas tid som president, som IS tilläts utöka obehindrat med 100 000-tals döda. För detta erhöll han Nobels fredspris. När sedan Trump får slut på kriget i Syrien och driver IS ut i öknen, gör demokraterna allt för att åtala honom. Demokrater har blivit likt en religion som påminner om Islam. Fullständigt oberäkneliga.

  • Det finns ett värde i att arrestera och förhöra en sådan, han kan lämna mycket information om likatänkande terrorister. Däremot skulle dom ha skjutit honom i benen tidigare.

 30. 7 spänn för en kula istället för 70 miljoner i förvaringskostnad. Kostnadseffektiv polis i Australien. I Sverige hade det gått åt mycket saft och bullar för att få stopp på dåren.

 31. Detta är inte fundamentalism, det är korrekt Islam, Islam som följer Koranen och Muhammed. Att ifrågasätta detta är att ifrågasätta Islam vilket innebär dödsstraff. Du är inte muslim om du ifrågasätter detta, då är du otrogen, dvs inte muslim utan fiende till Islam (enligt Koranen och Muhammed).

 32. Tror Ni verkligen på fullt allvar att dessa varelser är Människor ?
  Tror Ni att vi är ensamma i Universum ?
  FN:s värderingar är föråldrade ! Alla varelser är inte Människor !

  • Du menar det FN som ville utse Robert Mugabe till goodwillambassadör, samma FN valde in Saudiarabien in i deras kvinnorättsorganisation. Samma FN Som ligger bakom Agenda 2030. Samma FN som anser att det är en mänsklig rättighet att leva på bidrag i ett väst land.

   FN är inte föråldrat, det är en terrororganisation.

  • De är neanderthalare – visst – men om de får barn med en vit eller kines och det barnet gör samma…blir de Homo Sapiens efter tre generationer.

  • Jag skrev inte detta för att syfta på den Allmänna förfalskade uppfattningen . DARWIN !
   Den historien passar bra i Sagor. Fantasi.
   Vårt ursprung och historia är så FANTASTISK att vi vanliga har svårt att greppa den.
   Och det är inte konstigt ! Det är meningen !
   Vi är BARA en liten Klick i Universum.
   OCH DOM TITTAR PÅ OSS !

 33. Video efter video, så ser vi att polisen i ”alla” länder tvekar att avrätta terroristerna på plats.. Så att de får chans på chans att mörda civiliserade personer.

  • Kina agerar annorlunda. men då skrålar svenska MSM och PK-istersig sig hesa om förtryck, förföljelser och mänskliga rättigheter. I Sverige har terrorister stora mänskliga rättigheter, men inte dom som dog, blev skadade på Drottninggatan.

 34. Det är sådana här Kina övervakar, sätter i förvar eller omskolningsläger och det innan dom dödar någon, medan svenska MSM och PK-ister skrålar sig hesa om förtryck, förföljelser och mänskliga rättigheter.

  • Varför skall vi göra som Kina när vi kan utvisa dem? De kan åka till länder som tillämpar islamism. Nu är dock denna diskussion hypotetisk och vare sig ett kinesiskt eller återvandringsscenario kommer att utspela sig. I stället får vi folkutbyte.

 35. Formalia: ”skräckslog staden”. Snälla Samnytt, sluta använd påhittade Expressen-ord. Ni är bättre än så.

 36. Människorna i ett förnuftigt samhälle skulle inte tillåta den falske profetens våldsamma anhängare invandra till Sverige (eller till ett annat icke muslimskt land)!

 37. Såna där monster skall man tömma ett magasin i, det inte soldatrisk emot skattebetalare att vräka dyra rättegångskostnader och fängelse, ett problem man kan lösa med ett bra automatvapern och rödpunksikte.

 38. Läste just att Australien hade dragit in han pass. Är du född i Australien, eller av australiska föräldrar, då är medborgarskapet automatiskt och kan inte dras in. Den som erhållit sitt medborgarskap genom ”grant”, då kan det dras in. Personen kan även utvisas.

 39. Sannslöst vekt agerande av polisen. Hur länge fick neg… springa runt och hugga folk? Detta är ett bevis om något att vi behöver beväpna oss. Polisen springer runt som fjollor och låter sig bli huggna när de egentligen borde skjutit honom till döds på fläcken.

 40. Mycket goda nyheter, inte händelsen i sig såklart utan den Australiensiska polisens väl utförda arbete! Här i tokiga lilla Sverige då……. liknar mest kommissarie Karlsson i Ankeborg och kammaråklagare Bergström i baksätet!

  • Svensk Polis och domstol är ett stående skämt world wide idag.

   Svensk mesighet VS MENA dårar.

   Oddsen är lätta.

 41. Somaliskt ursprung? Nej, det kan inte vara sant! Det är ju ett fredligt, högst civiliserat folk! Ingen somalier skulle bete sig som mannen i filmen. Eller hur? Allt annat vore ju både rasistiskt och islamofobiskt att tänka! Ja, rentav olagligt. Enligt HMF-lagen får man ju bara kritisera svenskar och andra vita européer.

 42. De hatar oss, när skall världen lära sig det? Det borde vara olagligt för dem att vistas fritt i vårat samhälle.
  Varje människa borde få fria skottpengar på dem. Med dem menar jag alla muslimer oavsett religion (hahaha, oavsett religion)

 43. ”– Varje normal europé, kristen eller ateist känner rädsla inför denna sataniska pedofilskapelse av djävulen”

LÄMNA ETT SVAR