floyd-arrest
Utrikes

VIDEO: Se hela gripandet av George Floyd

Publicerad 8/4/2020
Annons

Daily Mail har kommit över kroppskameror från två av de poliser som ingrep mot George Floyd i samband med hans död. Men åsikterna går isär om videon bevisar eller motbevisar medias gängse bild av vad som hände.

I videon ses poliserna först ta ut Floyd från hans bil och han agerar direkt upprört, skrev Fria Tider först av svenska tidningar. Poliserna tar honom sedan över gatan till deras polissbil men har svårigheter att få honom att sätta sig i den. Han hävdar att han är klaustrofobisk, trots att han nyss att i sin egen bil, och polisen säger då att de kan rullar ner fönstret.

Till slut puttar de in honom i bilen men då den andra sidodörren är öppen rullar han ut på andra sidan. Det är då poliserna sätter sig på Floyd och han kort därefter avlider.

Åsikter går isär

DailyMails vinkel är att poliserna begått övergrepp även innan de satte ett knä på hans nacke. De beskriver en av poliserna som ”nybörjare” och skriver:

Den visar också hur aggressiva poliser svor mot honom och behandlade den gråtande mannen bryskt samt ignorerade hans vädjan om empati

Men andra på Twitter menar tvärtom.

Den konservative opinionsbildaren Ann Coulter skriver:

En annan menar att media dolt sanningen:

En tredje menar att poliserna är lugna och professionella:

Några hävdar även här motsatsen men de flesta verkar mena att detta sätter händelsen delvis i annat ljus.

authorimage

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons