226908
Inrikes

Video: Se Kristersson som MUF-ordförande förespråka helt öppna gränser

Publicerad 5/17/2018
Annons

Som nytillträdd partiledare för Moderaterna vill Ulf Kristersson förmedla att han står för en restriktiv och mer SD-nära ansvarsfull hållning i invandringsfrågan. Den massinvandringspolitik som förts av tidigare såväl S- som M-ledda regeringar beskrivs som ohållbar. När Kristersson var ordförande för Moderaternas ungdomsförbund, MUF, lät det emellertid helt annorlunda.

I en intervju i SVT Nyheter sade Kristersson bland annat att ”Moderaterna ska stå för att Sverige ska ha så öppna gränser som det överhuvudtaget är möjligt”. Han uttrycker kritik mot Socialdemokraterna som han anser bedriver en alldeles för stram invandringspolitik.

Kristersson klargör vidare att Moderaternas värderingar om öppenhet och tolerans inte bara gäller svenskar utan ”alla människor, överallt”. Han uttrycker i intervjun också en övertygelse om att inga invandrare söker sig till Sverige ”för att de vill ha något av oss”, utan därför att de ”flyr från förtryck, krig, tortyr och död”.

Enligt MUF-ordförande Kristersson finns ”stora möjligheter att ta emot fler människor till Sverige om vi velat det”. Att hävda att det måste finnas en övre gräns för hur många invandrare Sverige kan ta emot, menar Kristersson i intervjun är ”en dålig socialdemokratisk invandrar- och flyktingpolitik”.

Kristersson är kritisk till att solidariteten inte sträcker sig länge än till när Migrationsverket får så många ärenden att de inte kan hantera situationen. ”Det kan inte vara rimligt”, menar han, men utan att förklara hur någon ordnad och reglerad invandring ska kunna upprätthållas vid ett myndighetssammanbrott.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
518Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons