rosengard 4

Patric Fors. Foto: TikTok/Polisen

Inrikes

VIDEO: Rosengård i lågor efter islamkritik – Polisen: ”Isolerad händelse”

Publicerad 9/4/2023
Annons

Natten mot måndagen skakades Malmö av ett våldsamt upplopp. Flera bilar eldhärjades och polisen utsattes för stenkastning. Vid bilbränderna höll muslimer upp banderoll med budskapet ”missbruka ej yttrandefriheten”. Men Polismyndighetens bedömning är att muslimernas våldsamma svar på en tidigare koranbränning inte alls behöver vara kopplad till det utan istället kan vara en så kallad isolerad händelse. Samnytt kan visa närbilder från kaoset.

De krigsliknande scenerna i Rosengård kom bara timmar efter att irakierna Salwan Momika och Salwan Najem genomfört ett islamkritiskt möte med koranbränning på Värnhemstorget i staden.

LÄS ÄVEN: Kaos när muslimska våldsverkare stormade koranbränning i Malmö

Videoklipp från Rosengård under söndagskvällen och natten mot måndag visar folkmassor som springer runt och vandaliserar stadsdelen samtidigt som de skanderar ”Allahu akbar”. Ett stort antal bilar har satts i brand och andra bilar har vänts upp och ned på gatorna.

”Kan vara en isolerad händelse”

Andra på platsen höll upp banderoller med texterna, ”missbruka ej yttrandefriheten” och ”nej till koranbränning”. Men Patric Fors, polisens presstalesperson i region Syd, har meddelat att myndigheten inte vet om det finns en koppling mellan islamkritiken och muslimernas våldsamma attacker.

Fors öppnar för att det kan vara en så kallad isolerad händelse.

– Det är för tidigt att säga. Det kan vara en isolerad händelse. Vi har tagit höjd för att det kan finnas kopplingar. Det är något som vi har med oss, säger Patric Fors till Expressen.

Samnytt kan visa tio minuter videomaterial från kaoset:

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Och så fanns visst islamiseringen ändå…”

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350 eller klicka här för övriga alternativ.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons