Muslimskt högtidsfirande. Foto: Faksimil Facebook/YouTube

VIDEO: Muslimer torterar ihjäl djur för högtidfirandet Eid Al-Adha

I sociala medier cirkulerar mängder av bilder och videoklipp som visar hur muslimer runt om i världen ägnar sig åt högtidsfirandet Eid Al-Adha genom att plåga djur till döds på öppen gata. I videoklippen syns hur djuren omringas och huggs ned för att sedan skapa ett blodbad inför åskådande barn. VARNING FÖR STARKA BILDER.

Förra året visade vi ett videoklipp när mängder med män jagade, stampade, slog och knuffade omkull en ko innan en hop av personer har ihjäl den på gatan. Den brutala handlingen skulle visa sig vara en en del av ett muslimskt högtidsfirande.

LÄS ÄVEN: Muslimer firar högtid med att tortera ihjäl kor

Samhällsnytt censureras på både YouTube och Facebook med borttagna inlägg och varningar när vi visar pixlade videoklipp på exempelvis förnedringsvåld. Men reglerna appliceras inte på samma plattformar när det gäller blodbad och djurplågeri kopplat till högtidsfirandet Eid al-Adha.

Mängder av videoklipp finns uppladdade från runt om hela värdlen som visar när djur dras med i Allahs offerhögtid som pågår i fyra dagar. Muslimer legitimerar den plågsamma masslakten världen över med att man skänker mat till fattiga.

Below are photos which show cruelty, and barbaric torture. This is Eid al Adha, a 'festival' ( festival means…

Posted by Dawn Marie Faulkner on Sunday, August 2, 2020

Barn tittar på när djuren torteras

Videoklippen visar hur djuren stressas till döden på gator genom att omringas fastbundna, släpas och torteras med stickvapen för att sedan slaktas utan bedövning framför åskådare som uppskattande åser händelsen. Flera av videoklippen visar även hur barn tittar på när männen skär halsen av djur vars blod sprutar.

Inför högtidsfirandet i Marocko

På lördagsmorgonen visade Samhällsnytt ett videoklipp som uppges vara filmat i staden Casablanca i Marocko. Klippet visar hur högtidsfirare bråkar sinsmellan och släpar runt levande djur som ska tas hem för slakt.

Boris Johnson skickar hälsning

Tidigare i veckan publicerade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ett videomeddelande i sociala medier i vilket han flera gånger pratade arabiska och önskade muslimer runt om i världen ett trevligt högtidsfirande. Det är oklart om Johnson är införstådd med vad som sker under detta firande.

LÄS ÄVEN: Mönsterås försöker stoppa djurplågeri – med flygblad på arabiska

authorimage

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.