Christina Kicki Fjellström

Christina ”Kicki” Fjellström (S)/Sundbyberg kommunfullmäktige. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

VIDEO: Socialdemokrat avbryter kristen julhälsning: ”Vi har många religioner att ta hänsyn till”

Publicerad 12/23/2021
Annons

Socialdemokraten Christina ”Kicki” Fjellström, ordförande i Sundbybergs kommunfullmäktige, kunde inte acceptera att KD:s gruppledare Paulos Abraha yttrade en kristen julhälsning inför politikerna. Fjellström avbröt mitt i talet och läxade upp honom.
– Paulos, jag hoppas att du vill önska oss god jul och så, men vi har många religioner att ta hänsyn till, så jag önskar att du fortsätter med din hälsning till oss andra, sa Fjellström och suckade medan KD-politikern avslutade.

Det var i samband med årets sista kommunfullmäktigesammanträde den 20 december som mötet avslutades med att gruppledarna fick framföra julhälsningar till politikerkollegor, kommunanställda och invånarna vilket sändes i webb-tv.

Kristdemokraternas gruppledare Paulos Abraha tog tillfället i akt att uppmärksamma personer som är ofrivilligt ensamma och mår psykiskt dåligt. Han lyfte att personerna är värdefulla och att de ska be om hjälp. Därefter citerade han Jesaja 41:10, som han kallade för en ”tidlös uppmaning”.

– Var inte rädd, för jag är med dig. Se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud. Jag styrker dig, sa Abraha (KD).

Men det var något som inte föll S-pampen Christina ”Kicki” Fjellström i smaken.

– Paulos, jag hoppas att du vill önska oss god jul och så, men vi har många religioner att ta hänsyn till, så jag önskar att du fortsätter med din hälsning till oss andra, sa Fjellström (S).

Tidningen Världen idag har ringt Fjellström för att höra hur hon resonerade.

– Jag uppfattade ju att han höll en slags religiös betraktelse och Sundbybergs kommun är ju en sekulär organisation. Han pratade ganska länge också. Och vi måste måna om det sekulära, svarar Fjellström.

LÄS ÄVEN: Islamistkopplad S-politiker valsaboterade för SD – frias av tingsrätten

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons