hatun-tash

Faksimil Youtube

Utrikes

VIDEO: Kristen i Charlie Hebdo-tröja knivskuren

Publicerad 7/26/2021
Annons

Brittisk polis jagar fortfarande den man som på söndagen gick till attack mot Hatun Tash. Den 39-åriga kvinnan var iklädd en t-shirt med tryck av den franska satirtidningen Charlie Hebdo.

Hatun Tash är född i och har levt i ett muslimskt land i 27 år men bor numera i den brittiska huvudstaden och är en evangelisk kristen predikant. I London besöker hon regelbundet Speaker’s Corner i Hyde Park för att debattera islam. Hon har tidigare arresterats för så kallat ”hate speech” då hon kritiserat islam.

I videoklipp på sociala medier syns hur Tash står med en grupp människor och diskuterar när en man plötsligt går till attack. Polis finns bara några meter bort och börjar genast jaga den misstänkta gärningsmannen medan Tash tas om hand av åskådare.

Kniv hittad

Hon togs sedan till sjukhus men ska inte ha fått några livshotande skador. Enligt ett uttalande fick hon en ”mindre skärskada på huvudet”.

En kniv påträffades efter överfallet i parken. På måndagen har fortfarande ingen gripits misstänkt för dådet och polisen vädjar till vittnen att kontakta dem.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons