I motsats till marockanska fans som firade matchvinster under fotbolls-VM genom att vandalisera städer i Europa och attackera poliser visar fansen i Argentina helt andra scener efter VM-guldet. På tisdagen utlystes en nationell helgdag för att fira landets tredje VM-guld. I huvudstaden Buenos Aires är gatorna fyllda av jublande invånare som bär matchtröjor och flaggor.

I slutet av november uppmärksammade Samnytt att marockanska fans firade landslagets framgångar under fotbolls-VM i Qatar genom att vandalisera städer i Europa. Våldsamma upplopp med bland annat stenkastning, brinnande bilar och attacker mot poliser utspelade sig på flera håll i Frankrike och Belgien.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Marockanska fans firar seger mot Belgien – vandaliserar Bryssel

På söndagen nådde fotbolls-VM 2022 sitt slut och Argentina med världsstjärnan Leo Messi i spetsen stod som segrare efter en vinst mot Frankrike med 4-3 på straffar.

Nu har Argentinas fotbollslandslag anlänt till huvudstaden Buenos Aires och det är otroliga scener som har fått stor spridning på sociala medier. Spelartruppen åker buss med öppet tak i staden till folkets jubel.

Det framgår av medierapporteringen att omkring fyra miljoner personer beräknas fira på gatorna. Nedan följer ett axplock av videoklipp.

Med anledning av att gatorna är helt blockerade av folkmassor har spelarna fått byta till helikoptrar.

LÄS ÄVEN: Tidning rasar: ”Varför har inte Argentina svarta spelare?”