På måndagsförmiddagen utbröt flera bråk mellan två invandrarfamiljer i centrala Lund. Enligt vittnesuppgifter ska omkring ett 60-tal personer ha slagits med bland annat tillhyggen vid järnvägsstationen och sjukhuset. Samnytt kan visa två videoklipp från bråken.

Det var klockan 10.12 som polisen mottog det första larmet om bråk i staden. När polisen anlände till platsen hade gängen lämnat men en skadad person påträffades.

Klockan 10.52 fick polisen larm om ytterligare ett bråk i en restaurang belägen vid järnvägscentralen. Enligt vittnesuppgifter från platsen ska fyra eller fem bilar plötsligt ha stannat till utanför restaurangen. Därefter rusade ett stort antal män in i restaurangen och började slåss.

Vittnet berättar för Kvällsposten att männen var ”extremt uppjagade och fruktansvärt aggressiva”. De ska ha även ha kastat uteserveringsmöbler och en vägskylt in mot restaurangen.

Polisen bekräftar klanbråk

Senare uppstod ett bråk mellan 50-60 personer utanför sjukhuset i Lund. Sammanlagt har fyra personer förts till sjukhus med skador. Med anledning av bråket utanför sjukhuset fick ambulanser dirrigeras om från Lund till Malmö.

Enligt polisen är det ett bråk mellan ”två grupperingar”. Men myndigheten ville inte berätta vilka grupperingar det handlar om eller orsaken till konflikten. Senare på måndagen bekräftade polisen att det handlar om en konflikt mellan två familjer. En av släkterna finns med i polisens klanrapport.

Se video nedan:

LÄS ÄVEN: Chockerande bilder från kriminellas upplopp i Hjällbo