På Facebook har ett videoklipp fått spridning som visar hur ett sällskap omringas och en man mottar flera slag mot sitt ansikte. Bilder visar även hur deras personbil har vandaliserats. Ytterligare en person i sällskapet misshandlades av gänget.

Det var på lördagsmorgonen som Jullan Karlsson publicerade ett inlägg i vilket hon ber att få tacka statsminister Stefan Löfven ”och alla andra jävla blåidioter för allt skit som händer”. Händelsen som föranledde inlägget inträffade vid midnatt i Vendel/Husby beläget i Örbyhus.

LÄS ÄVEN: Nytt brottsbegrepp etableras i Danmark: ”dominanskriminalitet”

Ett femtiotal ”utländska killar”

Enligt inlägget ska deras sällskap plötsligt och helt oprovocerat ha attackerats av en kille i samband med att de skulle lämna av vänner. När misshandeln hade påbörjats anslöt sig ytterligare ett femtiotal ”utländska killar där och spöade skiten av våra kompisar”.

Vidare syns det hur deras Volvo V70 har vandaliserats både i kaross och vindruta. Nedan ett videoklipp som Jullan har har laddat upp på Facebook:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1217089911972892&id=100010156837263

Polisen ointresserad

Samhällsnytt har talat med Jullan Karlsson om händelsen. Hon uppger att polisen kom till platsen men att inte var särsklit intresserade av att agera:

– Ja polisen kom, de ska finnas videos på vad som hänt och vilka som gjort men polisen sa till mig igår att du kan bli svårt att få dehär att komma nån vart för ja inte vet vilka som gjort vad man de ska finnas videos på detta, en kille vet jag iaf va idenifierad.

Hon säger vidare att hennes sällskap aldrig sett gänget tidigare och inte kan se någon anledning till att de gick till attack. Ingen i sällskapet hade tilltalat någon i gänget innan det small, förklarar hon.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrare mordhotar och tvingar ned svensk kille på knä

authorimage