Då partiledarna på onsdagen samlats i riksdagen för att debattera det stundande EU-valet var det inledningsvis väldigt lite EU och väldigt mycket TV4:s drev mot Sverigedemokraterna som avhandlades. I Magdalena Anderssons förmenta upprördhet över påstådda ”trollfabriker” och anklagelser om desinformation, levererade S-ledaren själv grova lögner.

Trots att TV4 inte kunnat hitta någon organiserad så kallad trollfabrik, och Sverige sjunker allt djupare ned i de mångkulturella gängens träsk med en helg som bjöd på flera nya dödliga skjutningar, är det enligt vänsteroppositionen Sverigedemokraterna som utgör det stora hotet mot demokratin – inte ens terrorattentat där svenskar mördas på öppen gata har genererat så mycket upprörda känslor.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna har satsat över fem miljoner på trollfabriker

En av dem som varit mest upprörda över de påstådda uppgifterna är Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson. I ett meningsutbyte med statsminister Ulf Kristersson (M) under gårdagens debatt hävdade S-ledaren att TV4-drevet handlat om ”hundratals anonyma konton” på sociala medier.

I själva verket har det varit ett 20-tal konton man tagit upp där ett par anställda postat satir och humor, varav flera dessutom felaktigt pekats ut för att ha något med Sverigedemokraterna att göra. Samnytt har rapporterat om två av flera sådana fall.

LÄS ÄVEN: Norrlänningen Lars, 67, pekades felaktigt ut som ”SD-troll” av TV4 – ”Hur fan kan de peka ut mig”

LÄS ÄVEN: Komiker pekades felaktigt ut som ”SD-troll” av TV4 – förlorade kund