Samhällsnytt har tagit del av flera videoklipp som visar hur personer roar sig med att trakassera kvinnliga poliser som deltar i den pågående polisoperationen Rimfrost i Uppsala. I samband med arbetet filmas kvinnor samtidigt som de associeras som horor och sexobjekt.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Operation Rimfrost inledd i Uppsala – hårt tryck mot gängkriminella

För att få bukt med den eskalerande grova gängkriminaliteten med dödsskjutningar, sprängdåd och andra våldshandlingar i universitetsstadens invandrardominerade och så kallade utsatta bostadsområden har polisen i staden lanserat ”Operation Rimfrost” som tidigare testats i Malmö. Myndigheten har satt hårt tryck på individer som de misstänker är kriminella vilket har fått flera av dessa att uttrycka frustration över polisnärvaron.

Vi kan visa videoklipp som uppges vara filmade under den pågående polisoperationen av vilka det framgår att individer trakasserar kvinnliga poliser.

En person kommentarer en poliskvinnas kropp medan en annan använder sig av bakgrundsmusik för att associera poliserna bredvid honom som horor och sexobjekt. Vidare används bildtexten ”jappp (knullar reds. anm.) ingaaa basic hoes”.

Upplopp i Gottsunda

På långfredagen fick ett videoklipp spridning i sociala medier som uppges vara filmat i det ”särskilt utsatta området” Gottsunda som ingår i polisoperationen.

En källa till Samhällsnytt uppger att det är bråk mellan grupperingar i området.

Polisen: ”Lika för alla – som på Karl-Bertil Jonssons julafton”

Uppsalas avgående polischef Jale Poljarevius, som i maj tillträder en tjänst vid Justitiedepartementet, informerar allmänheten om operationen på Twitter. Han meddelar bland annat att polisen agerar mot alla kriminella gängmedlemmar i staden och att myndigheten varje fredag kommer att informera om hur operationen fortlöper.

”Vi konsekvensutsätter alla kriminella gängmedlemmar och kriminella klanfamiljer som begår brott. Ingen mannamån, lika för alla. Som på Karl-Bertil Jonssons julafton.”

LÄS ÄVEN: Uppsala passerar Malmö som farligaste stad

authorimage